Stoiximan Super League

Παπαδόπουλος: «Ξεκίνησα πάλι απ’ το μηδέν»

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει επιστρέψει… για τα καλά πλέον. Έστω κι αν έπρεπε -όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6- να ξεκινήσει απ’ το μηδέν για να τα καταφέρει.

Για το εντυπωσιακό come back που τον έκανε και πάλι τον παίκτη που θαυμάσαμε πριν χρόνια στην Ελλάδα, μίλησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Συζητώντας με τους Μπάμπη Χριστόγλου και Σωτήρη Ταμπάκο στον «αέρα» του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας επιθετικός τόνισε ότι έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν και πάλι την καριέρα του.

Κι αφού τόνισε ότι ισχυρό κίνητρο για να το καταφέρει ήταν η επιστροφή στην Εθνική, χαρακτήρισε προσωπικό στοίχημα το να παίξει μαζί της -μετά το Euro- και σ’ ένα Μουντιάλ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Παπαδόπουλος

Για την επάνοδό του σε υψηλό επίπεδο: «Πέρασα 2-3 δύσκολα χρόνια και για να επανέλθω σε αυτό που θέλω να είμαι, έπρεπε να ξεκινήσω από το μηδέν. Βρήκα μια ομάδα που με στήριξε (σ.σ. τον Πανθρακικό) και την ευχαριστώ γι’ αυτό. Μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω και πάλι ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω».

Για την επιστροφή στην Εθνική: «Πάντα ήθελα να επιστρέψω στην Εθνική. Από τη μέρα που ανέλαβε ο κ. Σάντος ήξερα ότι από τη στιγμή που θα παίξω καλά, θα με καλέσει. Το να φοράς το εθνόσημο είναι μεγάλη τιμή και αυτό ήταν για μένα ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να ξεκινήσω την καριέρα μου από την αρχή.

Θέλω να παίξω καλά στον Ατρόμητο, να πετύχω ανώτερους στόχους από πέρυσι και να είμαι έτοιμος για την Εθνική. Είναι ένα στοίχημα για μένα το να βρεθώ στη Βραζιλία. Γιατί πιστεύω ότι -είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο- θα περάσουμε. Έπαιξα στο Euro, θα είναι εξαιρετικό να παίξω και στο Μουντιάλ»
.

Για το αν μετάνιωσε κάποια απ’ τις επιλογές στην καριέρα του: «Δεν μετανιώνω για καμιά επιλογή μου γιατί είμαι πάλι εδώ. Ήταν ένας κύκλος που νομίζω ότι τον περνάει κάθε άνθρωπος. Και ο δικός μου πιστεύω ότι έχει πολύ ακόμα για να κλείσει».

Για τις διαφορές ανάμεσα στην Εθνική που ήξερε και αυτή που βρήκε: «Όταν έφυγα έβλεπα μεγαλύτερα παιδιά στην ομάδα και τώρα νιώθω… μεγάλος. Υπήρχαν παίκτες έμπειροι και με χαρακτήρα τότε. Και τώρα όμως υπάρχει ποιότητα, αλλά και οικογενειακό κλίμα, όπως πρέπει να είναι πάντα στην Εθνική».

Για τους στόχους με τον Ατρόμητο: «Πέρυσι παραλίγο να πετύχει το ακατόρθωτο, να μπει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος στόχος είναι να τερματίσουμε σε περίπου ίδια θέση με πέρυσι. Να είμαστε πίσω μονάχα από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που έχουν μια δυναμική παραπάνω. Είμαστε καλή ομάδα, αλλά θέλουμε βελτίωση ακόμα, την οποία πιστεύω ότι θα την έχουμε στη συνέχεια της σεζόν».

Για τη θερμή υποδοχή του από τον κόσμο του Ατρομήτου: «Σε όλες τις ομάδες που ήμουν είχα καλή σχέση με τον κόσμο. Δεν το επιδιώκω, απλά παίζω για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου και φαντάζομαι ότι αυτό είναι που εκτιμάται».

Για το αν έμεινε πικρή γεύση από τα παιχνίδια με την Άλκμααρ: «Εκεί που έφτασε το δεύτερο ματς, να θέλουμε ένα γκολ σε 15 λεπτά για να περάσουμε, ήταν πικρό. Τα δυο ματς συνολικά θα μπορούσαμε να τα χειριστούμε καλύτερα, γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Είναι όμως και θέμα εμπειρίας και νομίζω ότι απ’ αυτή την άποψη, θα μας βοηθήσει».

Για τις ομάδες που έπαιξε στο εξωτερικό: «Είναι πολύ καλό να παίζεις στο εξωτερικό, να συναντάς άλλους ανθρώπους, άλλες κουλτούρες και πράγματα που -εκτός από καλύτερο παίκτη- σε κάνουν και καλύτερο άνθρωπο. Στην Ισπανία και την Ιταλία ειδικά το επίπεδο ήταν απόλυτα επαγγελματικό και προσφέρει τα πάντα στον ποδοσφαιριστή».

Για το αν σκέφτεται πότε θα σταματήσει: «Βλέπω παλιούς συμπαίκτες μου που έχουν σταματήσει και το σκέφτομαι. Σίγουρα θα είναι… κάπως και για μένα όταν έρθει η ώρα. Δεν έχω σκεφτεί την επόμενη μέρα, αλλά σίγουρα θα είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο. Το αγαπώ και δε νομίζω ότι θα κάνω κάτι άσχετο με αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x