Κολύμβηση

Παρουσιάστηκε η ομάδα «Κολυμπάμε Μαζί»

Σε έναν όμορφο χώρο που θυμίζει… κολύμβηση ο Κυριάκος Γιαννόπουλος έκανε τα αποκαλυπτήρια της ομάδας «Κολυμπάμε Μαζί».

Πραγματοποιήθηκε στη Βούλα η Συνέντευξη Τύπου της ομάδας «Κολυμπάμε Μαζί» ενόψει των επερχόμενων εκλογών της ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος). Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος παρουσίασε τα μέλη του συνδυασμού, τις στρατηγικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν σε επικείμενη εκλογή τους και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Τη συνάντηση άνοιξε ο γνωστός αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στο πλευρό του Κυριάκου Γιαννόπουλου, ο οποίος ανέφερε πως «Θα έχει σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία και στο να ανέβει επίπεδο το κομμάτι "media" και υγρός στίβος». Συνοπτικά οι υπόλοιποι υποψήφιοι: Πέπη Χαραλάμπους, Ελευθερία Σαραντίδου, Αλεξία Μαρίνη-Γραμματινού, Αντώνης Ρέντας, Γιάννης Λάτσιος, Λεωνίδας Αθανασιάδης, Νίκος Ξυλούρης, Στέφανος Αυγουλέας, Γιώργος Αφρουδάκης, Τζώνη Καλημέρης καθώς και πολλοί άλλοι που όπως αποκάλυψε θα είναι «έκπληξη».

Η ομάδα «Κολυμπάμε Μαζί» όπως είπε ο Κ. Γιαννόπουλος έχει πάρει τον δύσκολο δρόμο του να προτείνει ιδέες και όχι να επικρίνει, ενώ τόνισε πως σέβεται το παρελθόν, οργανώνει το σήμερα και στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον. «Η κολύμβηση είναι το άθλημα που απευθύνεται σε όλους. Είναι το μοναδικό σπορ επιβίωσης που μπορούμε να χαιρόμαστε από την ώρα που γεννιόμαστε έως τα βαθιά γεράματα. Με αυτό σα θεμέλιο λίθο, χτίσαμε το πρόγραμμα μας και τις 8 Στρατηγικές Κατευθύνσεις έχοντας σαν στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των αθλημάτων και γνώμονα το τρίπτυχο διαφάνεια, αξιοκρατία και σεβασμός». Με αυτά τα λόγια ο αρχηγός της ομάδας «Κολυμπάμε Μαζί» θέλησε να χαρακτηρίσει την παράταξη του, τις πρακτικές της αλλά και την ιδεολογία της.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της κίνησης χωρίζεται σε 8 βασικούς άξονες με τον καθένα να έχει την δική του ιδιαίτερη σημασία. Οι πρώτοι 4 αφορούν κυρίως τους ανθρώπινους πόρους και είναι οι εξής: Η Διοίκηση, τα Σωματεία, τα Κολυμβητήρια και τα Στελέχη.

Στη Διοίκηση ως στόχος υπάρχει ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας και η εφαρμογή αρχών «χρηστής διακυβέρνησης». Για τα Σωματεία είναι βασική η υποστήριξη τους αλλά και η βιώσιμη λειτουργία τους. Το βασικό πρόβλημα στον άξονα των Κολυμβητηρίων είναι πως πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός τους καθώς και η βελτίωση της λειτουργίας αλλά και της διαχείρισης τους ενώ στο κομμάτι των Στελεχών προτεραιότητα είναι η επιμόρφωση Στελεχών στα αθλήματα του Υγρού Στίβου αλλά και η πραγματοποίηση Συνεδρίων.

Οι υπόλοιποι 4 πυλώνες είναι οι εξής: η Ανάπτυξη, ο Πρωταθλητισμός, το Marketing/Επικοινωνία και τέλος το Αγωνιστικό κομμάτι. Η Ανάπτυξη έχει ως στόχο την αύξηση του αριθμού των αθλητών, το πρόγραμμα «Μαθαίνω Κολύμπι» που σε σχέση με άλλες χώρες η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω αλλά και τον Αθλητικό Τουρισμό που κατέχει μεγάλη μερίδα του λέοντος όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Η βελτίωση του αριθμού των ταλαντούχων αθλητών σε συνδυασμό με την επιστημονική υποστήριξη όπως και το πλάνο καριέρας θα ανεβάσουν κατακόρυφα τον Πρωταθλητισμό. Το Marketing δεν αποτελεί κάποια πρωτοπορία όπως είπε και ο Κ. Γιαννόπουλος. Είναι όμως βασικός πυλώνας και σε συνδυασμό με την οργάνωση τμήματος marketing, την αναζήτηση χορηγών και τη σωστή διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μπορεί να «ανεβάσει» τα αθλήματα του Υγρού Στίβου. Τέλος το Αγωνιστικό κομμάτι είναι σημαντικό καθώς μπορεί η Ελλάδα να διοργανώσει αγώνες και πρωταθλήματα ελληνικά και ξένα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο Κ. Γιαννόπουλος που αφορούσε τα παράβολα των γονέων για συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες απάντησε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό έσοδο για την ΚΟΕ όμως εμείς όπως προ είπαμε, το Marketing θα παίξει σημαντικό ρόλο. Αν μπείτε στο επίσημο site της Ολυμπιακής Ομοσπονδίας δεν υπάρχει πουθενά Marketing. Αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε εμείς. Δε σας λέω πως από τη μια στιγμή στην άλλη θα σταματήσουν να πληρώνουν οι γονείς, σας λέω όμως πως θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και θα υπάρξει μια διαφορετική ισορροπία στο ποιος πληρώνει τι» ενώ στη συνέχεια τόνισε πως δε μένει τίποτα από τον Αθλητικό Τουρισμό στην Ολυμπιακή Ομοσπονδία.

Στην ερώτηση για τη χρήση της λέξης «Μαζί», έδωσε την απάντηση «Το έχουμε δείξει με τη συνεργασία μας στο παρελθόν. Έχω την αίσθηση πως επειδή δε γινόταν στο παρελθόν δε σημαίνει πως δε μπορεί να γίνει τώρα. Αν δεν έχουμε εξαιρέσεις και είμαστε όλοι μαζί σίγουρα θα έχουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα
».

Έντονη ήταν η αντίδραση του για τις φήμες που υπάρχουν πως σε περίπτωση εκλογής του θα προβεί σε αποκλεισμούς σε ανθρώπους στις ήδη υπάρχουσες θέσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι λυπάμαι πάρα πολύ που διαδίδονται πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση μαζί μας. Π.χ. ότι θα υπάρξουν αποκλεισμοί ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται αυτή τη στιγμή για την Ομοσπονδία και ότι τέλος πάντων θα υπάρξει ένας διωγμός. Είναι ντροπή όποιος το λέει αυτό το πράγμα. Υπάρχουν ικανότατοι άνθρωποι μέσα στην Ομοσπονδία οι οποίοι μπορούν να τρέξουν την επόμενη μέρα απλώς θα αλλάξει λίγο η προσέγγιση στον τρόπο που σκεφτόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι εμείς έχουμε τέτοιο σκοπό. Αλίμονο».

Τα παράπονα του εξέφρασε προς την Ομοσπονδία, καθώς εγγράφως ζήτησε ενημέρωση ως κίνηση για τα Σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου κατά την ΚΟΕ όμως δεν πήρε καμία απάντηση. Ερωτώμενος στο ποια είναι η διαφορά της δικής του ομάδα από την ήδη υπάρχουσα απάντησε «Μας διαφοροποιεί ο χρόνος λήξης. Και μάλιστα στον αθλητισμό έτσι γίνεται. Εγώ λοιπόν βάζω τον εαυτό μου και θεωρώ πως η ημερομηνία λήξης είναι πολύ σημαντική και την ακολούθησα σε όλα τα στάδια της ζωής μου. Τη ζωή δεν πρέπει να της κρατάς επειδή σου αρέσει μια καρέκλα, πρέπει να δίνεις τη δυνατότητα στην επόμενη γενιά αυτό που έκανες να το προχωρήσει ένα κομματάκι παρακάτω. Και έκανε πολλά καλά».

Κλείνοντας ανέφερε «Στη προηγούμενη Γενική Συνέλευση στις 8 Μαρτίου, ο απερχόμενος Πρόεδρος αποφάσισε για τον εαυτό του να γίνει επίτιμος Πρόεδρος και δεν αποφάσισε μόνο να γίνει επίτιμος αλλά αποφάσισε να γίνει ισόβιος επίτιμος. Δεν ξέρω εγώ πως γίνεται αυτό. Είναι λίγο κατά τη γνώμη μου αλαζονικό αυτό. Όταν λοιπόν γίνεσαι επίτιμος κρατάς την ουδετερότητα. Επιλέγεις λοιπόν ή είσαι ουδέτερος και επίτιμος ή δεν είσαι επίτιμος και υποστηρίζεις αυτό που υποστηρίζεις. Είναι ξεκάθαρα τα πράματα», για να προσθέσει πως «Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος από τα Σωματεία. Πρέπει να είναι δίπλα μας και εμείς να είμαστε δίπλα τους».

Επιμέλεια: Τάσος Μακαρατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x