Stoiximan Super League

Σάντος: «Στόχος μας η πρωτιά στα πλέι οφ»

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίκγας, επικρατώντας του Πανσερραϊκού με 4-1 στην Τούμπα, ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος μόνο ικανοποιημένος δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» τόνισε ότι δεν του άρεσε το παιχνίδι και ξεκαθάρισε ότι από ‘δω και πέρα στόχος της ομάδας είναι να προετοιμαστεί για τα πλέι οφ για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίκγας, επικρατώντας του Πανσερραϊκού με 4-1 στην Τούμπα, ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος μόνο ικανοποιημένος δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» τόνισε ότι δεν του άρεσε το παιχνίδι και ξεκαθάρισε ότι από ‘δω και πέρα στόχος της ομάδας είναι να προετοιμαστεί για τα πλέι οφ για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

«Οι παίκτες οδήγησαν την ομάδα στη 2η θέση στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Σε ότι αφορά το σημερινό παιχνίδι ήταν κάπως περίεργο. Μου θύμισε περισσότερο φιλικό παρά επίσημο αγώνα. Ήταν σημαντικό ότι κερδίσαμε, αυτό θέλαμε από την αρχή, αλλά προσωπικά δεν μου άρεσε το παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος και συνέχισε αναφερόμενος στα πλέι οφ: «Το μυαλό μας βρίσκεται πλέον στην προετοιμασία για τα πλέι οφ. Θα ετοιμάσουμε την ομάδα με σκοπό να κατακτήσουμε τη πρώτη θέση. Πρέπει να μπούμε στα πλέι οφ με την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα που είχαμε στη κανονική διάρκεια με στόχο τη πρώτη θέση. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι το φαβορί, αλλά ο στόχος μας είναι η πρωτιά».

Ερωτηθείς για τις διαφορές μεταξύ της περσινής ομάδας με τη φετινή υποστήριξε: «Νομίζω ότι το βασικότερη διαφορά είχε να κάνει με το γεγονός ότι φέτος είμαστε ομάδα με την πραγματική έννοια, ενώ πέρυσι ήμασταν ένα σύνολο ποδοσφαιριστών. Και πέρυσι τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά ποτέ δεν καταφέραμε αποκτήσουμε φιλοσοφία ομάδας και να καταλάβουν οι παίκτες ότι το παιχνίδι έχει δύο όψεις, ή ακόμη την ανταγωνιστική νοοτροπία. Φέτος άλλαξαν πολλά γι’ αυτό έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες, αλλά αν θέλουμε παραπάνω πράγματα πρέπει ακόμη να βελτιώσουμε πάρα πολλά». Όσον αφορά τα 16 γκολ που δέχτηκε η ομάδα του στη διάρκεια της φετινής σεζόν, αριθμό ρεκόρ για την άμυνα του ΠΑΟΚ και μόλις δύο περισσότερα από αυτή του Ολυμπιακού που είναι πρώτη με 14, δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται πολύ. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βάζει γκολ η ομάδα μου και να μην δέχεται. Δεν το είχα υπόψη μου».

Μιλώντας για τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που τον αποθέωσαν, σημείωσε: «Όλοι νιώθουμε ευχαριστημένοι όταν ακούμε το όνομά μας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πέρυσι, όταν με αποδοκίμασαν σε κάποια παιχνίδια, αλλάζει η φιλοσοφία μου. Συνεχίζω με την ίδια νοοτροπία και τον ίδιο τρόπο σκέψης. Αυτό που υποσχέθηκα από τη πρώτη ημέρα μου στον ΠΑΟΚ ήταν ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βάλουμε τον ΠΑΟΚ στον σωστό δρόμο. Δεν ζω λοιπόν από αυτά τα πράγματα. Για μένα το σημαντικότερο είναι να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Άλλωστε, υπήρξα κι εγώ οπαδός. Πήγαινα κι εγώ με το κασκόλ στο γήπεδο, αποδοκίμαζα, επιδοκίμαζα… Ξέρω».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στον Ηλία Αναστασάκο με τα καλύτερα λόγια: «Ξεκίνησε άσχημα την χρονιά, καθώς είχε δυσκολίες στην προσαρμογή του, πράγμα που ήταν φυσιολογικό αφού αγωνιζόταν σε ομάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Με τον χρόνο φάνηκε όμως ότι είναι σημαντικός παίκτης, αφού απέδειξε την αξία του».

Τέλος έκανε λόγο και για την καλύτερή του φετινή στιγμή με την ομάδα. «Γενικότερα, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα καλό – όχι φανταστικό – πρωτάθλημα, με κύριο χαρακτηριστικό την σταθερότητα. Βασικό στοιχείο ήταν επίσης ο τρόπος αντέδρασε σε φάσεις που τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά όσο ήθελε. Αναφέρομαι δηλαδή στην ικανότητα διαχείρισης τόσο των νικών όσο και των αρνητικών καταστάσεων».

Από την πλευρά του ο Ούγκο Μπρος δεν είχε να πει και τα καλύτερα λόγια για τη διαιτησία του Ναθαναήλ Χαραλαμπίδη: «Βλέποντας τα τρία πρώτα γκολ, θα πρέπει να είμαι θυμωμένος με τον διαιτητή. Στο πρώτο γκολ, καταρχάς δεν έγινε πέναλτι. Στο δεύτερο τέρμα έπρεπε να βάλει το τείχος της ομάδας τουλάχιστον 15 μέτρα από το σημείο που έγινε το φάουλ. Στο δε τρίτο τέρμα, ήταν πέναλτι, δεν το είδε όμως ο διαιτητής και ρώτησε έναν παίκτη. Ο παίκτης καλά έκανε και του είπε ότι ήταν πέναλτι, αλλά δεν είναι τρόπος αυτός για να λαμβάνονται οι αποφάσεις. Δεν καταλαβαίνω, γενικότερα, γιατί οι δυνατές ομάδες πρέπει να ευνοούνται από τους διαιτητές. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν έχουν την ανάγκη των διαιτητών», δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Δεν είχαμε ποιότητα ως ομάδα».

Επιμέλεια: Κώστας Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x