Παύλος Κουστέρης

Εθισμός στην αποτυχία εν μέσω… τουριστικής περιόδου

Όταν έπειτα από εννιά ματς χωρίς νίκη, το μόνο πρόβλημα είναι ότι η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα, τότε η κατάσταση για τον Ατρόμητο είναι ακόμα πιο σοβαρή από τα αποτελέσματα.

Ακόμα ένα μαρτύριο για τον Ατρόμητο έλαβε τέλος, ωστόσο η συνέχεια για τους Περιστεριώτες θα είναι ακόμα πιο σκληρή, από τη στιγμή που έχουν αποφασίσει να «ζήσουν» και να «πεθάνουν» μέχρι τον Μάιο σε αυτήν την κατάσταση. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό κατόρθωμα το γεγονός ότι οι «κυανόλευκοι» βρήκαν τρεις φορές απέναντί τους τη φετινή ΑΕΛ και όχι μόνο δεν μπόρεσαν να νικήσουν, αλλά σε τρία ενενηντάλεπτα, παραβίασαν μόλις μία φορά την εστία της.

Όπως μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό κατόρθωμα το ότι μια ομάδα που «χτίστηκε» για play-off, είναι πλέον βαθιά μέσα στα play-out και όσο κι αν μην το έχει αντιληφθεί ο Σάββας Παντελίδης, πλέον είναι πολύ σοβαρά στη μάχη της παραμονής. Το γεγονός ότι μάλλον δεν υπάρχει καμία συναίσθηση της πραγματικότητας, φάνηκε από τις δηλώσεις στο τέλος του αγώνα, σύμφωνα με τις οποίες είδε μια ομάδα να δημιουργεί ευκαιρίες (δύο σε όλο το παιχνίδι με το δοκάρι του Μανούσου και την προβολή από στατική φάση στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου) και ότι ο ίδιος δεν αγχώνεται για την παραμονή.

Απαραίτητη υπενθύμιση: Ο συνάδελφός του, Πάουλο Κάμπος, την ίδια… άνεση ένιωθε το 2008 και τελικά ο υποβιβασμός στη Β’ Εθνική ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες. Όπως τα σκέφτεται τα πράγματα στο μυαλό του ο Έλληνας προπονητής είναι ενδεχομένως και το πιο ανησυχητικό γεγονός που έχει να αντιμετωπίσει ο ίδιος ο οργανισμός του Ατρόμητου, που αποδεικνύεται ότι έβαλε ένα τεράστιο αυτογκόλ με την επιστροφή ενός τεχνικού, ο οποίος πέρασε πέρυσι από το Περιστέρι, με τα ίδια αποκαρδιωτικά αποτελέσματα, που δεν παρουσίασε ούτε νίκες, ούτε φυσικά κάτι τουλάχιστον ποδοσφαιρικά λογικό. Επικράτησε η «ζαριά» της δεύτερης ευκαιρίας, ωστόσο η κατάσταση είναι πλέον μία αναγκαστική συμβίωση για περίπου 40 μέρες.

Εκτός από τον απολογισμό των μόλις 8 νικών σε 25 ματς της περασμένης σεζόν, ο Ατρόμητος από την πρώτη θητεία του 56χρονου, θα έχει να θυμάται επίσης τα εννιά συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς γκολ, κάτι που είχε γίνει… viral ακόμα σε χιουμοριστικές σελίδες σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης και πλέον στη δεύτερη του θητεία, γράφεται ακόμα ένα… χρυσό κεφάλαιο. Σε αυτό θα γράφεται ότι σε 9 αναμετρήσεις, μετρά 5 ήττες και 4 ισοπαλίες και το πιο φοβερό: Από αυτά τα 9 ματς, έχει μείνει στο μηδέν σε 4 ενενηντάλεπτα και επί της ουσίας 5, καθώς στο ματς με τον Απόλλωνα μπήκε γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα και ήταν άνευ ουσίας. Πρόκειται για καταστάσεις και νούμερα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθούν από το γεγονός ότι ανέλαβε στη μέση της χρονιάς, ανεξάρτητα από τις σοβαρές ανορθογραφίες που παρέλαβε.

Θα αναρωτηθεί κανείς, αν τελικά το πρόβλημα στον Ατρόμητο είναι μόνο ο προπονητής. Και φυσικά, όχι, κάτι που αποδεικνύεται και πάλι από τη δήλωση του Σάββα Παντελίδη, που άθελά του φανέρωσε μια βαθιά «άρρωστη» νοοτροπία. Το γεγονός ότι ένας επαγγελματίας προπονητής δηλώνει ότι δεν νιώθει οποιαδήποτε είδους πίεση, όταν όχι μόνο δεν έχει σταυρώσει θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν έχει περάσει ούτε… ξυστά από αυτό επί εννιά αγωνιστικές, τότε η… τουριστική λογική έχει ριζώσει για τα καλά στα Δυτικά Προάστια.

Μέσω του sport-fm.gr, έχουμε αναφέρει ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσουν (ορθώς) πάνω από 12-13 ποδοσφαιριστές και προφανώς παρελθόν θα αποτελέσει και ο Σάββας Παντελίδης, όσο κι αν κάποιοι… ανακάλυπταν τάσεις παραμονής, τη στιγμή που ο Ατρόμητος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ωστόσο, για τη διοίκηση της ομάδας στόχος είναι να στείλει μηνύματα για το μέλλον. Το πρώτο έχει δοθεί και είναι ήδη ξεκάθαρο, ότι ο Γιώργος Σπανός θα παραμείνει από τη στιγμή που δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Το δεύτερο είναι ότι η κάτω του αναμενομένου απόδοση πάσης φύσεως επαγγελματία, κρίνεται αναλόγως και φυσικά δεν ανταμείβεται με την ολοκλήρωση ενός συμβολαίου απλά για να βγει η χρονιά. Ατυχώς έχει μπει σε αυτή τη λογική, οπότε στο Περιστέρι κάνουν απλά τον σταυρό τους να μην νικούν οι από κάτω, γιατί από τα δικά τους πόδια έχουν κριθεί ότι απλά δεν μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x