Γενικά

Παίζει για πρόκριση στο κυρίως ταμπλό ο Σταματούρος στη Λισαβόνα

Την πρόκριση στον πρώτο γύρο του απλού ανδρών στο Challenge Plus πινγκ πονγκ της Πορτογαλίας διεκδικεί ο Γιώργος Σταματούρος στη Λισαβόνα.

Στην έναρξη των προκριματικών, ο 21χρονος πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης πέτυχε οριακή νίκη με 4-3 σετ απέναντι σε έμπειρο αθλητή από τη Νότια Αμερική και την Πέμπτη θα κοιτάξει να ξεπεράσει και υψηλό εμπόδιο από την Αφρική για να εξασφαλίσει την είσοδο στο κυρίως ταμπλό.

Στο ίδιο τουρνουά, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πάλεψαν με πολύ αξιόλογους αντιπάλους, αλλά αποκλείστηκαν στον πρώτο προκριματικό γύρο, ενώ η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη αρχίζουν την Πέμπτη την προσπάθειά τους.

Την Τετάρτη, εξάλλου, άρχισε κι ένα καθιερωμένο Οπεν της διεθνούς ομοσπονδίας για τις νεαρές ηλικίες, όπου αγωνίζονται η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου. Είναι το τουρνουά της Τσεχίας που γίνεται στο Χοντονίν και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή.

Η Παπαδημητρίου μπήκε στο κυρίως ταμπλό του απλού νεανίδων, ενώ μαζί οι δύο πρωταθλήτριες πλασαρίστηκαν στις θέσεις 17-32 του διπλού νεανίδων.

Στους «128» των προκριματικών του απλού ανδρών στο «Challenge Plus Portugal Open» ο Σταματούρος είχε σκληρή «μάχη» μίας ώρας με τον Παραγουανό Αλεχάντρο Τοράνθος. Κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση, προηγήθηκε 2-0 και 3-2 στα σετ, ισοφαρίστηκε δύο φορές, αλλά άντεξε και πήρε τη νίκη στην παράταση.

Στο κρίσιμο πέμπτο σετ, ο αθλητής του Ολυμπιακού προηγήθηκε 8-4 και, όταν ο Νοτιοαμερικανός μείωσε σε 9-8, ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Μετά το σετ πήγε στο 11-11 και ζητήθηκε τάιμ άουτ από την άλλη πλευρά για να επικρατήσει τελικά ο Σταματούρος στην παράταση.

Στο έβδομο σετμ βρέθηκε μπροστά με 7-4. Δέχτηκε μείωση σε 7-6, μετά την ισοφάριση σε 9-9 κι, όταν πήρε τα σερβίς, είδε τον αντίπαλο να φτάνει στα ματς μπολ. Έστειλε το σετ στην παράταση και τελικά με 12-10 έφτασε στο τελικό 4-3 (11-8, 11-9, 7-11, 6-11, 13-11, 6-11, 12-10).

Στον καθοριστικό δεύτερο γύρο ο Σταματούρος θα έχει αντίπαλο το μεσημέρι της Τετάρτης τον Σαχίντ Ιντόβου από τη Δημοκρατία του Κονγκό, ο οποίος επικράτησε, επίσης, στα επτά σετ του Μίχαλ Όμπεσλο, του γνωστού στους Έλληνες φιλάθλους Τσέχου, που εδώ και δύο χρόνια αγωνίζεται στην ΑΕΚ.

Στον πρώτο γύρο των προκριματικών αποκλείστηκε ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Αντιμετώπισε τον Φενγκ Γι Χσιν από την Κινεζική Ταϊπέι, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά, στη συνέχεια, δεν πέρασε το παιχνίδι του και κάμφθηκε με 4-1 σετ (11-8, 6-11, 5-11, 6-11, 5-11).
Επίσης, στους «128» των προκριματικών έχασε ο αδερφός του Κωνσταντίνος. Άρχισε εξαιρετικά απέναντι στον νεαρό Γερμανό Σεντρίκ Μέισνερ, αλλά μετά υστέρησε στις λεπτομέρειες και αποκλείστηκε με 4-1 σετ (11-4, 6-11, 10-12, 13-15, 9-11).

Οι δύο αθλήτριές μας δεν είχαν τελικά αγώνες την Τετάρτη και αρχίζουν την Πέμπτη την προσπάθειά τους. Στο απλό γυναικών, τα προκριματικά περιλαμβάνουν μόνο έναν γύρο, αυτόν των «64».

Η Τόλιου κυνηγά την πρόκριση στο ταμπλό με αντίπαλο τη Μαρία Τσαπτσίνος, την Αγγλίδα διεθνή με την ελληνική καταγωγή, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Η Παρίδη βρίσκει μπροστά της την Ινδή Σρέτζα Ακούλα.

Οι πρωταθλήτριές μας κάνουν δίδυμο στο διπλό γυναικών και στα προκριματικά κοντράρονται την Πέμπτη με τις Λίκα Ντοβάλ/Άνα Τοφάντ από τη Νορβηγία και τη Σλοβενία αντίστοιχα. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19:25 ώρα Ελλάδας.

Στο διπλό ανδρών, μετέχουν οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι. Στον πρώτο προκριματικό γύρο συναντούν την Πέμπτη τους Ντοριάν Γκιρό/Μπογκντάν Σινγκεορζάν από την Ελβετία και τη Ρουμανία αντίστοιχα. Αν πάρουν τη νίκη, τότε στο δεύτερο ματς αργότερα την ίδια μέρα θ’ αντιμετωπίσουν τους Ρώσους Σάντι Ισμαΐλοφ/Ντένις Ιβόνιν.

Στο διπλό μικτό, επίσης, ο Κ. Κωνσταντινόπουλος και η Τόλιου αναμετρώνται την Πέμπτη στον μοναδικό προκριματικό γύρο με τους Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ/Σουντάσινι Σαβέταμπου από την Ταϊλάνδη.

Στους αγώνες για αθλητές μέχρι 21 ετών τέλος, ο Σταματούρος αποκλείστηκε στους «64» από τον Ινδό Μανάβ Τακάρ με 3-0. Έκανε, ωστόσο, καλή εμφάνιση κόντρα στο πρώτο φαβορί του ταμπλό και ήταν ανταγωνιστικός σε όλο το ματς (8-11, 8-11, 9-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x