Stoiximan Super League

Έχασε, αλλά… ήταν ΑΕΚ!

Ήττα από ήττα έχει διαφορά. Η ΑΕΚ έχασε ματς και κορυφή την Τετάρτη, αλλά κέρδισε κάτι άλλο -εξίσου σημαντικό: Την αίσθηση του κόσμου της (και κυρίως τη δική της) πως έπρεπε να συνωμοτήσουν όλα με τον κακό της εαυτό για να «πέσει». Ο χαρακτήρας που έδειξαν οι «κιτρινόμαυροι» δεν βγήκε στο σκορ της Τούμπας -μπορεί, όμως, να… μπει υποθήκη για το «do or die» παιχνίδι του Βόλου.

Ήττα από ήττα έχει διαφορά.

Η ΑΕΚ έχασε ματς και κορυφή την Τετάρτη, αλλά κέρδισε κάτι άλλο -εξίσου σημαντικό:

Την αίσθηση του κόσμου της (και κυρίως τη δική της) πως έπρεπε να συνωμοτήσουν όλα με τον κακό της εαυτό για να «πέσει».

Ο χαρακτήρας που έδειξαν οι «κιτρινόμαυροι» δεν βγήκε στο σκορ της Τούμπας -μπορεί, όμως, να… μπει υποθήκη για το «do or die» παιχνίδι του Βόλου.

Η κουβέντα -όχι τόσο για τα λάθη του διαιτητή, αλλά κυρίως για τη (φαινομενική) διάθεσή του να μη… στενοχωρήσει (sic) τον γηπεδούχο έχει βάση. Αδικεί, όμως, μια εμφάνιση -προβληματική ίσως αγωνιστικά, σίγουρα χαρακτήρα… ΑΕΚ, όμως, ψυχολογικά.

Διότι τους «κιτρινόμαυρους» περισσότερο από το να… διαπιστώνουν ξανά (διότι το ήξεραν εκ των προτέρων, αφότου κατέκτησαν το Κύπελλο) ότι όλοι θα ήταν εναντίον τους στα play-off, θα τους ωφελήσει να διαπιστώσουν άλλα πράγματα.

Ότι η ΑΕΚ δεν «μάσησε» (ξανά) από την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Ότι μπήκε -και αντιμετώπισε ανεξαρτήτως διακύμανσης του σκορ- με αέρα ανωτερότητας τον αντίπαλό της. Ότι τον «στρίμωξε» στην περιοχή του, έστω αγωνιζόμενη και με δέκα παίκτες.

Αλλά και ότι, αν δεν υπήρχαν δύο δικά της αγωνιστικά λάθη (το… άκυρο πήδημα του Μανωλά στο φάουλ του Γκαρσία, που του επέτρεψε να περάσει την μπάλα κάτω από το τείχος και η λανθασμένη απομάκρυνση του Σάχα -μια ακόμα φέτος- που «γέννησε» έπειτα τη φάση του πέναλτι), πολύ δύσκολα θα έφευγε ηττημένη από τη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά, λοιπόν, έβγαλαν χαμένη (βαθμολογικά) την ΑΕΚ. Μπορούν, όμως, μαζί με τη (δικαιολογημένη) αίσθηση του «όλοι μας και μόνοι σας», να τη στείλουν… ατσαλωμένη στον «τελικό» του Βόλου.

Εκεί που ξέρει πως με μια νίκη (και απλή… διατήρηση της παράδοσης που θέλει τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει κάτι ανάλογο στο ΟΑΚΑ τελευταία 12 χρόνια), όχι μόνο θα ξαναπεράσει στην κορυφή. Αλλά (σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού) θα χρειάζεται έναν μόλις πόντο την τελευταία αγωνιστική εναντίον του, για να τυλίξει γύρω της το σεντόνι. Ιδού ο Βόλος, λοιπόν, ιδού και το… τύλιγμα!

Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x