Γ' Εθνική

Ε-νοκ άουτ!

Την επιστροφή τους στη Β’ Εθνική μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια πανηγυρίζουν τα Τρίκαλα! Με τον Κοσταρικανό Ενόκ να ντύνεται… «Σακαφλιάς» και να χτυπάει δύο φορές τον Βύζαντα (50’, 90’), οι Θεσσαλοί επικράτησαν 2-0 στο μπαράζ της Ν. Σμύρνης και έδωσαν αφορμή για έξαλλα πανηγύρια σε περισσότερους από 3000 φίλους τους που βρέθηκαν στις εξέδρες!

Την επιστροφή τους στη Β’ Εθνική μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια πανηγυρίζουν τα Τρίκαλα!

Με τον Κοσταρικανό Ενόκ να ντύνεται… «Σακαφλιάς» και να χτυπάει δύο φορές τον Βύζαντα (50’, 90’), οι Θεσσαλοί επικράτησαν 2-0 στο μπαράζ της Ν. Σμύρνης και έδωσαν αφορμή για έξαλλα πανηγύρια σε περισσότερους από 3000 φίλους τους που βρέθηκαν στις εξέδρες!

Ένας ακόμα χαμένος «τελικός» (μετά από αυτόν με την Καλλιθέα) για τους παίκτες του Αρναούτη, που δεν είχαν ούτε τρόπο να εκμεταλλευτούν την εδαφική τους υπεροχή, ούτε «αντίδοτο» στις… φαρμακερές αντεπιθέσεις των Θεσσαλών.

Οι τελευταίοι βρήκαν έναν άξιο συμπαραστάτη του Ενόκ στο πρόσωπο του Μίνγκα (δύο ασίστ) και κέρδισαν με το σπαθί τους το δικαίωμα να συνοδεύσουν τις Καλλιθέα και Βέροια στη Β' Εθνική.


Το άγχος… σκοτώνει το θέαμα

Δύο πράγματα αποκλείονται σε έναν αγώνα μπαράζ: Να λήξει ισόπαλο και… να μην υπάρχει άγχος. Πιστές στον «κανόνα» οι δύο ομάδες, επέτρεψαν στη σκοπιμότητα να κυριαρχήσει στο… πρώτο ημίχρονο και να απαγορεύσει τη δημιουργία κλασικών ευκαιριών.

Η υπεροχή του Βύζαντα σε αυτό το διάστημα (που εκφράστηκε κυρίως με τους Ατματζίδη και Στρατάκη) σπάνια υπερέβαινε τα όρια της «φλυαρίας», την ίδια ώρα που τα Τρίκαλα έψαχναν εμφανώς -και αρκετά συχνά με επιτυχία- τις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, μάλιστα, έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου, όμως ο Ενόκ βρήκε τη… λάθος πλευρά (εξωτερική) των διχτύων στο τετ α τετ με τον Ούλμαν.

«Κέρασε» ο Ενόκ

Μπορεί ο Ενόκ να φάνηκε ασυνεπής στο ραντεβού με το… άνοιγμα του σκορ στο πρώτο μέρος, ωστόσο όταν -αμέσως μετά την ανάπαυλα- του δόθηκε… μια δεύτερη ευκαιρία, δεν παρουσιάστηκε ανάλογα σπάταλος. Ο εξαιρετικός συνδυασμός των Μίγκα-Μανουσάκη έδωσε την ευκαιρία στον πρώτο να σεντράρει «στο πιάτο» του Ενόκ κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βάλει μπροστά τους «Σακαφλιάδες».

Το γκολ αυτό απέφερε πολλαπλά… οφέλη στους Θεσσαλούς. Κι αυτό διότι, εκτός του προφανούς (ότι τους έδωσε προβάδισμα στο σκορ), φάνηκε να «σοκάρει» αρκετά τους Μεγαρεις, ώστε να μη μπορέσουν να αντιδράσουν μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο. Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Αρναούτη έπαιξαν «τα ρέστα τους», ο Καφαντάρης λίγο έλειψε να κάνει την «κέντα» της ισοφάρισης, αλλά σήμερα «όλα τα λεφτά» ήταν ο Ενόκ. Ο Κοσταρικανός εκμεταλλεύτηκε άλλη μια ασίστ του Μίνγκα και αφού έδωσε τη «χαριστική βολή» στον Βύζαντα, σφράγισε το εισιτήριο των «Σακαφλιάδων» για τη Β’ Εθνική.

*Τον αγώνα στη Ν. Σμύρνη παρακολούθησαν περισσότεροι από 7.000 φίλοι των δύο ομάδων -αλλά και αρκετοί ουδέτεροι- οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα χωρίς το παραμικρό «παρατράγουδο».

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (Δημήτρης Αρναούτης): Ούλμαν, Ιωάννου, Αρκουμάνης (76’ Καραμπλάκας), Ράσιτς, Ντούνης, Ατματζίδης, Μαζιώτης (59’ Ρούσσος), Αντωνόπουλος (79’ Καφαντάρης), Λισγάρας, Όκουε, Στρατάκης

Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ (Σάββας Παντελίδης): Τόλιος, Τροΐρης, Κοιλιάρας (85’ Καρράς), Γεωργίου, Γιώτας (69’ Μαϊστρέλλης), Θεοδωσιάδης, Τελκίνσκι, Σαββίδης (58’ Χρυσάφης), Μίγκας, Μανουσάκης, Ενόκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δάλλας, Τάτσης (Ηπείρου)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x