Stoiximan Super League

ΑΕΚ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-0 (Τελικό)

.

90+ Λήξη του αγώνα.

87' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Κονέ στη θέση του Λάκη

83΄ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Κυριακίδη πέρασε ο Ίβιτς.

79' Αλλαγή για τη Νίκη Βόλου. Ο Ζιάκας στη θέση του Παυλίδη.

76΄Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Σοάρες πέρασε ο Σέζαρ.

75' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σοάρες έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δινόπουλου.

68΄ΓΚΟΛ! 2-0 για την ΑΕΚ. Ο Κατσουράνης ευστοχεί απο την άσπρη βούλα.

68' Πέναλτι για την ΑΕΚ. Μετά απο συνεχή φάση της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή της Νίκης Βόλου, ο Τζορμπατζάκης και ο Δινόπουλος δεν συνενοήθηκαν σωστά με αποτέλεσμα αποδέκτης της μπάλας να γίνει ο Λάκης, που ανατραπηκε αντικανονικά απο τον Ρουμελιώτη.

62' Κίτρινη κάρτα στον Κουτσογιάννη

60' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Οι Ιβιτς και Λάκης βγήκαν μόνοι τους στην αντεπίθεση και προ του Δινόπουλου, ο Σέρβος αντί να πλασάρει επιχείρησε να πασάρει. Η μπάλα κατέληξε στον Κατσουράνη που σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Δινόπουλος παραχώρησε κόρνερ.

53' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μάλμπασα σέντραρε από τα αριστερά, ο Έμερσον έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

52' Αλλαγή για τη Νίκη Βόλου. Ο Μπρίτο πέρασε στη θέση του Στεφάνοφ.

48΄Ο Μαρκομιχάλης εκτέλεσε το φάουλ απο το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά τη μπάλα μάζεψε ο Χιώτης.

46΄Αλλαγή για τη Νίκη Βόλου. Ο Λάλικ πέρασε στη θέση του Τσάγγαρη.

46΄Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45΄+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

44΄Ο Τσάγγαρης δοκίμασε ένα σουτ έξω απο τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, αλλά δεν ανησύχησε τον Χιώτη, που είδε την μπάλα να περνάει άουτ.

40΄ Η ΑΕΚ ελέγχει το παιχνίδι και προσέχει ιδιαίτερα στα μετόπισθεν. Απο την άλλη πλευρά, η Νίκη Βόλου δεν δείχνει να θέλει να ρισκάρει, δίνοντας βάρος στην αμυντική της διάταξη, προκειμένου να μην δεχθεί άλλο τέρμα.

32΄ Η ΑΕΚ μετά το γκολ δείχνει πιο άνετη στον αγωνιστικό χώρο και ψάχνει ακόμα ένα τέρμα. Αντίθετα, η Νίκη Βόλου πρέπει να ψάξει το γκολ αν θέλει να πάρει την πρόκριση.

31' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη.

26΄ΓΚΟΛ! 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Λάκης με ωραία ενέργεια πέρασε τον Ρουμελιώτη, μπήκε στην περιοχή της Νίκης Βόλου και σέντραρε προς τον ερχόμενο Λυμπερόπουλο, που απο κοντά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

22' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Εκτέλεση κόρνερ από τον Λάκη, κεφαλιά του Λυμπερόπουλου κι ο Σοάρες προ κενής εστίας από το ένα μέτρο, δεν κατάφερε να σκοράρει.

19' Πολύ μακρινό σουτ του Δέλλα, ο Δινόπουλος αποκρούει με δυσκολία, χτυπώντας μάλιστα στο αριστερό δοκάρι του.

16΄Κίτρινη κάρτα στον Μπαλάφα για τράβηγμα στον Λυμπερόπουλο.

14΄ Η Νίκη Βόλου έχει ισορροπήσει το παιχνίδι και με τη σειρά της προσπαθεί να βγει στην επίθεση, δείχνοντας μάλιστα πολύ απειλητική.

10' Η ΑΕΚ έχει επιβάλλει πλήρως το ρυθμό της και προσπαθεί να βρει κενά στην άμυνα των φιλοξένουμενων. Απο την άλλη πλευρά, η Νίκη Βόλου περιμένει πίσω την "Ένωση" και θέλει κυρίως να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μάλμπασα έβγαλε τη σέντρα απο τα αριστερά, ο Σοάρες έπιασε τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ απο την εστία του Δινόπουλου.

Αναγνωριστικό παιχνίδι απο τις δύο ομάδες, χωρίς ακόμα να έχει γίνει κάτι αξιόλογο στον αγώνα.

1΄Εναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Χιώτης, Γεωργέας, Δέλλας, Μόρας, Μάλμπασα, Έμερσον, Κατσουράνης, Ίβιτς, Λάκης, Σοάρες, Λυμπερόλουλος

Νίκη Βόλου (Νίκος Κουρμπανάς): Δινόπουλος, Μπαλάφας, Ρουμελιώτης, Κουτσογιάννης, Τζορμπατζάκης, Παυλίδης, Αβραμίδης, Στεφάνοφ, Σαϊτιώτης, Μαρκομιχάλης, Τσάγγαρης

Πριν τον αγώνα

Τονωτικό η πρόκριση

Φάρμακο στις πληγές που άφησε στην ΑΕΚ η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακού και ο αποχαιρετισμός του πρωταθλήματος θα αποτελέσει ενδεχόμενη πρόκριση σε βάρος της Νίκης Βόλου στον αποψινό επαναληπτικό του 0-0 του «Πανθεσσαλικού» προ δύο εβδομάδων. Ουδείς θέλει να διανοηθεί πως η «Ένωση» θα τεθεί εκτός και από το έναν ακόμη στόχο μέσα σε τέσσερις ημέρες, για το λόγο αυτό άπαντες είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη-πρόκριση σε συνδυασμό με ένα «πειστικό» σκορ.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε την Τρίτη και ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τέσσερις παίκτες που έχουν τραβήξει πολύ κουπί μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Τσιρίλο, Σορεντίνο, Αλεξόπουλος και Τσάνκο δεν συμπεριλήφθηκαν στην 19μελη αποστολή, κάτι που συνέβη και με τους Βενγλίνσκι και Καπετάνο. Αμφότεροι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, καθώς ο μεν Ουκρανός είναι εξασθενημένος από τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε, ο δε 23χρονος άσος διανύει το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του. Και οι δύο πάντως έχασαν μια καλή ευκαιρία να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Οι «εκλεκτοί» του Πορτογάλου τεχνικού είναι οι: Χιώτης, Αραμπατζής, Μόρας, Κόντης, Τζιωρτζιόπουλος, Γεωργέας, Λάκης, Λυμπερόπουλος, Κατσουράνης, Ιβιτς, Μάλμπασα, Ζούλιο Σέζαρ, Σοάρες, Εμερσον, Σαπάνης, Κυριακίδης, Κονέ, Πλιάτσικας και Δέλλας.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα που θα παραταχθεί κόντρα στους Βολιώτες, δεδομένη είναι η παρουσία των Χιώτη, Δέλλα, Μόρα και Τζιωρτζόπουλου στα μετόπισθεν, των Κατσουράνη, Έμερσον και Ίβιτς στη μεσαία γραμμή και των Λάκη, Σέζαρ και Λυμπερόπουλου στην επίθεση. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν και οι Σοάρες, Σαπάνης, Πλιάτσικας, Κυριακίδης και Σοάρες.

Μετά το τέλος της προπόνησης, Κατσουράνης, Δέλλας, Έμερσον, Σέζαρ και Τζιωρτζιόπουλος εκτέλεσαν πέναλτι στον Αραμπατζή για παν ενδεχόμενο.

*Δέκα ευρώ θα είναι η τιμή όλων των εισιτηρίων για τον αγώνα ρεβάνς μεταξύ ΑΕΚ και Νίκης Βόλου, ενώ η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Αγροτικό Αστέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x