Stoiximan Super League

Σημαίνει… επιστράτευση!

Η μάχη με τον Άρη κερδήθηκε, αλλά ο… πόλεμος των αγωνιστικών (και όχι μόνο) υποχρεώσεων της ΑΕΚ συνεχίζεται. Με τα ματς απέναντι σε Λοκομοτίβ και Παναθηναϊκό να συνωστίζονται σε τέσσερις μέρες, ο Νίκος Κωστένογλου κάλεσε σε επιστράτευση (παλιούς και νέους) ώστε η ομάδα να φανεί «αντάξια του ονόματός της». Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο «πάτερ» και οι μικροί που δεν αποκλείεται να πέσουν στα βαθιά απέναντι στους Ρώσους.

Η μάχη με τον Άρη κερδήθηκε, αλλά ο… πόλεμος των αγωνιστικών (και όχι μόνο) υποχρεώσεων της ΑΕΚ συνεχίζεται.

Με τα ματς απέναντι σε Λοκομοτίβ και Παναθηναϊκό να συνωστίζονται σε τέσσερις μέρες, ο Νίκος Κωστένογλου κάλεσε σε επιστράτευση (παλιούς και νέους) ώστε η ομάδα να φανεί «αντάξια του ονόματός της».

Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο «πάτερ» και οι μικροί που δεν αποκλείεται να πέσουν στα βαθιά απέναντι στους Ρώσους.

Στην προπόνηση της Δευτέρας (όπου ήταν φανερή η καλή διάθεση) ο Κωστένογλου δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους παίκτες του για το παιχνίδι με τον Άρη. Όχι μόνο για την άνετη νίκη, αλλά κυρίως για το ότι η ομάδα διαφύλαξε το μηδέν στην άμυνα και αξιοποίησε -για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό- τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Αφού τους τόνισε, ωστόσο ότι «δεν σταματάμε εδώ και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι», έδωσε το σύνθημα για τα δύο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν: Το ευρωπαϊκό (αλλά όχι και αδιάφορο, όπως τους τόνισε) με τη Λοκομοτίβ και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην κοινή τους έδρα.

«Ξεκινάμε σήμερα μια δυνατή εβδομάδα, με δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Την Πέμπτη με τη Λοκομοτίβ, όπου πρέπει να φανούμε αντάξιοι του ονόματός μας και την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό σε ένα μεγάλο ντέρμπι», τους ανέφερε χαρακτηριστικά. Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι «πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι και όλοι σας -ο καθένας ξεχωριστά- πρέπει να είστε έτοιμοι», προανήγγειλε ότι άπαντες θα πάρουν τις ευκαιρίες τους: «Όλοι θα χρειαστείτε, να το ξέρετε».

Κάτι που όχι μόνο εννοεί, πάντως, ο Κωστένογλου, αλλά πιθανότατα θα το κάνει και πράξη στο ματς με τη Λοκομοτίβ. Εκεί όπου θα υπάρξουν σίγουρα αλλαγές στην ενδεκάδα και ενδεχομένως εκπλήξεις με τη συμμετοχή κάποιων νεαρών σε αυτή. Με σχεδόν δεδομένο, λοιπόν, ότι οι Δέλλας-Λυμπερόπουλος θα μείνουν εκτός για να ξεκουραστούν, ότι το ίδιο θα γίνει πιθανότατα με τον καταπονημένο Βάργκας (που έγινε αλλαγή, άλλωστε, και στο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη) αλλά και με τον… βιονικό Καράμπελα, τουλάχιστον τέσσερις θέσεις είναι πιθανό ν’ αλλάξουν κάτοχο την Πέμπτη.

Κι αν οι Μανωλάς-Σιαλμάς-Κάρλος-Γκερέιρο-Λαγός αποτελούν τα φαβορί για να τις καλύψουν, ελπίδες (για πρώτη φορά τόσο σοβαρά) έχουν και οι νεαροί παίκτες του ρόστερ. Οι Κλωναρίδης και Μπουγαΐδης κατά κύριο λόγο (που έχουν πάρει, άλλωστε και χρόνο συμμετοχής με τη Στουρμ) και οι Εγγλέζου-Τσουκαλάς με λιγότερες -αλλά σαφώς υπαρκτές- πιθανότητες.

Σε κάθε περίπτωση, πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα για τα πλάνα του Κωστένογλου θα φανούν απ’ την προπόνηση της Τρίτης. Τότε που θα επιστρέψουν σε φουλ ρυθμούς και όσοι αγωνίστηκαν με τον Άρη (τη Δευτέρα έκαναν αποθεραπεία), αλλά θ’ αρχίσει να ξεκαθαρίζει και τι θα γίνει με τον τραυματισμό του Αραμπατζή (που δεδομένης της αποχής του Κωνσταντόπουλου δίνει ελπίδες και στον νεαρό Μοσχονά).

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x