Stoiximan Super League

«Τα ξέρει όλα για ΑΕΚ και Ελλάδα ο επενδυτής»!

Μικρά αλλά σημαντικά κομμάτια του παζλ «επενδυτής της ΑΕΚ» συμπλήρωσε ο Γιάννης Βλάχος. Μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη», ο εκπρόσωπος του ενδιαφερομένου ν’ αγοράσει την «Ένωση» τόνισε πως εκείνος έχει πλήρη γνώση της κατάστασης στην ΑΕΚ και την Ελλάδα. Αφού ξεκαθάρισε, δε, πως δεν δραστηριοποιείται στη χώρα μας (αλλά έχει στενούς δεσμούς με αυτή) και ότι το γήπεδο είναι «η καρδιά της πρότασής του», ξεκαθάρισε πως εφόσον τα χρέη είναι αυτά που του αναφέρθηκαν (34 εκατ.), η πώληση θα ολοκληρωθεί.

Μικρά αλλά σημαντικά κομμάτια του παζλ «επενδυτής της ΑΕΚ» συμπλήρωσε ο Γιάννης Βλάχος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο εκπρόσωπος του ενδιαφερομένου ν’ αγοράσει την «Ένωση» τόνισε πως εκείνος έχει πλήρη γνώση της κατάστασης στην ΑΕΚ και την Ελλάδα.

Αφού ξεκαθάρισε, δε, πως δεν δραστηριοποιείται στη χώρα μας (αλλά έχει στενούς δεσμούς με αυτή) και ότι το γήπεδο είναι «η καρδιά της πρότασής του», ξεκαθάρισε πως εφόσον τα χρέη είναι αυτά που του αναφέρθηκαν (34 εκατ. ευρώ), η πώληση θα ολοκληρωθεί.

Νωρίτερα, ο κ. Βλάχος είχε διαψεύσει κατηγορηματικά πως εκπροσωπεί τους Τούρκους επενδυτές («τέτοια πώληση απαγορεύεται από την ιστορία της ΑΕΚ», είπε) και είχε ζητήσει υπομονή από τον κόσμο, αφού «η εχεμύθεια είναι το άλφα και το ωμέγα σε σοβαρές προτάσεις».

Αποκάλυψε, δε, ότι πρώτος στόχος του επενδυτή -εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση- θα είναι να συμμαζέψει τα χρέη και να δώσει ρευστότητα στο ταμείο, η οποία θα επιτρέψει στην ομάδα να φτάνει σε νίκες και πρωταθλήματα.


Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βλάχος

Για την ανυπομονησία του κόσμου της ΑΕΚ: «Το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί μια διαπραγμάτευση για να μπορέσει να ανακοινωθεί κάτι, δεν σημαίνει τίποτα. Κατανοείται η αγωνία του κόσμου, αλλά οι σοβαρές προτάσεις χρειάζεται χειρισμούς κατάλληλους και εχεμύθεια -που είναι το “α και το ω” σε αυτές τις περιπτώσεις».

Για το πότε θα ξεκινήσει ο έλεγχος: «Σήμερα με ενημέρωσε ο κ. Αδαμίδης ότι έδωσε εντολή στο λογιστήριο να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε ν’ αρχίσει ο έλεγχος. Θέλουμε να μειωθεί όσο γίνεται ο χρόνος για να αποφευχθεί η σεναριολογία. Το πρώτο βήμα είναι να μπει ο επενδυτής στην ΠΑΕ και μετά θα αποφασιστεί πως θα διοικηθεί η ομάδα».

Για τη χώρα προέλευσης του επενδυτή: «Δεν βοηθάει κανένα να κάνουμε εικοτολογίες. Δεν έχει νόημα να πούμε τη χώρα, δεν παίζει κανένα ρόλο. Το θέμα είναι να λυθεί το ταμειακό πρόβλημα και να μπει η ΑΕΚ σε λογική εταιρείας, με σφιχτούς προϋπολογισμούς, δύναμη και φυσικά νίκες, νίκες, νίκες στο γήπεδο και πρωτάθλημα. Ο κάθε επενδυτής, εξάλλου, θέλει να πιάνουν τόπο τα λεφτά του».

Για τις φήμες ότι εκπροσωπεί τους Τούρκους επενδυτές: «Ασχέτως αν θα ήταν η πιο συμφέρουσα λύση η συγκεκριμένη εταιρεία, η ιστορία της ΑΕΚ απαγορεύει την πώληση σε Τούρκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγκριτος συνάδελφος που έχει αναμειχθεί στο παρελθόν με τα διοικητικά της ομάδας με ρώτησε με αγωνία στο δικαστήριο “είναι οι Τούρκοι από πίσω, μόνο αυτό πες μου”. Του το απέκλεισα κατηγορηματικά.

Μάλιστα, υπαγορεύτηκε η παρουσία μου στη Γενική Συνέλευση και από το να διασκεδαστούν οι ανησυχίες του κόσμου μήπως ο σύλλογος καταλήξει σε χέρια που θα ξυπνούσαν άλλες μνήμες και επιλογές που δεν ταιριάζουν με αυτά που εκπροσωπεί η ΑΕΚ».


Για τις προτεραιότητες του επενδυτή: «Οι εκκρεμότητες στο διοικητικό τομέα είναι το πιο εύκολο να διευθετηθούν. Τα χρέη πρέπει να δούμε και τους διακανονισμούς -είτε αυτούς που υπάρχουν, είτε αυτούς που πρέπει να γίνουν. Η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί αδιαλείπτως, έχει πάντα την προοπτική της νίκης και συνδυάζοντας το γήπεδο με μια σφιχτή και ορθολογική διαχείριση, αποτελεί καλή επένδυση. Ασφαλώς και είναι προτεραιότητα το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, αλλά τα χωροταξικά θέματα δεν ξέρουμε αν το επιτρέπουν εκεί. Η κατασκευή του γηπέδου είναι η καρδιά της επενδυτικής πρότασης».

Για το αν έχει γνώση ο επενδυτής των χρεών: «Αυτή τη στιγμή χρέη και ΑΕΚ πάνε μαζί. Δεν ξέρουμε πως θα διακανονιστούν τα χρέη, ώστε το ταμείον να μην είναι μείον. Να υπάρχει ρευστότητα και να πληρώνονται όλοι στην ώρα τους. Ο πρόεδρος μας έθεσε υπόψη χρέη 34 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό μπορούμε να προχωρήσουμε. Αν στην πορεία προκύψουν “μαύρες τρύπες” ή πρωτόγνωρα οικονομικά στοιχεία, κάθε επενδυτής θέλει να δει και μετά να το εξετάσει. Δεν έχει βάλει κάποιο πλαφόν ο επενδυτής. Αν τα χρέη, όμως είναι στα 34 εκατ. ευρώ που μας έχει πει ο κ. Αδαμίδης, τότε νομίζω ότι θα προχωρήσουμε κανονικά και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Για το πότε έγινε η προσέγγιση με την ΠΑΕ: «Ο χρόνος που έχει περάσει μετά την πρώτη επαφή είναι λίγος. Και πρέπει να πούμε ότι αυτή έγινε κάποιες μέρες πριν την γενική συνέλευση. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι ήταν 24 ώρες πριν, όπως ακούστηκε».

Για το αν ο επενδυτής δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα: «Ο επιχειρηματίας δραστηριοποείται εκτός Ελλάδας. Είναι εξαιρετικός γνώστης, όμως, της ελληνικής πραγματικότητας λόγω στενών σχέσεων που έχει με την χώρα μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως δεν έχει ασχοληθεί με καμία ιδιότητα με τον χώρο του ποδοσφαίρου μέχρι σήμερα, αλλά είναι πλήρως ενήμερος για τα τεκταινόμενα. Όταν ακούσετε το όνομα, δεν θα σας είναι άγνωστο».

Για τις μέρες που θα χρειαστούν ώστε να υπάρχουν νεότερα: «Να γίνει κατανοητό από τον κόσμο της ΑΕΚ ότι σοβαρές προτάσεις χρειάζονται εχεμύθεια. Βλέπουμε διάφορα που συμβαίνουν τριγύρω, κελεμπίες να ανεμίζουν, χρειάζεται υπομονή. Είναι κατανοητή η αγωνία τους, αλλά πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι όλες οι προτάσεις ίδιες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x