Ολυμπιακοί Αγώνες 2020

Ντούσκος: «Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα ότι... δεν θα με δουν καν»!

Ο Στέφανος Ντούσκος λίγα λεπτά μετά την εκπληκτική προσπάθειά του στον τελικό του μονού σκιφ στο Τόκιο και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου δεν μπορούσε να διανοηθεί τι είχε πετύχει!

Σε πελάγη ευτυχίας, αλλά και δίχως να μπορεί να πιστέψει τι ακριβώς έχει πετύχει, εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο Στέφανος Ντούσκος.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, είπε: «Αλήθεια, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η καλύτερη κούρσα μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ο προπονητής μού ζήτησε να είμαι στα μετάλλια. Στα 700-800 μέτρα έκανα μια αλλαγή και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 έλεγα ότι δεν θα με δουν!

Βάρεσαν αυτοί, βάρεσα και εγώ, αλλά στα τελευταία 100 μέτρα είπα ότι δεν το χάνω.

Αφιερώνω το χρυσό σε όλους αυτούς που με βλέπουν, στους γονείς μου, στην κοπέλα, στην εθνική ομάδα, στον κ. Πολύμερο, στον προπονητή τον κ. Ποστιλιόνε, στον γιατρό και στον χορηγό μου
»!


«Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα, τρέμω ολόκληρος»


Μετά την απονομή του, δε, είπε στην κρατική τηλεόραση:

«Σκέφτηκα τα πάντα, όσους μας παρακολουθούν, την προπόνηση μου, τον προπονητή μου, την οικογένεια μου. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα, τρέμω ολόκληρος. Πίστευα πως μπορώ να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά όχι το χρυσό. Ήταν κάτι εξωπραγματικό.

Πίστευα πως κάποια στιγμή θα πάω στους Ολυμπιακούς. Μετά την 6η θέση στο Ρίο είπα πως πρέπει να βελτιωθώ. Μετά είπα πως πρέπει να πετύχω τη συμμετοχή στον τελικό. Από την στιγμή που το πέτυχα, όλοι μου έστειλαν την θετική τους ενέργεια. Ο προπονητής μου είπε να είμαι μέσα στα μετάλλιο, στη διάρκεια της κούρσας πίστεψα πως μπορώ να πάρω και το χρυσό μετάλλιο. Πίστευα πως είναι… άπιαστο το μετάλλιο με αυτούς τους αθλητές που είχα στην κούρσα.

Θέλω να γυρίσω στους δικούς μου ανθρώπους και να τους δείξω το μετάλλιο
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x