Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Κίνδυνος για αποβολή της άρσης βαρών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από ρύθμιση που περνάει η ΔΟΕ

Διάταξη που επιτρέπει στην Εκτελεστική Επιτροπή να αποβάλει αθλήματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να υπάρχει σχετική πρόταση από το συμβούλιο πρότεινε η ΔΟΕ.

Διάταξη που επιτρέπει στην Εκτελεστική Επιτροπή να αποβάλει αθλήματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να υπάρχει σχετική πρόταση από το συμβούλιο πρότεινε η ΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε μια σειρά από αλλαγές, που θα συζητηθούν στην 138η σύνοδο, στις 8 Αυγούστου.

Ανάμεσα στις προτάσεις συμπεριλαμβάνεται και το να παραχωρηθεί η δυνατότητα στην Εκτελεστική Επιτροπή να αποβάλει αθλήματα των οποίων η διεθνής ομοσπονδία δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της ΔΟΕ ή αμαυρώνουν το Ολυμπιακό Κίνημα ή ακόμα και να αφαιρεί από το πρόγραμμα συγκεκριμένα αγωνίσματα η κατηγορίες.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση, η ΔΟΕ προτείνει: «Να διευκρινιστεί πως το συμβούλιο της ΔΟΕ μπορεί να αφαιρέσει οποιοδήποτε άθλημα από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αν, ανάμεσα σε άλλες παραβάσεις, η σχετική διεθνής ομοσπονδία που ηγείται του αθλήματος δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του εκτελεστικού συμβουλίου της ΔΟΕ, ή αν η σχετική διεθνής ομοσπονδία συμπεριφέρεται με τρόπο που αμαυρώνει τη φήμη του Ολυμπιακού Κινήματος».

Παρακάτω αναφέρει: «Επιτρέπεται στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ να αποβάλει οποιοδήποτε άθλημα, αγώνισμα ή κατηγορία από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Η απόφαση αυτή βάζει σε κίνδυνο την Ομοσπονδία της άρσης βαρών, η οποία δεν αποδέχτηκε τον Κώδικα για υποθέσεις ντόπινγκ και διαφθοράς, ενώ αρκετές φορές έχει απασχολήσει με σκάνδαλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x