Stoiximan Super League

60 χρόνια Α' Εθνική: Μίμης Δομάζος, οι γιορτές έσβησαν τις αποβολές!

Το αφιέρωμα της Σούπερ Λίγκας παρουσιάζει μια περίεργη ιστορία, που θέλει τη σεζόν 1967-68 το Μίμη Δομάζο να αποβάλλεται δύο φορές, αλλά να μην χάνει αγώνα στο πρωτάθλημα!

Από την πλούσια θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνική», σήμερα παρουσιάζουμε μια περίεργη ιστορία, που θέλει τη σεζόν 1967-68 το Μίμη Δομάζο να αποβάλλεται δύο φορές, αλλά να μην χάνει αγώνα στο πρωτάθλημα!

Το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο e-mail social@slgr.gr.

ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ: Οι γιορτές έσβησαν τις αποβολές!

Αν δει κανείς τις συμμετοχές του Μίμη Δομάζου το 1967-68, έχει παίξει και στα 34 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ωστόσο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει και δύο αποβολές. Πώς λοιπόν έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια, που εξέτισε τις ποινές του; Μια σύγχρονη απάντηση θα ήταν «σε αγώνες Κυπέλλου», αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Η ιστορία ξετυλίγεται λίγο παράξενα…

Ο Δομάζος αποβάλλεται στις 10 Δεκεμβρίου 1967 στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1 από τον διαιτητή Θανάση Κρεούζη στο 58ο λεπτό. Ο Λάκης Πετρόπουλος δεν τον υπολόγιζε για το επόμενο παιχνίδι στις 17 Δεκεμβρίου με τον Βύζαντα, αλλά ο Γ.Γ.Α. Κώστας Ασλανίδης αποφασίζει να χαριστούν όλες οι ποινές σε αθλητές ενόψει των Χριστουγέννων. Έτσι ο Μίμης δεν εξέτισε ποινή για την κόκκινη κάρτα και έπαιξε εναντίον του Βύζαντα, σκοράροντας μάλιστα.
Στις 31 Μαρτίου του 1968 στο Νέο Φάληρο το παιχνίδι Εθνικού – Παναθηναϊκού είναι στο 0-0. Στο 80ο λεπτό ο διαιτητής Βαγγέλης Παζαρόπουλος δείχνει κόκκινη στον Δομάζο, ισχυριζόμενος ότι τον μούτζωσε!

Το πρωτάθλημα είχε διακοπή και δεν θα γινόταν άλλη αγωνιστική, πριν από τις 22 Απριλίου, που ήταν η Δευτέρα του Πάσχα. Στις 21 Απριλίου έπεφτε εκείνη τη χρονιά το Πάσχα και συνέπιπτε από την επέτειο ενός έτους από την 21η Απριλίου 1967. Και μαντέψτε! Ο Κώστας Ασλανίδης έχει δύο λόγους πλέον να ξαναχαρίσει ποινές. Και την θρησκευτική γιορτή και την γιορτή του καθεστώτος.

Η ποινή του Δομάζου λοιπόν και πάλι σβήνει και την Δευτέρα του Πάσχα, στις 22 Απριλίου, είναι στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, που νικά τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Έτσι, όπως πολλοί έχετε πάρει πίσω πινακίδες και έχετε γλυτώσει πρόστιμα ενόψει εορτών, έτσι και ο Μίμης εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι αποβλήθηκε λίγο πριν τις γιορτές και στις δύο περιπτώσεις, οπότε έπεσε σε περιόδους χάριτος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x