Stoiximan Super League

60 χρόνια Α' Εθνική: Σαν σήμερα, 6 Ιουνίου

Σημαντικά γεγονότα για τη σημερινή ημέρα, 6 Ιουνίου, παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ιστορική αναδρομή στη σημερινή ημέρα, 6 Ιουνίου, κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

1965
Ο Παναθηναϊκός είναι δύο βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» για την 27η αγωνιστική είναι καθοριστικό. Ο Παναθηναϊκός παίρνει τη νίκη 1-0 με μια κεφαλιά του Λουκανίδη στο 32’, και ξεφεύγει τρεις βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

1971
Τέσσερις μέρες μετά τον τελικό του Γουέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο πρωτάθλημα και θέλει τη νίκη στην Τούμπα, για να ελπίζει για τον τίτλο. Όμως ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να τον νικήσει, με εντυπωσιακή ανατροπή, 3-2 (67’ σουτ Ασλανίδης, 70’ σουτ, 76’ σουτ Σταυρίδης – 17’ σουτ, 50’ σουτ Αντωνιάδης). Έτσι η πρωτοπόρος ΑΕΚ χρειάζεται πλέον μια νίκη στα τρία παιχνίδια που της απομένουν για να πάρει το πρωτάθλημα.

1993
Η ΑΕΚ είναι ένα βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό, αλλά για να πάρει το πρωτάθλημα, πρέπει να νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι τον Ολυμπιακό στο «Νίκος Γκούμας». Ο Παναθηναϊκός επικρατεί με 3-1 στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής (76’ σουτ Ότιτζι – 38’ κεφαλιά Μαυρίδης, 67’ σουτ Βαζέχα, 87’ σουτ Δώνης) ωστόσο το ντέρμπι κρίνεται νωρίς. Η ΑΕΚ με γρήγορα γκολ, επικρατεί με 3-1 (1’ κεφαλιά Σλίσκοβιτς, 4’ πέναλτι, 73’ πέναλτι Δημητριάδης – 34’ κεφαλιά Τσαλουχίδης) και παίρνει τον τίτλο.

2016
Τρεις προσλήψεις προπονητών ανακοινώνονται μέσα στην ίδια μέρα. Ο Τιμούρ Κετσπάγια στην ΑΕΚ, ο Άγγελος Αναστασιάδης στην ΑΕΛ και ο Ράτκο Ντόστανιτς στο Λεβαδειακό. Και οι τρεις δεν καταφέρνουν να μείνουν ούτε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x