Stoiximan Super League

Μια γειτονιά…ανόδου

Αμφιάλη και Κερατσίνι, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν, κατάφεραν και πήραν μαζί την άνοδο, ως πρωταθλήτριες στους ομίλους τους, στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Το Κερατσίνι, πλέον, είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που εκπροσωπείται από δύο ομάδες στη Δ’ Εθνική. Και στα δύο «στρατόπεδα» στήσανε γιορτή και το www.sport-fm.gr ήταν εκεί και σας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο… γιορτάζουν οι Πειραιώτες.

Αμφιάλη και Κερατσίνι, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν, κατάφεραν και πήραν μαζί την άνοδο, ως πρωταθλήτριες στους ομίλους τους, στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Το Κερατσίνι, πλέον, είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα που εκπροσωπείται από δύο ομάδες στη Δ’ Εθνική. Και στα δύο «στρατόπεδα» στήσανε γιορτή και το www.sport-fm.gr ήταν εκεί και σας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο… γιορτάζουν οι Πειραιώτες.

Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Φώτης Μελάς, εμφανώς ικανοποιημένος, είπε για αυτό το κατόρθωμα: «Είναι μεγάλη γιορτή για το Κερατσίνι. Μια μεγάλη μέρα για το δήμο μας, καθώς γιορτάζουμε την άνοδο της Αμφιάλης, μιας πολύ ιστορικής ομάδας, στη Δ’ Εθνική κατηγορία. Θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Στο διοικητικό συμβούλιο, τους προπονητές, τους παίκτες και σε όλους τους φιλάθλους που βοήθησαν σημαντικά και ήταν κοντά στην ομάδα, την εμψύχωναν και βοήθησαν στην άνοδο. Εύχομαι ολόψυχα στην Ένωση Αμφιάλης να πραγματοποιήσει ξανά τον άθλο του παρελθόντος, τότε που είχε κάνει μια λαμπρή πορεία στη Β’ Εθνική και να την καμαρώσουμε ξανά στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η γιορτή μεγαλώνει για το Κερατσίνι, καθώς, η ομάδα ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ανέβηκε και αυτή στη Δ’ Εθνική ξανά, και έτσι είμαστε η μοναδική πόλη που έχει δύο ομάδες σε αυτή την κατηγορία. Πραγματικά είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και μας γεμίζει ευθύνη σαν δημοτική αρχή και εγώ δεσμεύομαι ως δήμαρχος πως θα είμαι κοντά στις ομάδες μας για να κάνουμε μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον»

ΑΜΦΙΑΛΗ

Ο πρόεδρος και αρχιτέκτονας της επιτυχίας στην Αμφιάλη, κ. Γιώργος Κουλιέρης, έδωσε το σύνθημα να σηκωθούμε από τις καρέκλες μας και να πάμε στα γήπεδα, να δούμε τα παιδιά να αγωνίζονται και να φύγουμε από… κακές συνήθειες: «Όπως ασχολείται ο πρόεδρος της Αμφιάλης με 350 παιδιά, έτσι θα πρέπει να ασχολούνται όλοι, για να φύγουν οι νέοι μας από τη βρωμιά των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας. Θα ήθελα, με ευκαιρία αυτή τη γιορτή, να παρακαλέσω όλο τον κόσμο του Κερατσινίου, που είναι χιλιάδες, να έρθει στο γήπεδο. Ας φύγουμε μπροστά από την τηλεόραση που μας κρατάει εγκλωβισμένους. Ας ασχοληθούμε με τα νέα παιδιά του αθλητισμού. Αξίζει τον κόπο. Τώρα που ανεβήκαμε στη Δ’ Εθνική θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» και μεγάλος συντελεστής στην υπόθεση της ανόδου, Γιάννης Ξανθόπουλος, τόνισε: «Είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματα. Το πού μπορούμε να τη φτάσουμε την Αμφιάλη, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Πάντως, οι υποδομές υπάρχουν. Μπορούμε να πάμε ψηλά και μπορούμε να σταθούμε, πιστεύω, στη Δ΄ Εθνική. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου και των παραγόντων της ομάδας. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα, αλλά από εδώ και πέρα είναι τα δύσκολα. Προσπαθούμε να κάνουμε σταθερά βήματα, προχωράμε προσγειωμένα και όλα θα πάνε καλά».

Ο «φύλακας άγγελος» της εστίας, Γιάννης Σαλίχος, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που πήραμε την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Προσπαθήσαμε όλη τη χρονιά, με όσες δυνάμεις είχαμε. Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό γιατί όλα τα παιδιά είμαστε από τα «σπλάχνα» της ομάδας και αγαπάμε την Αμφιάλη. Είμαι σίγουρος πως θα φτάσουμε την ομάδα μας ακόμη πιο ψηλά»

Το «βαρύ πυροβολικό» του Πειραιά με 28 τέρματα σε όλη την περίοδο και αρχηγός της ομάδας, Μιχάλης Ξανθόπουλος, δήλωσε: «Σήμερα είναι μία μέρα που οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείβονται και η ομάδα έδειξε πως άξια βρίσκεται στην πρώτη θέση και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Όλα λειτούργησαν καλά φέτος, σε όλους τους τομείς. Από τη διοίκηση μέχρι τον τελευταίο κρίκο της ομάδας. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο που ήταν πάντα στο πλευρό μας και γιόρτασε και αυτός μαζί μας την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου στην Δ’ Εθνική»

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ο πρόεδρος της ομάδας του Κερατσινίου, κ. Μιχάλης Λαζάρου, έχει υψηλές βλέψεις για το μέλλον του συλλόγου. Η άνοδος ήταν αρκετά εύκολη υπόθεση για τους «ροσονέρι» και μας εξήγησε το γιατί, λέγοντας: «Νιώσαμε τεράστια ψυχολογική πίεση τα δύο προηγούμενα χρόνια, πέφτοντας δύο κατηγορίες και πηγαίνοντας από τη Γ' Εθνική στο τοπικό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι, εγώ με ένα τεχνικό επιτελείο 10 ατόμων, τα βάλαμε κάτω, κάναμε κάποιες επιλογές, τόσο προπονητή όσο και παικτών και απ' ό,τι αποδείχτηκε, ήταν οι σωστές και μας χάρισαν την άνοδο. Φέραμε τον Κώστα Κλείσαρη στον πάγκο, ο οποίος είναι αποδεκτός από όλο το Κερατσίνι, αφού έχει προσφέρει στην ομάδα και αγωνιστικά και βασιστήκαμε στις επιλογές του, γι' αυτό και χρεώνεται μεγάλο μερίδιο του πρωταθλήματος. Εμείς ως διοίκηση στηριχτήκαμε στις προτάσεις του, δεν διαψευστήκαμε και μας έδωσε αυτή τη μεγάλη χαρά. Οι προτάσεις του προπονητή ήταν μία προς μία. Ήρθαν παιδιά που ταιριάζουν στο κλίμα της ομάδας, τόσο σαν χαρακτήρες και νοοτροπία όσο και αγωνιστικά. Εγώ προσωπικά χάρηκα πάρα πολύ από την άνοδο της Αμφιάλης και είμαι εναντίον της τοπικής «κόντρας». Εμείς θέλουμε να ανεβάσουμε όλοι μαζί το ποδόσφαιρο του δήμου μας. Κάτι που φέτος έγινε με το παραπάνω, καθώς ανέβηκαν τόσο εμείς όσο και η Αμφιάλη με τον Ολυμπιακό Κερατσινίου και θα ήθελα να τους δώσω τα συγχαρητήριά μου»

Βασικός πρωταγωνιστής της επιτυχίας δεν ήταν άλλος από τον νεαρό τεχνικό της ομάδας, Κώστα Κλείσαρη, ο οποίος με σωστές επιλογές κατάφερε και έκανε περίπατο στο τοπικό πρωτάθλημα και ξαναέφερε το Κερατσίνι σε πρωταγωνιστικό ρόλο: «Η άνοδος ήταν αυτοσκοπός από την πρώτη στιγμή. Θα ήταν αποτυχία οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα. Κάναμε κάποιες επιλογές παικτών για να μας βοηθήσουν και να πάρουμε το πρωτάθλημα και δικαιωθήκαμε. Κάναμε μια πορεία στο τοπικό που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι 25 νίκες σε 26 ματς είναι ρεκόρ για την κατηγορία, το οποίο μας χάρισε την άνοδο στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Θέλουμε να σταθεροποιηθούμε και να μην ανεβοκατεβαίνουμε συνεχώς κατηγορίες. Τους στόχους τους θέτει η διοίκηση και αυτή θα αποφασίσει το ποΎ θα φτάσει η ομάδα και εμείς θα δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις βάσεις. Θέλουμε να βλέπουμε το Κερατσίνι μας να πρωταγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια»

Ο «κινητήριος μοχλός» της ομάδας, Λευτέρης Ευδαίμων, τόνισε: «Το καλοκαίρι που ξεκινήσαμε τη χρονιά, κάναμε μια συμφωνία με τον προπονητή, τη διοίκηση και τα παιδιά στα αποδυτήρια, να κάνουμε πρωταθλητισμό. Θέλαμε να ανεβάσουμε το Κερατσίνι, γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν σκληρά για το σύλλογο. Η ομάδα αυτή δεν αρμόζει σε αυτές τις κατηγορίες. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο. Είχαμε έναν πολύ καλό προπονητή, τόσο σαν χαρακτήρα, όσο και σαν δουλειά μες στο γήπεδο. Ήταν πολύ κοντά, ακόμη και ηλικιακά, στην ομάδα και αυτό μας βοήθησε πολύ. Όπως και η διοίκηση ήταν δίπλα μας. Εμείς αυτό που θέλαμε το επιτύχαμε και ελπίζουμε και του χρόνου να έχουμε τις ίδιες βλέψεις και πιστεύουμε σε άνοδο. Το Κερατσίνι πρέπει να παίζει σε επαγγελματικές κατηγορίες. Τις εγκαταστάσεις που έχουμε τις ζηλεύουν ομάδες Β' και Γ' Εθνικής. Εγώ, προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή που με επέλεξαν και δεσμεύομαι πως θα βοηθήσουμε και στη συνέχεια όλοι μαζί την ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στην Αμφιάλη για την άνοδό της και η χαρά μου είναι διπλή γιατί αγωνιζόμουν και παλαιότερα στους «κυανέρυθρους»».

Παναγιώτης Μαυρούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x