Stoiximan Super League

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-3 (Τελικό)

Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Επικράτησε 3-0 η Ένωση με γκολ του Λυμπερόπουλου στο 28’, ο οποίος όμως βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, του Μπαχά στο 77' και του Καφέ στο 84'. Το www.sport-fm.gr σάς μεταφέρει όλα όσα γίνονται μέσα και έξω από το γήπεδο.

Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Επικράτησε 3-0 η Ένωση με γκολ του Λυμπερόπουλου στο 28’, ο οποίος όμως βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, του Μπαχά στο 77' και του Καφέ στο 84'. Το www.sport-fm.gr σάς μεταφέρει όλα όσα γίνονται μέσα και έξω από το γήπεδο.

Σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα.



90+2' Τέλος της αναμέτρησης. Ήταν αδύνατο να συνεχιστεί το παιχνίδι μέχρι να ολοκληρωθούν οι καθυστερήσεις, καθώς στον στίβο του γηπέδου υπήρχε πολύς κόσμος που ήταν έτοιμος να μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Εννιά θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90’ Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Στη θέση του Καμαρά ο Σαμπού.

Ένας χαμός επικρατεί πίσω από την εστία του Σάχα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ που είναι έτοιμοι να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν.

85' ΓΚΟΛ 0-3 η ΑΕΚ.Πολύ όμορφο γκολ από τον Καφέ, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ιτάνζ, πλάσαρε με το «εξωτερικό» και νίκησε τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

82' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Στη θέση του Ολιβέιρα ο Σαρμιέντο.

81’ Ο Γεωργέας προσπάθησε με παράλληλη μπαλιά από δεξιά να βρει τον Μπαχά, αλλά αυτός, αφού πιέστηκε από αμυντικό του Ατρομήτου, έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

77' ΓΚΟΛ 0-2 η ΑΕΚ. Ο Καφές δεν μπορεί να στείλει την μπάλα με κοντινή προβολή στα δίχτυα, όμως άθελά του δίνει την ασίστ στον Μπαχά που ακολουθούσε τη φάση. Ο Μαροκινός με δυνατό σουτ νικάει τον Ιτάνζ και διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

70’ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Μπλάνκο ο Καφές.

65' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Στη θέση του Σαγκανόφσκι ο Μπρίτο.

62' Κίτρινη κάρτα στον Ντιοπ.

59' Ο Τάτος κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ, απέφυγε τον Καράμπελα και δοκίμασε το σουτ, όμως ο Μανωλάς με τάκλιν την απέκρουσε.

57’ Απίστευτη χαμένη ευκαιρία και ΔΟΚΑΡΙ για την ΑΕΚ, σε μία φάση διαρκείας. Ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά, ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του. Στην επαναφορά ο Μπαχά γίνεται αποδέκτης της και την ξαναγύρισε παράλληλα στον Δέλλα, ο οποίος έκανε το σουτ και την έστειλε άουτ.

53’ Τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ. Εκεί βρέθηκε ο Μπαζίνσκι που έπιασε μία καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο χορτάρι, αλλά στη συνέχεια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σάχα.

49' Συνέχεια στο παιχνίδι...

Μικρή διακοπή προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα.

47’ Ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Καμαρά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά αλλά η μπάλα, από την κεφαλιά του Αναστασάκου, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σάχα.

46' Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Ένταση ανάμεσα στους προέδρους των δύο ομάδων λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο. Σπανός και Αδαμίδης άλλαξαν μερικές κουβέντες σε έντονο ύφος αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε συνέχεια…

45+2' Τέλος πρώτου μέρους

45+2' Σουτ από τον Νάστο, η μπάλα άουτ.

42' Κίτρινη κάρτα στον Νεμπεγλέρα.

36’ Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Μπαχά ο οποίος βρέθηκε δεξιά στην περιοχή του Ατρομήτου, δοκίμασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, όμως ο Ιτάνζ απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια.

32’ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Σκόκο ο Μπαχά. Συγκινητική η στιγμή με τον Αργεντινό να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με δάκρια στα μάτια, καθώς, όπως είναι κατανοητό ήθελε να αγωνιστεί σε ολόκληρη τη διάρκεια του μεγάλου τελικού.

28' Κίτρινη κάρτα στον Λυμπερόπουλο.

28’ ΓΚΟΛ 0-1 η ΑΕΚ. Ο Σκόκο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο ριπλέι της τηλεοπτικής κάλυψης, φάνηκε ότι ο «Λύμπε» ήταν εκτεθειμένος και κακώς μέτρησε το γκολ.

25' Κίτρινες κάρτες σε Σκόνδρα και Μάκο.

23’ Ο Καμαρά μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, προσπάθησε με μία παράλληλη μπαλιά να βρει τον Αναστασάκο, ο οποίος βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, όμως ο Γεωργέας πρόλαβε και έκοψε την μπάλα.

17’ Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, αλλά ακόμη ψάχνει ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ.

15’ Καλή εκτέλεση κόρνερ για την ΑΕΚ από τον Σκόκο, ο Δέλλας δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά από τον Αναστασάκο, ο οποίος έδιωξε την μπάλα.

9’ Ο Ατρόμητος δείχνει να πατάει καλύτερα σε αυτά τα πρώτα λεπτά, έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σάχα. Από την άλλη η ΑΕΚ ψάχνει να βρει ακόμη τα πατήματά της.

4’ Πρώτο σουτ στην αναμέτρηση από τον Σκόνδρα, η μπάλα άουτ.

1' Έναρξη της αναμέτρησης



ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης):Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Τάτος, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι (65' Μπρίτο), Καμαρά (90' Σαμπού), Αναστασάκος

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Σαρμιέντο, Καραγκούνης, Δάρλας, Καραλής

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):Σάχα, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (32' Μπαχά), Μπλάνκο (70' Καφές)

Στον πάγκο:Αραμπατζής, Ματέος, Λεονάρντο, Μίτσελ, Γκέντσογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Τρύφων (Δράμας)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

20: 32: Ο πρόεδρος του Ατρομήτου πήγε στην εξέδρα των οργανωμένων οπαδών της ομάδας του προκειμένου να τους ηρεμήσει.

20:29 Οι ψυχραιμότεροι οπαδοί αποδοκίμασαν τους πιο ένθερμους και όλα δείχνουν ότι από λεπτό σε λεπτό το παιχνίδι θα ξεκινήσει.

20:28 Ένταση και ξύλο στον χώρο του στίβου μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων... τη στιγμή που από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος.

20:20- Οι δύο ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο μέσα σε πραγματική αποθέωση από τους οπαδούς των δύο ομάδων.

20:13- Στα μάτριξ του σταδίου προβάλλεται βίντεο με ιστορική αναδρομή στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας.

20:08- Ένας οπαδός της ΑΕΚ εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο, φτάνει απέναντι από τους οπαδούς του Ατρομήτου και αφού τους κάνει κάποιες χειρονομίες κατευθύνεται προς την σέντρα. Εκεί δίνει το έναυσμα για το ρυθμικό «ΑΕΚ» στην εξέδρα πριν επέμβουν οι σεκιούριτι και τον οδηγήσουν πάλι στην εξέδρα.

20:03- Η ομάδα κρουστών Υπό-Δραση, η οποία έγινε γνωστή από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων προσφέρει ένα μουσικό διάλλειμα μισή ώρα πριν την σέντρα.

20:00- Οι παίκτες των δύο ομάδων ολοκλήρωσαν το ζέσταμα και μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς τους κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια.

19:41- Περίπου 45 λεπτά την έναρξη του αγώνα και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική στο ΟΑΚΑ. Έχουν αρχίσει μάλιστα και οι πρώτες αντεγκλήσεις με συνθήματα με τον αριθμό των φίλων του Ατρόμητου, πάντως, να τους δυσκολεύει, όπως είναι λογικό, στο να κλέψουν τις εντυπώσεις.

19:32- Η ενδεκάδα της ΑΕΚ βγαίνει για ζέσταμα μέσα σε ντελίριο από τους φίλους της που έχουν σχεδόν γεμίσει τις εξέδρες που τους αναλογούν.

19:30- Οι παίκτες του Ατρόμητου βγαίνουν για προθέρμανση μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους φίλους της ΑΕΚ και αποθέωσης από τους περίπου 4.000 Περιστεριώτες που βρίσκονται στις εξέδρες.

19:26- Ο Σεμπάστιαν Σάχα βγαίνει για ζέσταμα και γνωρίζει την αποθέωση από τους οπαδούς της ΑΕΚ που έχουν γεμίσει τις εξέδρες πίσω από την εστία του.

19:25- Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο. Στον πάγκο οι: Αραμπατζής, Καφές, Ματέος, Λεονάρντο, Μίτσελ, Μπαχά, Γκέντσογλου

19:22- Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, Σαρλ Ιτάνζ, βγαίνει για ζέσταμα μέσα σε χειροκροτήματα από τους οπαδούς των Περιστεριωτών.

19:19- Μαζικότερα αρχίζουν να προσέρχονται πλέον, στο γήπεδο, οι οπαδοί του Ατρόμητου. Αξιοσημείωτο ότι ανάμεσά τους βρίσκονται πολλές οικογένειες και μικρά παιδιά.

19:10- Την εμφάνισή του έκανε πριν από λίγο στα επίσημα του Σταδίου ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατέβηκε και μέχρι το ταρτάν επιβλέποντας τις προετοιμασίες για το τελετουργικό που θα προηγηθεί του αγώνα.

19:03- Μικρής έκτασης επεισόδια στην είσοδο της Θύρας 3 όπου κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ προσπάθησαν να εισέλθουν με «ντου» στην εξέδρα.

19:00- Η ενδεκάδα του Ατρόμητου: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Τάτος, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Αναστασάκος. Στον πάγκο οι: Μιχαηλίδης, Σαμπού, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Καραγκούνης, Δάρλας, Καραλής.

18:52- Το πέταλο των θυρών 1 και 35 έχει γεμίσει ασφυκτικά, ενώ γεμίζουν σιγά σιγά και οι υπόλοιπες εξέδρες των φίλων της ΑΕΚ. Την ίδια ώρα περισσότερο... της τελευταίας στιγμής αποδεικνύονται οι φίλοι του Ατρόμητου αφού ακόμα δεν υπάρχουν περισσότεροι από 200 στις εξέδρες που προορίζεται να τους φιλοξενήσουν.

18:39- Ο Τάσος Κάκος και οι βοηθοί του βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Το διαιτητικό τρίο κάνει την αναγνωριστική βόλτα του χωρίς κανείς από την εξέδρα να ασχοληθεί μαζί τους.

18:30- Ακριβώς δύο ώρες πριν την σέντρα και οι παίκτες του Ατρόμητου μαζί με τον Γιώργο Δώνη βγαίνουν και εκείνοι για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο. Όπως ήταν αναμενόμενο οι Περιστεριώτες γίνανε αντικείμενο έντονων αποδοκιμασιών από τους οπαδούς της ΑΕΚ που έχουν γεμίσει το πέταλο.

18:23- Οι παίκτες της ΑΕΚ βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα. Οι «κιτρινόμαυροι» με φανερά καλή διάθεση έκαναν κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο πριν επιστρέψουν στα αποδυτήρια.

18:20- Οι πρώτοι φίλοι της ΑΕΚ έχουν φτάσει στο ΟΑΚΑ γεμίζοντας κιόλας τις θύρες 1 και 35 πίσω από την μία εστία. Οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί έχουν στήσει ήδη ένα μικρό «πανηγύρι» με καπνογόνα και συνθήματα υπέρ της Ένωσης.

18:17- Καλησπέρα σας από το ΟΑΚΑ. Κάτι παραπάνω από δύο ώρες πριν την έναρξη του τελικού όλα είναι έτοιμοι στο στάδιο για να υποδεχθούν Ατρόμητο και ΑΕΚ.





Τη σπάνια… ευλογία του να μη στερηθούν κανένα απολύτως από τα «όπλα» τους θα απολαύσουν οι δύο τεχνικοί.

Τόσο ο Γιώργος Δώνης, όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ έχουν ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες τους -με τον Έλληνα τεχνικό να αποφασίζει τελευταία στιγμή ποιους θα «κόψει» από την αποστολή και τον Ανδαλουσιανό να «αναγκάζεται» (εκτός των αναμενόμενων Έντερ, Νταντόμο, Αργυρίου, Ιντζόγλου) να αφήσει έξω από αυτή τους Γιάχιτς και Μπερνς.

Από ‘κει και πέρα διαφορετικές διατάξεις προβλέπουν τα τελευταία αγωνιστικά νέα των δύο αντιπάλων.

Ο Ατρόμητος, λοιπόν, θα αγωνιστεί με 4-3-3, τερματοφύλακα τον Μιχαηλίδη και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Νάστο, Μπαζίνσκι, Σαμπού και Σκόνδρα. Στα χαφ κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν οι Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης και Σαρμιέντο και τα… ερωτηματικά βρίσκονται στην επίθεση. Εκεί όπου ο Σαγκανόφσκι πρέπει να θεωρείται δεδομένος και οι Καμαρά, Αναστασάκος και Καραγκούνης θα παλέψουν για τις άλλες δύο θέσεις.

Στο 4-4-2 που πιθανότατα θα διατηρήσει, από την άλλη, ο Χιμένεθ, τερματοφύλακας θα είναι ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Ματέος, Δέλλας και Γεωργέας. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ θα είναι ο Ντιόπ, μπροστά του οι Μίτσελ και Μάκος και -αν το σχήμα είναι ρόμβος- ο Λυμπερόπουλος θα κινείται πίσω από τους Σκόκο-Μπλάνκο. Αν είναι «χριστουγεννιάτικο δέντρο», ο Μεσσήνιος θα το κάνει μαζί με τον Σκόκο, πίσω από το μοναδικό προωθημένο που θα είναι ο «Ζορό».

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που έχουν αποσυρθεί στα ξενοδοχεία των δύο ομάδων είναι οι εξής:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Ιτάνζ, Καραγκιολίδης, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καραγκούνης, Τάτος, Μπάλας, Αθανασίου, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Ολιβέιρα, Δάρλας, Σκόνδρας, Καμαρά, Αναστασάκος, Σαγκανόφσκι, Καραλής.

ΑΕΚ: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Ματέος, Γκέντσογλου, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Λαγός, Μπαχά, Μάκος, Καφές, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Σκόκο, Ντιόπ, Λυμπερόπουλος.

Από διαφορετικές… οπτικές γωνίες βλέπουν -όπως είναι λογικό- το σημερινό τελικό οι προπονητές των δύο ομάδων.

Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, λοιπόν, ο Γιώργος Δώνης στάθηκε στην ανάγκη ο Ατρόμητος να μπει ακομπλεξάριστα και «σαν μεγάλη ομάδα» στο γήπεδο. Την ίδια ώρα, ο Μανόλο Χιμένεθ χαρακτήρισε αναγκαία την κούπα «για την ΑΕΚ και τον κόσμο της», αλλά και για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα «που υπέφερε κάποιες στιγμές μέσα στη χρονιά».

Το δικό τους στίγμα, όμως, για τον τελικό έδωσαν -μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6- και οι πρόεδροι των δύο ομάδων.

Ο Σταύρος Αδαμίδης, λοιπόν, χαρακτήρισε «τεράστια πρόκληση» την επιστροφή της ΑΕΚ στους τίτλους έπειτα από εννέα χρόνια και σημαντική την κατάκτηση του τροπαίου και «για το αύριο της ομάδας». Ο Γιώργος Σπανός, δε, έκανε λόγο για μια «γιορτή για τον Ατρόμητο» και μίλησε για το «μεγάλο στοίχημα» της ομάδας του Περιστερίου να κρατήσει κοντά της (με την κατάκτηση του Κυπέλλου) τους 13.000 φίλους της που θα βρεθούν στις εξέδρες.

Από ένα… χαμόγελο άφησαν σε καθένα από τους δύο αντιπάλους οι μεταξύ τους αναμετρήσεις φέτος για το πρωτάθλημα. Κι αυτό διότι σ’ εκείνη του Περιστερίου, ο Ατρόμητος κατάφερε (με το γκολ του Αναστασάκου στο 89’) να αποσπάσει ισοπαλία (1-1), παρόλο που δέχθηκε γκολ στο 85’ από τον Μπλάνκο. Στο πρόσφατο παιχνίδι του β’ γύρου, δε (που σημαδεύτηκε από την προσέλευση των παικτών της ΑΕΚ με ταξί στο γήπεδο), η «Ένωση» πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Γκερέιρο.





Μόνο στρωμένος με… ροδοπέταλα δεν ήταν ο δρόμος των δύο ομάδων μέχρι να φτάσουν στο σημερινό τελικό. Ο Ατρόμητος ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Αναγέννησης Γιαννιτσών (1-3), πολύ δυσκολότερα εκείνο της Καβάλας (1-0) και απέκλεισε με δυο νίκες (2-0, 0-1) τον Διαγόρα. Τα μεγάλα ματς, όμως, τον περίμεναν στα ημιτελικά, όπου (σε ματς-θρίλερ) επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου, πριν αποσπάσει παλικαρίσιο 0-0 στο Πανθεσσαλικό και σφραγίσει την πρόκριση.





Ακόμα δυσκολότερα, όμως, χρειάστηκε να περάσει η ΑΕΚ, μέχρι να φτάσει στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Πανθρακικό (1-5), έκανε πάρτι στη Λάρισα (0-4), ωστόσο… «έφτυσε αίμα» σε προημιτελικά και ημιτελικά.

Πρώτα, λοιπόν, χρειάστηκε, ένα γκολ του Μίτσελ… από την Κηφισιά (και μια λάθος εκτίμηση του Καρνέζη) για να «εξαργυρώσει» με πρόκριση (2-3) τη μεγάλη νίκη (0-2) με τον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια, δε, «κόλλησε» στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ, πριν του κάνει το «μεγάλο κόλπο» στην Τούμπα (0-1) και τσεκάρει το «εισιτήριο» του τελικού.







Για πρώτη φορά στην ιστορία του φτάνει σε τελικό Κυπέλλου ο Ατρόμητος. Την ώρα, όμως, που οι Περιστεριώτες θα προσπαθούν να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους, η ΑΕΚ θα προσπαθεί να κατακτήσει και πάλι ένα τέτοιο, έπειτα από εννέα ολόκληρα χρόνια.

Τότε (2002), που η «Ένωση» -με γκολ των Κωνσταντινίδη και Ίβιτς- επικρατούσε 2-1 του Ολυμπιακού και κατακτούσε το 13ο Κύπελλο της ιστορίας της -σε σύνολο 20 τελικών.



Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως το αμέσως προηγούμενο Κύπελλο της ΑΕΚ είχε κατακτηθεί και πάλι απέναντι σε θεωρητικά ασθενέστερο αντίπαλο -όπως και σήμερα. Το 2000, λοιπόν, η «Ένωση» είχε επικρατήσει εύκολα 3-0 του Ιωνικού -σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία, εκτός των άλλων, και για την ενέργεια του Ντέμη Νικολαΐδη (για την οποία τιμήθηκε με βραβείο «Fair Play») να παραδεχθεί ότι έκανε χέρι σε γκολ που προς στιγμήν κατακυρώθηκε στο 0-0.



Λίγη παραπάνω… σημασία από τους υπόλοιπους θα έχει ο σημερινός τελικός για έναν από τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό διότι ο 35χρονος Νίκος Λυμπερόπουλος (που θα βρίσκεται πιθανότατα και στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ) θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο στη 19ετή λαμπρή καριέρα του! Δείτε εδώ αφιέρωμα στην ποδοσφαιρική αδικία που «στοιχειώνει» μέχρι σήμερα τον μεγάλο Έλληνα επιθετικό.

Ιδιαιτερότητα, όμως, θα έχει το σημερινό ματς και για έναν ακόμα «κιτρινόμαυρο», τον Νίκο Γεωργέα. Ο «Φούλης», που πέτυχε, μάλιστα, στη φετινή διοργάνωση (απέναντι στη Λάρισα) το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, είναι ο μοναδικός παίκτης της που ήταν «παρών» στο τελευταίο τρόπαιο του 2002. Δείτε εδώ σχετικό αφιέρωμα.

Τη δική του… ιστορία με την ΑΕΚ έχει ο Γιώργος Δώνης. Ο προπονητής του Ατρομήτου θα προσπαθήσει να κατακτήσει το δεύτερο Κύπελλο στην καριέρα του (το πρώτο με τη Λάρισα το 2007) απέναντι στην ομάδα -της οποίας υπήρξε τόσο παίκτης, όσο και προπονητής. Δείτε σχετικό αφιέρωμα εδώ.

Λαμπερή, με ύψος… 57 εκατοστά και βάρος 2,5 κιλά είναι η «δεσποινίς» για την οποία θα… σκοτωθούν σήμερα τα 22 «παλικάρια» των δύο ομάδων. Δείτε εδώ αφιέρωμα στην κούπα του τελικού και συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας «ΖΕΥΣ» που την κατασκευάζει.

Τελικός Νο 69. 11 τροπαιούχοι, 16 φιναλίστ, 11 γήπεδα, ένας πρώτος σκόρερ και ένα το κορυφαίο «στραγάλι». Αυτοί είναι οι αριθμοί που σχηματίζουν την ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, οι οποίοι περιμένουν την αλλαγή τους σήμερα. Δείτε εδώ το πανόραμα της διοργάνωσης.


Δείτε εδώ την ειδική εκπομπή της WEB TV του www.sport-fm.gr και του www.sday.gr για τον τελικό του Κυπέλλου:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x