Πόλο

Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε από την Κροατία η Ελλάδα

Στην ανωτερότητα της Κροατίας υποκλίθηκε η Ελλάδα, καθώς ηττήθηκε 14-11 και έτσι θα παίξει για τις θέσεις 5-8, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η κακή άμυνα, αλλά και η ποιότητα της Κροατίας υποχρέωσαν σε ήττα (14-11) την Ελλάδα, η οποία πλέον θα παλέψει για τις θέσεις 5-8 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, αντιμετωπίζοντας στο πρώτο ματς τη Σερβία (24/1, 17:00).

Μεγάλη αστοχία στον παίκτη παραπάνω για την Εθνική στο ξεκίνημα του ματς, με τους Κροάτες από την άλλη να ήταν πιο αποτελεσματικοί και να προηγούνταν με 3-1. Η ομάδα του Βλάχου μείωσε στο γκολ (3-2) με τον Βλαχόπουλο, αλλά τα απανωτά λάθη στη συνέχεια έδωσαν την ευκαιρία στην Κροατία να ξεφύγει στο +3 (5-2) και με αυτή τη διαφορά να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο (6-3).

Με δύο σερί τέρματα μπήκαν οι Κροάτες στη δεύτερη περίοδο, εκτοξεύοντας την υπέρ τους διαφορά στο +5 (8-3). Η αντίδραση της Ελλάδας ήρθε με καλές άμυνες και τους Δερβίση και Σκουμπάκη για το 8-5, ωστόσο η Κροατία απάντησε και έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος με το υπέρ της 10-6.

Η κακή άμυνα της Εθνικής συνεχίστηκε στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Κροατία όχι μόνο να είχε παγιώσει μία διαφορά ασφαλείας, αλλά να πηγαίνει ξανά στο +5 (13-8). Στο τελευταίο δίλεπτο, όμως, ο Γαλανίδης κράτησε χωρίς γκολ την εστία του και ο Βλαχόπουλος στον παραπάνω διαμόρφωσε το 13-9.

Με το τέρμα του Σκουμπάκη, η Ελλάδα μείωσε στο -3 (13-10), αλλά παρά την καλή της άμυνα, η αστοχία στην επίθεση κράτησε το σκορ στα ίδια επίπεδα, ώσπου ο Γκαρσία έκανε το 14-10, περίπου 3:30’’ πριν από τη λήξη. Πλέον, δεν υπήρχε χρόνος για την ανατροπή και έτσι η Εθνική γνώρισε την ήττα με το τελικό 14-11.

Κροατία - Ελλάδα 14-11

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-3, 3-3, 1-2

Κροατία: Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 4, Μπούκιτς, Βουκίτσεβιτς 2, Μπούσλιε 1, Μίλος 1, Βρλιτς 3, Γκαρθία 3, Μάρτσελιτς.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x