Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Σκόλα: Τα κλικ από την αποχώρηση του τελευταίου της «χρυσής γενιάς»

Ο προημιτελικός της Αργεντινής με την Αυστραλία στο Τόκιο ήταν το τελευταίο ματς του Λουίς Σκόλα και στο «αντίο» του ράγισαν και τα… τσιμέντα.

Ένα πολύ μακρύ και εκπληκτικό ταξίδι με την εθνική ομάδα της Αργεντινής έφτασε στο τέλος του για τον Λουίς Σκόλα.

Ο γεννημένος το 1980 στο Μπουένος Άιρες σέντερ έπαιξε για τελευταία φορά με το εθνόσημο στο στήθος, στην ήττα της «αλμπισελέστε» από την Αυστραλία, στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Αλλιώς, ο τελευταίος της «ολόχρυσης γενιάς» του μπάσκετ της χώρας, η οποία το 2004 στους Αγώνες της Αθήνας είχαν ανέβει στον δικό της… Όλυμπο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο Λουίς Σκόλα ξεκίνησε να υπηρετεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του από την προηγούμενη… χιλιετία, αφού ήταν μέλος των μικρών εθνικών ομάδων από το 1995! Από τότε μέχρι σήμερα, τίποτα δεν τον... σταμάτησε να βοηθά την «αλμπισελέστε», είτε αγωνιζόταν στην Ευρώπη, είτε στο ΝΒΑ, είτε ακόμη και στην Κίνα.

Οι διακρίσεις πολλές, με τις κυριότερες να είναι φυσικά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, το χάλκινο το 2008 στο Πεκίνο, αλλά και τα ασημένια μετάλλια στα Μουντομπάσκετ των Ιντιανάπολις το 2002 και Κίνας το 2019. Επίσης, πολλά Κύπελλα και μετάλλια έχει κατακτήσει και στους Παναμερικανικούς αγώνες.

Στα 51’’, λοιπόν, πριν τη λήξη του προημιτελικού της Αργεντινής με την Αυστραλία, ο Σέρχιο Ερνάντες απέσυρε τον σπουδαίο ψηλό στον πάγκο, για να γνωρίζει το απόλυτο standing ovation από συμπαίκτες και αντιπάλους…

Συνολικά στην καριέρα του με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, ο Σκόλα μέτρησε 173 παιχνίδια και πέτυχε 2.857 πόντους, στα 22 χρόνια που την υπηρέτησε. Συμμετείχε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, πέντε Παγκόσμια Κύπελλα και γενικά σε 22 τουρνουά!

Σκόλα: Τα κλικ από την αποχώρησή του

Σκόλα: Τα κλικ από την αποχώρησή του

Σκόλα: Τα κλικ από την αποχώρησή του

Σκόλα: Τα κλικ από την αποχώρησή του

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x