Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ντουράντ: Τα ιστορικά ρεκόρ του σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Κέβιν Ντουράντ έγραψε ιστορία με τις επιδόσεις του (και) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο και το πιστοποίησε για μια ακόμη φορά. Ο Κέβιν Ντουράντ οδήγησε τις ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και έφτασε ο ίδιος τα τρία χρυσά σε ισάριθμες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού τα είχε καταφέρει επίσης το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο.

Ο σούπερ σταρ των Νετς έπιασε σε χρυσά μετάλλια τον Καρμέλο Άντονι, ο οποίος ωστόσο έχει τέσσερα, μαζί με χάλκινο μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα. Ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον έχει κατακτήσει τρία μετάλλια, δύο χρυσά (1992 και 1996) και ένα χάλκινο το 1988, πριν επιτραπεί η συμμετοχή των NBAερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, ο KD πέρασε στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων Ολυμπιακών σκόρερ των ΗΠΑ τον Καρμέλο Άντονι (435π. έναντι 336π. του Άντονι), τον μοναδικό Αμερικανό με τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των ΗΠΑ που σημείωσε +100 πόντους σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (2012, 2016, 2020).

Οι παίκτες με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων (τέσσερα), είναι οι Καρμέλο Άντονι (ΗΠΑ: 3 χρυσά, 1 χάλκινο), Γκενάντι Βολνόφ (ΕΣΣΔ: 1 χρυσό, 2 ασημένια, 1 χάλκινο) και Σεργκέι Μπέλοφ (ΕΣΣΔ: 1 χρυσό, 3 χάλκινα).

Αν ο Ντουράντ κατέβει και στο Παρίσι το 2024, μπορεί να τους ξεπεράσει όλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x