Στίβος

Παπαδημητρίου: «Είναι απαραίτητη η διεξαγωγή εγχώριων διοργανώσεων στίβου»

Ένας ένας οι άνθρωποι του ελληνικού στίβου αναφέρονται καθημερινά στην αναγκαιότητα να διεξαχθούν οι ελληνικές διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού.

Έτσι, μετά τη Σοφία Υφαντίδου, ήταν η σειρά του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου να αναφερθεί με κείμενό του στα social media στη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και των σημαντικών ελληνικών μίτινγκ.

Αναλυτικά:

«Θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Οι αθλητές ζουν για να αγωνίζονται, για να συμμετέχουν σε αγώνες. Είμαι από τους παλιούς "ρομαντικούς" που θεωρώ ότι για αυτό ζουν οι αθλητές, για να αγωνίζονται. Το 2010, ένας τραυματισμός μου στέρησε τη συμμετοχή μου στους αγώνες και πήγα να τρελαθώ. Το 2011 που αγωνίστηκα πάλι, τον καλύτερο μου αγώνα τον έκανα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον Ιούνιο.

Μέχρι τότε, δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της χρονιάς. Είμαι, λοιπόν, από αυτούς, από τη θέση του προπονητή πια, που θέλω να πραγματοποιηθούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι Βαλκανικοί Αγώνες και, αν είναι δυνατόν, τουλάχιστον άλλες δύο εγχώριες διοργανώσεις, έστω και τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο αν χρειαστεί.

Έτσι, τα παιδιά, οι αθλητές, θα μπορέσουν να μπουν, έστω και για αυτήν τη μικρή σεζόν, σε αγωνιστικό ρυθμό που τόσο έχουν ανάγκη.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί συμμερίζονται την άποψή μου και ότι όντως θέλουν να αγωνιστούν. Η συμμετοχή σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι για κάποιους "ευλογία", είναι στόχος. Για άλλους είναι να κερδίσουν. Για κάποιους, είναι μέσο πρόκρισης σε ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού.

Φέτος, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σίγουρα, αλλά αυτό δε μειώνει την αξία του να αγωνίζεται κάποιος ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιος απώτερος στόχος. Φέτος, για όλους τους αθλητές η συμμετοχή σε οποιοδήποτε αγώνα θα έχει την ίδια αίγλη. Ο αθλητής, απλά και μόνο, θα εκτιμήσει τη δυνατότητα που θα του δοθεί, δηλαδή να αγωνιστεί και να νιώσει μια δικαίωση για την προσπάθεια που έκανε όλον αυτόν τον καιρό με ό,τι μέσο είχε στη διάθεσή του και όπου μπορούσε (δωμάτιο, βεράντα, σαλόνι, ταράτσα...).

Εγώ, πάντως, που έχω τρεις αθλητές στο γκρουπ μου και άλλους δύο στο σπίτι μου έχουν τρελαθεί με τη σκέψη ότι υπάρχει πιθανότητα να μην αγωνιστούν φέτος.

Όλα τα παραπάνω βέβαια προϋποθέτουν το "πράσινο φως" από την Κυβέρνηση, την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ για την έναρξη των προπονήσεων και των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Αν υπάρχει το "πράσινο φως" από τους υπεύθυνους υγείας, να πραγματοποιηθούν οι αγώνες, απλά τα πράγματα.

Γιατί, δεν ξέρουμε τι θα γίνει το φθινόπωρο, το χειμώνα πάλι. Γιατί, αν υπάρξει νέο κύμα πανδημίας, αν πάλι μείνουν απροπόνητοι οι αθλητές, τότε να δούμε τι επίδραση, σωματική, ψυχολογική και ότι έπεται θα έχει αυτό στους αθλητές. Ενώ αν έχουν αγωνιστεί έστω και λίγο τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο, αυτό θα έχει "χρυσώσει" λίγο το χάπι’ και θα έχουν ίσως παραπάνω σθένος και κουράγιο για να συνεχίσουν.

Ο Υφυπουργός οφείλει να μιλήσει με όλους, ώστε να λάβει την καλύτερη απόφαση για όλους μας που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό: με τις Ομοσπονδίες, του προπονητές, τους αθλητές, τους γονείς, όλους. Οι σωματικές, αλλά και ψυχικές επιδράσεις στο ‘οικοδόμημα’ του αθλητισμού, έχουν αρχίσει και γίνονται εμφανείς.

Οι επιδράσεις, όμως, των θετικών, απ’ ότι φαίνεται, μέτρων που έγκαιρα ελήφθησαν και από την ελληνική κυβέρνηση το ίδιο. Γιατί αν όλα πάνε καλά, να μην υπάρξει αγωνιστική δράση»;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x