Stoiximan Super League

60 χρόνια Α' Εθνική: Σαν σήμερα, 7 Φεβρουαρίου

Σημαντικά γεγονότα για τη σημερινή ημέρα, 7 Φεβρουαρίου, παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ιστορική αναδρομή στη σημερινή ημέρα, 7 Φεβρουαρίου, κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

1965

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός μάχονται για τον τίτλο και ο τελευταίος υποδέχεται τον συμπολίτη του και πάντα επικίνδυνο Εθνικό.

Ο Ολυμπιακός προηγείται δύο φορές, άλλες τόσες ισοφαρίζεται, για να κάμψει τελικά την αντίσταση του αντιπάλου του με 4-2 (6’ σουτ Γρηγοριάδης, 25’ σουτ Αγανιάν, 69’ σουτ Πολυχρονίου, 90’ σουτ Βασιλείου - 7’ σουτ Καλογήρου, 57’ σουτ Αντωνάτος).

1971

Ο Ολυμπιακός χάνει για πρώτη φορά από τον Πανσερραϊκό, με 2-1 (29’ κεφαλιά Χατζηπανταζής, 48’ σουτ Τσακίρης – 14’ σουτ Καραβίτης).

Με τον Πανσερραϊκό είναι πάλι καλός κάτω από τα δοκάρια ο Παναγιώτης Κελεσίδης, που λίγους μήνες μετά αποκτά ο Ολυμπιακός, για να λύσει το πρόβλημά του για τα επόμενα χρόνια.

1988
Η ΑΕΛ αντέχει στην κορυφή και είναι όλο και πιο κοντά στο ποδοσφαιρικό θαύμα.

Παίρνει ισοπαλία από τον Άρη 0-0 και ξεφεύγει κι άλλο. Εκμεταλλεύεται τις ήττες της ΑΕΚ στην Πάτρα από την ουραγό Παναχαϊκή με 2-1 (43’ σουτ Παναγιωτίδης, 53’ σουτ Ζήκος – 63’ κεφαλιά Νίλσεν) και του ΠΑΟΚ στη Βέροια με 2-1 (20’ σουτ Αλεξανδρής, 85’ κεφαλιά Πιττός – 10’ σουτ Αλεξανδρίδης).

2010

O Εργοτέλης υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας επικρατήσει με 4-2 στην Τρίπολη στον πρώτο γύρο, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Και οι δύο ομάδες δείχνουν σταθερές στην πορεία τους και απέχουν αρκετά από τη ζώνη υποβιβασμού, με αποτέλεσμα και αυτό το παιχνίδι είναι πλούσιο σε θέαμα και γκολ.

Ο Εργοτέλης επικρατεί με 4-3 (7’ πέναλτι Φραγκουλάκης, 13’ σουτ Μπούντιμιρ, 28’ κεφαλιά Χίμπλινγκερ, 75’ σουτ Μπέτο – 17’ κεφαλιά Λαζαρίδης, 58’ σουτ, 64’ σουτ Καρέρα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x