Stoiximan Super League

Φερέιρα: «Νίκη για να χαμογελάσουμε»

Στην ανάγκη του Παναθηναϊκού να κάνει μια νίκη προκειμένου να επανέλθουν τα χαμόγελα στην ομάδα στάθηκε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το πώς θα συμβεί αυτό, περιορίστηκε στο… πολυφορεμένο «μέσα από τη σκληρή δουλειά», απάντηση που μάλλον δεν θα ικανοποιήσει τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι αποδοκίμασαν κατά την αποχώρηση της αποστολής.

Στην ανάγκη του Παναθηναϊκού να κάνει μια νίκη προκειμένου να επανέλθουν τα χαμόγελα στην ομάδα στάθηκε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το πώς θα συμβεί αυτό, περιορίστηκε στο… πολυφορεμένο «μέσα από τη σκληρή δουλειά», απάντηση που μάλλον δεν θα ικανοποιήσει τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι αποδοκίμασαν κατά την αποχώρηση της αποστολής.

Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου του Φερέιρα:

-Ένα ακόμη κακό αποτέλεσμα, μπορούμε να αποδώσουμε κάπου αυτή τη νέα ισοπαλία. Υπάρχει πολύ πίεση στην ομάδα, βλέπουμε πολλές συζητήσεις.

«Οπωσδήποτε ούτε οι φίλαθλοι, ούτε και εμείς μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και αυτή η κατάσταση είναι κατανοητή. Έτσι είναι παρόλα αυτά το ποδόσφαιρο και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Πιστεύουμε ότι μόνο δουλεύοντας σκληρά θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν θέλω να μιλήσω ξανά για τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε το προηγούμενο διάστημα και ίσως αυτά δεν αφορούν και κανένα. Θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να χαμογελάσουμε. Και η αλήθεια είναι ότι αν σήμερα κερδίζαμε αυτόν τον αγώνα όπως έπρεπε και με τον Ατρόμητο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Η δυστοκία αυτή ξεκίνησε στο ματς με τα Γιάννινα. Όμως δεν κερδίσαμε σήμερα.

Και σήμερα κάνοντας μια κριτική δεν θα πω αυτά που είχα πει μετά το ματς με την Μάριμπορ ή τον Πανθρακικό. Καθώς τα παιδιά προσπάθησαν, έκαναν το παν για να κερδίσουν. Επίσης θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Τριανταφυλλόπουλο που έκανε καλή δουλειά. Θαύματα δεν γίνονται, χρειάζεται ηρεμία. Δεν μπορώ να μιλάω με πράγματα τα οποία δεν είναι πραγματικά πρέπει να κάνουμε το παν για να αλλάξουμε την ισχύουσα κατάσταση».

-Έχετε διαπιστώσει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, εκρηκτικότητας στην ομάδα;

«Θα έλεγα ότι εδώ και πολύ καιρό έχω αναφέρει ότι δεν επηρεάζει την κατάσταση αυτή ένας μόνο παράγοντας. Είναι πολλοί. Είναι το άγχος, είναι η κούραση, είναι η φυσική κατάσταση. Υπάρχει στρες, υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Επίσης πρέπει να πω ότι η ομάδα παίζει συχνά όταν η ομάδα πάει καλά το καλό αποτέλεσμα βοηθάει ώστε η κούραση να μην είναι αισθητή. Και εδώ θα πω κάτι για ένα παιχνίδι που έχει μεγάλη ένταση. Πολλές φορές έχουμε μικρό χρόνο ανασύνταξης παίζοντας παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Χρειάζεται επιπλέον χρόνος, χρειάζεται οι παίκτες να κατανοούν τις τους ζητάνε και να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια. Πρέπει να έχεις προετοιμαστεί και θα έλεγα ότι αρκετοί από τους παίκτες δεν έχουν αυτές τις συνήθειες από πριν και θα πρόσθετα επίσης ότι η δουλειά μας είναι να μπορέσουμε να μοιράσουμε αυτό το χρόνο ανασύνταξης. Έτσι ώστε να μπορέσει ο κάθε παίκτης να είναι έτοιμος για να παίζει σε κάθε ματς με την ίδια ένταση. Αυτό πρέπει να δώσεις να το καταλάβει ένας παίκτης».

Σε εκείνο το σημείο ο Φερέιρα θέλησε να κάνει αυτός μια ερώτηση στους δημοσιογράφους ρωτώντας τους; «Να σας κάνω εγώ μια ερώτηση ήταν πέναλτι ή δεν ήταν»;

-Ναι ήταν...

«Αυτό λοιπόν είναι ένα θέμα το οποίο δεν είναι τωρινό αλλά το έχουμε δει και σε άλλους αγώνες άρα βλέπεται ότι αυτά επηρεάζουν το ματς, τους παίκτες».

-Είχε 80 λεπτά ακόμα όμως....

«Άρα ήταν στην αρχή, τι θα πει αυτό; Θα άλλαζαν τα δεδομένα, θα κυλούσε αλλιώς ο αγώνας. Εγώ απλά ρώτησα δεν ήταν για να δικαιολογήσω τίποτα. Σας ρώτησα γιατί εγώ δεν κατάλαβα αν ήταν ή δεν ήταν. Και κανένας δεν μπορεί καλύτερα από εσάς τους δημοσιογράφους να πεί την αλήθεια. Εγώ όμως όπως είδατε έκανα όλη τη συνέντευξη χωρίς να αναφερθώ σε αυτό. Όμως δεν θα είχα τη συνείδηση μου ήσυχη αν φεύγοντας από εδώ δεν είχα κάνει αυτή την ερώτηση γιατί από το σημείο που ήμουν δεν το είδα καλά».

-Κακή εικόνα, κακή αυτοπεποίθηση της ομάδας, τι μπορούμε να περιμένουμε από το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Τότεναμ;

«H Τότεναμ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Αγγλία που θα έρθει να κάνει το παιχνίδι της. Ας το αφήσουμε αυτό το ερώτημα για την συνέντευξη Τύπου που θα γίνει πριν το παιχνίδι με την Τότεναμ. Μέχρι τότε αναλογιστείτε ποια είναι η εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος και ποια του αγγλικού και ποια η εικόνα του Παναθηναϊκού και ποια της Τότεναμ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x