Κύπελλο Ελλάδας

Φουλάρει για το 15ο νταμπλ!

Το 25ο Κύπελλο Ελλάδας, κάνοντας ταυτόχρονα το 15ο νταμπλ, της ιστορίας του θα προσπαθήσει να κατακτήσει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει στον τελικό τον Ατρόμητο (20:30, ΣΚΑΪ, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το sport-fm.gr). Οι Πειραιώτες θέλουν να κλείσουν πανηγυρικά τη χρονιά, ενώ καλούνται να αποχαιρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον Ερνέστο Βαλβέρδε που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί στο τέλος της σεζόν.

Το 25ο Κύπελλο Ελλάδας, κάνοντας ταυτόχρονα το 15ο νταμπλ, της ιστορίας του θα προσπαθήσει να κατακτήσει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει στον τελικό τον Ατρόμητο (20:30, ΣΚΑΪ, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες θέλουν να κλείσουν πανηγυρικά τη χρονιά, ενώ καλούνται να αποχαιρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον Ερνέστο Βαλβέρδε που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί στο τέλος της σεζόν.

Ο Ισπανός τεχνικός επιθυμεί το σημερινό ματς να μην έχει καμία σχέση με εκείνο κόντρα στην ΑΕΚ το 2009, όταν το τρόπαιο κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο 48χρονος προπονητής θέλει να «καθαρίσει» γρήγορα το παιχνίδι, όμως σέβεται σε μεγάλο βαθμό τον Ατρόμητο, αφού θεωρεί πως είναι μία από τις σταθερές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

Ο «Τσινγκούρι» δεν ετοιμάζει κάποια έκπληξη και, παρά τις απουσίες, οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κάρολ, ο οποίος μπροστά του θα έχει - από δεξιά προς αριστερά - τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και Μαρκάνο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μανιάτης και ο Ορμπάιθ, ενώ πιο μπροστά θα είναι ο Μακούν. Την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Μιραλάς, Αμπντούν και Τζεμπούρ.

Τν αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπάμποβιτς, Μοντέστο, Ποτουρίδης, Χολέμπας, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ και Διαμαντάκος. Εκτός έμειναν οι Ιμπαγάσα, Ντιόγο, Παπάζογλου, Μόνχε, Καζίμ-Ρίτσαρντς (δεν υπολογίζεται) και ο εδώ και καιρό τραυματίας Πάντελιτς.

Φοβούνται για τις φήμες

Ανησυχία επικρατεί στη διοίκηση του Ολυμπιακού όσον αφορά την έντονη φημολογία που έχει ξεσπάσει και θέλει οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού να έχουν πάρει 500 εισιτήρια στις εξέδρες που θα φιλοξενηθούν αυτοί του Ατρομήτου. Από τον Ολυμπιακό εξέφραζαν την ελπίδα η συγκεκριμένη φήμη να αποδειχθεί ράδιο αρβύλα.

Προϊστορία

Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο σε τελικό του Κυπέλλου, όμως οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στα ημιτελικά της διοργάνωσης πριν από είκοσι χρόνια! Τη σεζόν 1991-92, οι Περιστεριώτες έπαιζαν στη Β' Εθνική όταν έφτασαν στους «4» το θεσμού και αντιμετώπισαν τους Πειραιώτες, οι οποίοι ήταν πολύ ανώτεροι ως ομάδα και πήραν την πρόκριση νικώντας με 4-1 και στα δύο παιχνίδια.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x