Η δεύτερη και τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ στην πόλη της Πάτρας ξεκίνησε με το αγώνισμα των 20χλμ. βάδην. Για την διεξαγωγή του χρησιμοποιήθηκε κυκλική πιστοποιημένη διαδρομή, έξω από το Παμπελοποννησιακό στάδιο, με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού σε 1ώρα 28.36 και έφτασε στην 11η νίκη του στη διοργάνωση. Ο έμπειρος πρωταθλητής έκανε μία κούρσα προπονητικού χαρακτήρα, την τελευταία του σε αυτό τον κύκλο αγώνων. Μετά τον τερματισμό, δήλωσε: «Έτσι όπως έχει γίνει φέτος η σεζόν δεν υπήρχε κίνητρο. Στόχος ήταν να μείνω σε εγρήγορσή στη σεζόν. Τώρα θα ξεκουραστώ για λίγες ημέρες κι έπειτα θα μπω και πάλι σε διαδικασία προπόνησης προκειμένου να είμαι έτοιμος να μπω και πάλι στους αγώνες του χειμώνα, όπου θα ισχύει και το ράνκινγκ. Από εδώ και πέρα στρέφω την προσοχή μου, αποκλειστικά και μόνο στα 50χλμ. βάδην»

Τη δεύτερη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Κώστας Ντεντόπουλος (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 1.34.13 και τρίτος ήρθε ο Ανθιμος Κελεπούρης (ΟΚΑ Βέροιας) με 1.36.08.

Στις γυναίκες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον τελευταίο της αγώνα στη σεζόν κατάφερε να τερματίσει πρώτη με χρόνο 1.34.00 και να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κύκλο των εμφανίσεων της. Η αθλήτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρου Μακεδονίας μίλησε για τον σημερινό αγώνα καθώς και για τους Ολυμπιακούς που βρίσκονται στο φόντο. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το πως εξελίχθηκε όλη η χρονιά. Ο σημερινός ήταν ένας αγώνας προπόνησης, ωστόσο ήταν ωραίο που φέτος το αγώνισμα μας ήταν μαζί με το πρωτάθλημα Α/Γ. Τώρα θα κάνω διακοπές κι έπειτα θα ξεκινήσω και πάλι την προετοιμασία μου για τη νέα χρονιά. Δεν έχω την πίεση του ράνκινγκ, αφού έχω ήδη το όριο για το Τόκιο, οπότε δεν ξέρω αν θα κάνω αγώνα μέσα στο 2020».

Ατομικό ρεκόρ πραγματοποίησε η Δήμητρα Μποχώρη (ΟΚΑ Βέροιας), που ήρθε δεύτερη με 1.37.38, ενώ η τριάδα στις γυναίκες συμπληρώθηκε από την Αγγελική Μακρή (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 1.43.53.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube