Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Παρέμβαση ΔΟΕ για τις καταγγελίες Τσιμανούσκαγια

Η ΔΟΕ ενήργησε άμεσα μετά τις καταγγελίες της Κρίστσινα Τσιμανούσκαγια που ισχυρίστηκε πως η ομοσπονδία στίβου της Λευκορωσίας απαίτησε να επιστρέψει άμεσα στην πατρίδα της.

Οι καταγγελίες που έκανε η σπρίντερ Κρίστσινα Τσιμανούσκαγια για τον τρόπο με τον οποίο η ομοσπονδία στίβου της Λευκορωσίας την έθεσε εκτός συνέχειας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ανέφεραν πως όλα ξεκίνησαν όταν άσκησε κριτική στους εθνικούς προπονητές της πρώην σοβιετικής χώρας.

Έτσι, η ΔΟΕ παρενέβη στη συγκεκριμένη υπόθεση και με ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημέρωσε πως έστειλε εκπρόσωπό της για να συμπαρασταθεί στην Τσιμανούσκαγια και εξετάζει όλες τις πιθανές επόμενες κινήσεις της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 μίλησαν απευθείας με την Κρίστσινα Τσιμανούσκαγια στο αεροδρόμιο της Χανέντα, συνοδευόμενη από ένα μέλος του Τόκιο 2020.

Μας είπε ότι αισθάνεται ασφαλής. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές με την Κρίστσινα Τσιναμούσκαγια και τις αρχές για να καθορίσει τα επόμενα βήματα τις προσεχείς ημέρες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x