Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Κυρίδου – Μπούρμπου: «Ακόμη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε»

Τις πρώτες τους δηλώσεις μετά την πρόκριση τους στον τελικό της δικώπου με παγκόσμιο ρεκόρ έκαναν οι Μαρίδα Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου.

Πανευτυχείς για την μεγάλη τους επιτυχία οι Μαρίδα Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου. Μετά την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό της δικώπου και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Ακόμη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε! Όσο βλέπαμε ότι πλησιάζουμε τις βάρκες που προπορεύονταν, τόσο βγάζαμε ενέργεια», τόνισαν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στη Μεικτή ζώνη.

Θυμίζουμε πως το ελληνικό δίδυμο προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, σημειώνοντας χρόνο 6:48.70 που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ!

Η Κυρίδου και η Μπούρμπου, αν και δεν ξεκίνησαν καλά, κατάφεραν να ανεβάσουν στροφές στα τελευταία 1.500 μέτρα και μπόρεσαν να πάρουν την πρωτιά στην ημιτελική φάση.

Στη δεύτερη θέση έμειναν οι Βρετανίδες Χέλεν Γκλόβερ και Πόλι Σουόν (6:49.39) και τρίτες ήταν οι Καναδές Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς (6:49.46).

Εκτός τελικού έμειναν οι 4ες Μόρισον/ΜακΙντάιρ από την Αυστραλία (6:49.82), οι 5ες Κρόλεϊ/Ντουκάρσκα από την Ιρλανδία (7:06.07) και οι 6ες Ρασμούσεν/Έρικσεν από τη Δανία (7:08.44).




Δυστυχώς το παγκόσμιο ρεκόρ του ελληνικού πληρώματος δεν κράτησε πολύ, καθώς στη δεύτερη ημιτελική σειρά το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας το κατέρριψε αμέσως, τερματίζοντας σε χρόνο 6:47.41.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 03:30 στον οποίο εκτός της Ελλάδας και της Νέας Ζηλανδίας, προκρίθηκαν και οι Βρετανία, Καναδάς, Ρωσία και Ισπανία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x