Στίβος

Περιοδεύουν ανά την Ευρώπη οι πρωταθλητές στίβου

Πέντε Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες θα συνεχίσουν τους αγώνες τους σε μίτινγκ κλειστού στίβου σε Γερμανία και Γαλλία την Παρασκευή.

Ο Κώστας Δουβαλίδης έρχεται με «κεκτημένη ταχύτητα» από τον αγώνα στο Μετζ, όπου τερμάτισε τα 60 μέτρα με εμπόδια σε 7.59 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ. Ο κορυφαίος αθλητής των υψηλών εμποδίων βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο ISTAF του Βερολίνου θα επιδιώξει να πάρει το κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή του αγωνιστική κατάσταση και τον δυνατό συναγωνισμό της κούρσας για να κατεβάσει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του.

Στο Βερολίνο, θα συνεχίσει τους αγώνες του και ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ έχει ήδη ξεπεράσει τα 5,70 στο Κότμπους κι έχει δείξει πως και φέτος θα πλησιάσει άλματα στα 5,80, ώστε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στη Γαλλία και στο μίτινγκ του Βαν ντε Ρέιγ θα αγωνιστούν η Βούλα Παπαχρήστου, η Ελένη Πόλακ και η Σπυριδούλα Καρύδη. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν ξεκίνησε τη σεζόν στο Ντίσελντορφ με 13,85 και στη Γαλλία θέλει να κυμανθεί σε επιδόσεις ανάλογες.

Στο ίδιο αγώνισμα, η νεαρή πρωταθλήτρια έκανε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 13,51 και νέο ατομικό ρεκόρ. Στο τριπλούν, ξεχωρίζουν ακόμη οι Πατρίσια Μαμόνα με φετινό 14,22 και η Ντόβιλ Κίλτι με 14,06.

Σε καλή κατάσταση έδειξε και η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, η οποία την Τρίτη στη Στοκχόλμη ξεπέρασε τα 4,53 και είχε καλά άλματα στα 4,68. Η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα αντιμετωπίσει τις Ιρίνα Ζουκ και Χουϊγκίν Σου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x