Ολυμπιακοί Αγώνες 2020

Μπαχ :«Εμβολιασμένο πάνω από 80% του Ολυμπιακού χωριού»

O Tόμας Μπαχ εγγυήθηκε για την προστασία του Ολυμπιακού Χωριού στο Τόκιο από τον κορωνοϊό.

Πάνω από το 80% των αθλητών και των αξιωματούχων που θα κατοικούν στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι εμβολιασμένοι όταν ξεκινήσουν οι Αγώνες στις 23 Ιουλίου, όπως διαβεβαίωσε πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Ο Μπαχ μίλησε στην αρχή των συνομιλιών με τους διοργανωτές στην Ιαπωνία για να αποφασιστεί εάν θα επιτρέψει στους εγχώριους θεατές να παρακολουθήσουν τους Αγώνες.

«Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση που θα ληφθεί σχετικά με τους θεατές, θα είναι η καλύτερη απόφαση για την προστασία των Ιαπώνων και των συμμετεχόντων», τόνισε ο Τόμας Μπαχ.

Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι δεν αποκλείει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο χωρίς θεατές εάν η πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της COVID-19.

Η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, δήλωσε πρόσφατα ότι προσβλέπει σε ένα ανώτατο όριο 10.000 ατόμων ανά χώρο.

Οι αξιωματούχοι σκέφτονται χωριστά να επιτρέψουν έως και 20.000 άτομα να παρευρεθούν στην τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου ως θεατές, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Το κοινό της Ιαπωνίας παραμένει αντίθετο στη διεξαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Asahi News Network (ANN) στις 19-20 Ιουνίου, με το 65% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι ήθελαν οι Αγώνες να αναβληθούν ξανά ή να ακυρωθούν.

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι Αγώνες δεν θα διεξαχθούν με ασφάλεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x