Γ' Εθνική

Πιστολέρο… ΑΕΚ!

Όσες «μπαλωθιές» χρειαζόταν για να ευχαριστήσει τον κόσμο της έριξε η ΑΕΚ! Παίζοντας κατά διαστήματα ωραία μπάλα και βάζοντας όμορφα γκολ, η «Ένωση» έκοψε τη… συνήθη ταρίφα (3-0) στον Ερμή Ζωνιανών.

Κάποιες «τζούρες» απ’ το θέαμα που περιμένουν οι φίλοι της έδωσε απλόχερα η ΑΕΚ.

Με περισσότερη όρεξη από προηγούμενα παιχνίδια και παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, η «Ένωση» έριξε τη (συνηθισμένη φέτος) τριάρα και στον Ερμή Ζωνιανών (3-0).

Πρωταγωνιστής ο Ανάκογλου, σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική και μαζί με τον Πλατέλλα (που έχασε πέναλτι, αλλά έκανε όργια κι έφτιαξε ένα γκολ) παρέσυραν και τους υπόλοιπους σε μια απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις των «κιτρινόμαυρων» φέτος.

Ευχάριστα μηνύματα και από τους Πόποβιτς και Τσεβά, με τον Κροάτη να επανέρχεται στο σκοράρισμα και τις καλές εμφανίσεις και τον πιτσιρικά να προλαβαίνει να «κολλήσει» το δεύτερο φετινό του γκολ.

Δείτε αναλυτικά τι έγινε σήμερα στη Γ' Εθνική και τη βαθμολογία στον 6ο όμιλο, όπου συμμετέχει η ΑΕΚ.


Πώς έπαιξε

Με μια απρόοπτη απουσία και αρκετές αλλαγές στο σχήμα της παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Μπρέσεβιτς στο γόνατο ανάγκασαν τον Δέλλα να τον αφήσει εκτός αποστολής και να δώσει τη θέση του στην ενδεκάδα στον Πόποβιτς. Εξαιτίας και αυτής της μεταβολής λοιπόν, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω απ' τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Τσιρίλο, Ρόβας και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Γροντής, στην τριάδα μπροστά τους οι Πλατέλλας (αριστερά), Ανάκογλου (επιτελικός), Πόποβιτς (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Ντακόλ.


Το ματς

Και μόνο η φανέλα της ΑΕΚ φτάνει για να την ανεβάσει απ’ τη Γ’ Εθνική. Μπορεί να φανταστεί κανείς τι γίνεται όταν παίζει και λίγο -όχι πολύ- μπαλίτσα. Έστω και κατά διαστήματα, όπως έκανε σήμερα με τον Ερμή. Βρίσκοντας απέναντί της άλλο ένα αμυντικό τείχος, η «Ένωση» χρειάστηκε (ξανά) κάποιο χρόνο για να το… συνηθίσει. Αυτή τη φορά όμως το πολιόρκησε σωστά -και για τα καλά.

Διότι οι παίκτες του Δέλλα πρόλαβαν να στριμώξουν αρκετά σε 45 μόλις λεπτά. Ένα δοκάρι του Ντακόλ (με «τούβλο» έξω απ’ την περιοχή). Ένα γκολ του Γροντή (έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Κορδέρο) που κακώς δε μέτρησε ως οφσάιντ. Πολλές και κλασικές ευκαιρίες -κυρίως με τον ορεξάτο Ανάκογλου. Κι ένα πέναλτι που κέρδισε και έχασε ο Πλατέλλας, πριν ο Πόποβιτς… ρίξει το οχυρό!

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ λύθηκε. Μπόρεσε να ψάξει απελευθερωμένη το -επιπλέον- θέαμα που περίμενε ο κόσμος της. Και σε κάποιες περιπτώσεις να του το προσφέρει απλόχερα. Όπως σ’ αυτή του δεύτερου γκολ. Όταν οι Γροντής (υπέροχη κάθετη) και Γεωργέας (άψογο γύρισμα) έδειξαν πόσο ωραίο είναι το ποδόσφαιρο όταν είναι… απλό. Κι ο Ανάκογλου έδειξε -με το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του- ότι έχει επιστρέψει φουριόζος.

Αν ο Ανάκογλου, όμως, ήταν φουριόζος, ο Πλατέλλας επιβεβαίωσε πως -όταν θέλει- είναι άπιαστος. Κυριολεκτικά. Όπως συνειδητοποίησε ο προσωπικός του αντίπαλος, αφού τον άφησε «παγωτό» κι έδωσε την ευκαιρία στον Τσεβά να συνεχίσει να σκορπά ελπίδες. Με το δεύτερο φετινό του γκολ -σε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής- που σφράγισε τη νίκη και απέσπασε το δικό του μερίδιο απ’ το (δικαιολογημένο σήμερα) χειροκρότημα της εξέδρας.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Πεταυράκης, Τσιρίλο, Ρόβας, Γεωργέας (75’ Τσουκαλάς), Κορδέρο, Γροντής (69’ Τσεβάς), Πλατέλλας (82’ Τσουμάγκας), Ανάκογλου, Πόποβιτς, Ντακόλ

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσούπρος, Αργυρίου, Βούρας, Κάτσικας

ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ (Μανόλης Σουτζής): Μήτρου, Κανδυλάκης, Κοζορώνης, Μπριλάκης, Σταυρακάκης, Ρουμπάκης (83’ Κάββαλος), Μπέρκης (69’ Κοζανίδης), Αριστεινίδης, Ευαγγέλου, Πλουσής, Βαρούχας (60’ Κλίνης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρουσσάκης, Γκούγκας, Βλάχος, Γκουτσέλης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γκολ και φάσεις



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x