Stoiximan Super League

«Καψούρα» με Αργεντινή ο Βάργκας

Το πόσο… φευγάτος είναι από την ΑΕΚ επιβεβαίωσε ο Φαμπιάν Βάργκας. Παρόλο που στην «Ένωση» πολύ θα ήθελαν να προσπαθήσουν την παραμονή του (όταν και αν βρεθεί άκρη με τα οικονομικά του συλλόγου) ο Κολομβιανός επανέλαβε στην «Ole» πόσο θα ήθελε να γυρίσει στην Αργεντινή. Χαρακτήρισε λοιπόν ενδιαφέρουσα την πρόταση της Ιντεπετιέντε, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως το οικονομικό δεν θα σταθεί εμπόδιο και για όποια άλλη ομάδα ενδιαφερθεί.

Το πόσο… φευγάτος είναι από την ΑΕΚ επιβεβαίωσε ο Φαμπιάν Βάργκας.

Παρόλο που στην «Ένωση» πολύ θα ήθελαν να προσπαθήσουν την παραμονή του (όταν και αν βρεθεί άκρη με τα οικονομικά του συλλόγου) ο Κολομβιανός επανέλαβε στην «Ole» πόσο θα ήθελε να γυρίσει στην Αργεντινή.

Χαρακτήρισε λοιπόν ενδιαφέρουσα την πρόταση της Ιντεπετιέντε, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως το οικονομικό δεν θα σταθεί εμπόδιο και για όποια άλλη ομάδα ενδιαφερθεί.

«Από σεβασμό στις διαπραγματεύσεις που γίνονται τώρα, δεν θέλω να πω πολλά. Η Ιντεπετιέντε έχει καταθέσει πρόταση μέσω του ατζέντη μου, Ντάνιελ Κόμπα», ανέφερε στην αργεντίνικη «Ole» ο Βάργκας και συνέχισε:

«Είναι μια ενδιαφέρουσα προσφορά, αλλά δεν έχω απαντήσει ακόμα. Πρέπει πρώτα να λύσω ένα προσωπικό ζήτημα που έχει να κάνει με χειρισμούς που πρέπει να γίνουν ώστε η κόρη μου να πάρει την ισπανική υπηκοότητα. Προς το παρόν, προτιμώ να μη συζητώ την πιθανότητα και να προσέχω τι λέω δημοσίως».

Στη συνέχεια, δε, απάντησε και σε ερωτήσεις, λέγοντας:

-Αν προχωρήσουν οι διαδικασίες, εσύ σε τι κατάσταση -ποδοσφαιρική και από άποψη φυσικής κατάστασης- βρίσκεσαι;

«Νιώθω καλά απ’ όλες τις απόψεις. Για παράδειγμα, πριν από λίγο τελείωσα ένα πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Ασκούμαι καθημερινά για να διατηρούμαι σε φόρμα. Πιστεύω ότι είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση».

-Τι εντύπωση έχεις αποκομίσει από τη θητεία σου στην ΑΕΚ;

«Στο αθλητικό κομμάτι είναι θετική. Στο οικονομικό όχι, μιας και η ομάδα -όπως και οι υπόλοιπες στην Ελλάδα- υποφέρει από την κρίση στη χώρα. Προσωπικά, στην περίπτωσή μου, δεν πληρώθηκα σχεδόν τίποτα. Πέρα όμως από έναν μικρο-τραυματισμό που είχα στο τέλος της σεζόν έπαιζα συνέχεια και ένιωθα ότι βρισκόμουν σε υψηλό επίπεδο».

-Σε ποια θέση έπαιζες;

«Ο προπονητής μου ζητούσε να παίζω σαν “οκτάρι”, αλλά πιο επιθετικά απ’ όσο συνήθως. Περίπου σαν οργανωτής. Κάτι παρόμοιο με τον ρόλο που είχα στην Μπόκα, όταν προπονητής ήταν ο Τσίνο Μπενίτες και με άφηνε ελεύθερο».

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Αργεντινή;

«Ναι, φυσικά. Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πέρασα πολύ καλά όταν αγωνιζόμουν εκεί. Η Μπόκα αποτελεί έναν αξιομνημόνευτο σταθμό στη ζωή και την καριέρα μου».

-Τι σου έχει λείψει περισσότερο;

«Το να παλεύω για τίτλους, να είμαι πρωταγωνιστής. Όταν είσαι συνηθισμένος στο να νικάς, να κατακτάς τίτλους, τότε σου κοστίζει όταν σταματάει αυτό».

-Το 2009 έφυγες από την Μπόκα επειδή δεν τα βρήκατε στο οικονομικό για να συνεχίσεις. Τα χρήματα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για να γυρίσεις τώρα στην Αργεντινή;

«Νομίζω όχι. Τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν πολλοί οι παράγοντες που βάρυναν την απόφασή μου. Ήταν η τελευταία μου ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη. Ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρός. Τώρα είμαι ελεύθερος και δεν πρόκειται να κοστίσω πολλά στην ομάδα που θα θέλει να με αποκτήσει. Οπότε δεν νομίζω ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα απ’ αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x