Stoiximan Super League

Λίνεν: «Φανταστικός ο Πετρόπουλος»!

Με κολακευτικά λόγια για τη συμβολή των νεοαποκτηθέντων -και ειδικά του Αντώνη Πετρόπουλου- στη νίκη της ΑΕΚ επί της Ξάνθης μίλησε ο Έβαλντ Λίνεν.

Ανακουφισμένος από τους τρεις πόντους που κατάφερε να πάρει η ΑΕΚ στον «τελικό» με την Ξάνθη (1-0) παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Έβαλντ Λίνεν.

Ο Γερμανός στάθηκε στη μαχητικότητα των παικτών του, εκφράζοντας την ικανοποίηση του που είδε «μια ομάδα ενωμένη να παλεύει για την επιβίωση της». Αφού τόνισε λοιπόν ότι «επιτέλους κάναμε πολλές ευκαιρίες» και τόνισε ότι βοήθησε σ’ αυτό η αλλαγή του συστήματος, χαρακτήρισε καθοριστική την απόδοση του «φανταστικού Πετρόπουλου» και του «ακούραστου Μητρόπουλου».


Αναλυτικά όσα είπε ο Λίνεν

Για το σημερινό παιχνίδι: «Νομίζω πως ήταν ένα από τα καλύτερα ματς που κάναμε στην σεζόν. Αν όχι το καλύτερο. Είδαμε μια ομάδα ενωμένη, να παλεύει για την επιβίωση της. Ήταν πολύ καλό αυτό. Το μαχητικό πνεύμα που δείξαμε ήταν καλό. Επίσης κάναμε επιτέλους πολλές ευκαιρίες. Δυστυχώς δεν σκοράραμε γρήγορα. Είχαμε ευκαιρίες και αργήσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Είχαμε πίεση και άγχος, αλλά δημιουργήσαμε φάσεις.

Παίξαμε πολύ καλά στα άκρα και χρησιμοποιήσαμε το γεγονός πως στον άξονα είχαμε τέσσερις παίκτες. Και νομίζω ότι πήραμε μια νίκη που αξίζαμε. Θεωρώ πως βοήθησε η αλλαγή του συστήματος. Είδατε πόσο σημαντικοί ήταν οι παίκτες στην μεσαία γραμμή, που έκαναν το παιχνίδι και όταν κερδίζεις το κέντρο, είναι να σαν κερδίζεις το μισό ματς»
.

Για τους παίκτες που ξεχώρισαν: «Ο Ρίκκα είναι ένας ποδοσφαιριστής που μετά τα Χριστούγεννα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Από εκεί και πέρα οι τρεις νέοι ήταν καλοί. Ο Πετρόπουλος ήταν φανταστικός. Ο Μητρόπουλος έδειξε πως θα πρέπει να παίζει το εξάρι, δυναμικός και ακούραστος. Και ο Τσουμάγκας ήταν αγχωμένος στην αρχή, αλλά μετά βοήθησε. Είναι δύσκολο να παίζεις με τον ρόμβο. Αλλά πήγαμε καλά και το σύστημα αυτό λειτούργησε».

Για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η ομάδα το γκολ που πέτυχε: «Δεν νομίζω πως παίξαμε περισσότερο αμυντικά προς το τέλος. Προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε να πιέζουμε. Η Ξάνθη άλλαξε το παιχνίδι της, το έκανε πιο επιθετικό και μας δημιούργησε κάποια προβλήματα».

Για τη διαφορά ανάμεσα στην εντός και την εκτός έδρας εικόνα της ομάδας: «Παίζοντας καλά μόνο στην έδρα μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρέπει να το αλλάξουμε. Αν θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία, πρέπει να αρχίσουμε να νικάμε και εκτός. Δεν βλέπω διαφορά στα παιχνίδια. Αν κρατήσουμε αυτό το μαχητικό πνεύμα, μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Ελπίζω να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο και στα εκτός έδρας ματς».

Για το ενδεχόμενο να γίνουν άλλες μεταγραφές: «Δεν ξέρω αν θα πάρουμε κάποιον άλλον παίκτη. Κάθε παίκτης που θα μας κάνει καλύτερους κοστίζει πολλά λεφτά. Παρόλο που θα ήθελα κάτι παραπάνω και η ομάδα το χρειάζεται, νομίζω ότι είναι δύσκολο. Έχω πολλούς παίκτες που δουλεύουν σκληρά καθημερινά και τι να τους πω αν πληρώσουμε για να πάρουμε άλλους παίκτες, ενώ εκείνοι δεν πληρώνονται;

Σήμερα η ομάδα ήταν καλή με τρεις νέους παίκτες. Για να πάρουμε νέους, θα πρέπει να δώσουμε λεφτά και να μην πάρουν όσοι είναι τώρα στην ομάδα. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αν υπάρξουν λεφτά για να πληρωθούν οι παίκτες και να έρθουν και παίκτες, τότε αυτό θα γίνει. Διαφορετικά δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x