Stoiximan Super League

Ωραία ιδέα, ΑΕΚ…

Σε πλήρη επιβεβαίωση του πόσο… έξοχη ιδέα ήταν να σταλεί ένα τσούρμο πιτσιρίκια για να εκπροσωπήσει (έστω και σε φιλικό) την ΑΕΚ εξελίχθηκε το παιχνίδι με την Πετρολούλ. Μια ομάδα που σώθηκε με το ζόρι πέρυσι στη Ρουμανία εκμεταλλεύτηκε το μείγμα ερασιτεχνών, δανεικών και δοκιμαζόμενων που επέλεξε να παρατάξει η «Ένωση» και διέσυρε με 4-0 το όνομά της.

Σε πλήρη επιβεβαίωση του πόσο… έξοχη ιδέα ήταν να σταλεί ένα τσούρμο πιτσιρίκια για να εκπροσωπήσει (έστω και σε φιλικό) την ΑΕΚ εξελίχθηκε το παιχνίδι με την Πετρολούλ.

Μια ομάδα που σώθηκε με το ζόρι πέρυσι στη Ρουμανία εκμεταλλεύτηκε το μείγμα ερασιτεχνών, δανεικών και δοκιμαζόμενων που επέλεξε να παρατάξει η «Ένωση» και διέσυρε με 4-0 το όνομά της.

Απελπιστικό το θέαμα που -χωρίς δική τους ευθύνη- παρουσίασαν οι νεαροί του Μανώλη Παπαδόπουλου, δεν πτόησε παρόλα αυτά τους φίλους της ΑΕΚ (μέλη της ORIGINAL Βουκουρεστίου) που βρέθηκαν στην εξέδρα και συμπαραστάθηκαν μέχρι τέλους στην ομάδα.

Πώς έπαιξε

Πρωτόγνωρη -και εμφανώς υπολειπόμενη σε ποιότητα και εμπειρία ακόμα κι απ’ αυτή την Πετρολούλ- ήταν η ομάδα που παρέταξε ο Μανώλης Παπαδόπουλος. Και πώς να μην είναι, όταν η αποστολή αποτελούνταν αποκλειστικά από νεαρούς ποδοσφαιριστές που έψαχναν μια ευκαιρία απλά να κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Έτσι, το 4-3-3 που επέλεξε ο βοηθός του Βαγγέλη Βλάχου διαμορφώθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Μοσχονάς, στα άκρα της άμυνας οι Τσεβάς (αριστερά) και Τσουκαλάς (δεξιά) και δίδυμο στα στόπερ οι Τσούπρος-Καλαμιώτης. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μουστάκης, Γαρουφαλιάς και Κουρέλλας και στην τριάδα της επίθεσης οι Καπουράνης (αριστερά), Λέτρος (δεξιά) και Νικόλτσης (κορυφή).



Με την ομάδα που έστειλε η ΑΕΚ στη Ρουμανία το «πολλά με λίγα» ήταν εύλογος φόβος. Και δεν χρειάστηκαν ούτε 25 λεπτά για να επιβεβαιωθεί. Χωρίς καν να φορτσάρουν ιδιαίτερα, λοιπόν, οι Ρουμάνοι στρίμωξαν τους νεαρούς της «Ένωσης» και καθάρισαν από νωρίς το (όποιο) παιχνίδι: Σκοράροντας με χαρακτηριστική άνεση δυο φορές και σημαδεύοντας ενδιάμεσα και το δοκάρι.

Έτσι, ο αμαρκάριστος Μουστιβάρ εκμεταλλεύτηκε στο 15’ το γύρισμα που έγινε από αριστερά και με σουτ από το πέναλτι νίκησε τον (καλό πάντως) Μοσχονά. Κι αφού η κεφαλιά του Μπουντεμζά στο 21’ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, το πλασέ του Γκροζάβ τέσσερα λεπτά αργότερα (μετά από κάθετη στην πλάτη της άμυνας και «τσίμπημα» προ του γκολκίπερ της ΑΕΚ) κατέληξε και πάλι στα δίχτυα.

Με το ματς να μοιάζει άνισο λοιπόν και την «Ένωση» ακίνδυνη (πέραν κάποιων καλών ενεργειών του Λέτρου) η Πετρολούλ έριξε ρυθμούς. Μονάχα μέχρι την ανάπαυλα όμως. Διότι με την επιστροφή απ’ αυτή, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το δικαίωμα που της είχε δοθεί να ξεχειλώσει το σκορ. Και το έκανε, πετυχαίνοντας ένα γκολ που έκανε την άμυνα της ΑΕΚ να μοιάζει… ερασιτεχνικότερη από ερασιτεχνική.

Όταν ο Γκαλαμάζ εκμεταλλεύτηκε την… άγνοιά της πως είχε δοθεί έμμεσο φάουλ και δεχόμενος την μπάλα, πλάσαρε από κοντά τον εμβρόντητο Μοσχονά. Το ολοκλήρωσε, δε, με ένα ακόμα σουτ του Γκροζάβ το οποίο διέψευσε πως η κλειστή γωνία του Παπουρτζή (που είχε περάσει εν τω μεταξύ στο ματς) ήταν όντως κλειστή. Και δυστυχώς το χειρότερο δεν ήταν αυτό για την ΑΕΚ. Ήταν πως οι Ρουμάνοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες ως τη λήξη (και νέο δοκάρι στο 81’) για να λερώσουν ακόμα περισσότερο το όνομά της.

Το τρίτο (και ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα) γκολ της Πετρολούλ





ΠΕΤΡΟΛΟΥΛ ΠΛΟΪΕΣΤΙ (Μιρτσέα Ρέντνιτς): Μπορνέσου, Αχίμ, Γκαλαμάζ, Ζούκαλα, Γκιγιέρμ, Μπουντεμζά, Μουστιβάρ, Μαρινέσκου, Κριστέα, Χαμζά, Γκρόζαβ

ΑΕΚ (Μανώλης Παπαδόπουλος): Μοσχονάς, Γαρουφαλιάς, Νικόλτσης, Τσουκαλάς, Τσεβάς, Τσούπρος, Καπουράνης, Κουρέλλας, Λέπρος, Μουστάκης, Καλαμιώτης

Έπαιξαν και οι: Παπουρτζής, Αρέστη, Κέζος, Ναυπλιώτης, Αποστολόπουλος, Τζάκης, Ματεντζίδης.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x