Ολυμπιακοί Αγώνες 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Ζακ Ρογκ

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΔΟΕ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο Ζακ Ρογκ.

Η ΔΟΕ γνωστοποίησε τον θάνατο του πρώην προέδρου και επίτιμου προέδρου από το 2013, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ζακ Ρογκ διετέλεσε πρόεδρος από το 2001 ως το 2013 και βρισκόταν στο «κεφάλι» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη διάρκεια των Αγώνων της Αθήνας, το 2004, με την ομιλία του και την ατάκα «Ευχαριστούμε Αθήνα, ευχαριστούμε Ελλάδα» να έχει μείνει αξέχαστες.Τη θλίψη του για τον θάνατό του εξέφρασε ο Σπύρος Καπράλος, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΕ :
«Το διεθνές Ολυμπιακό κίνημα έγινε φτωχότερο με το θάνατο του πρώην Προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79. Ο Ζακ Ρογκ ήταν ο 8ος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, από το 2001 έως το 2013 και μετά ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΟΕ.

Σε ένδειξη πένθους, οι σημαίες στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τα γραφεία της ΕΟΕ θα είναι μεσίστιες για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Για την απώλεια του Ζακ Ρογκ, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος δήλωσε: "Η θλιβερή είδηση του θανάτου του Ζακ Ρογκ προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε εμένα προσωπικά όσο και στην ελληνική Ολυμπιακή οικογένεια. Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΟΕ υπήρξε αναμορφωτής του Ολυμπιακού κινήματος και υπό την καθοδήγηση του, ο Ολυμπισμός μπήκε στη νέα εποχή. Ήταν φιλέλληνας και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, κάτι που επισήμανε και στην ομιλία του κατά την Τελετή Λήξης, χαρακτηρίζοντας τους Αγώνες της Αθήνας “αξέχαστους και ονειρεμένους Αγώνες”. Η κληρονομιά του Ζακ Ρογκ στο Ολυμπιακό κίνημα θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην ιστορία"
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x