Αγγλία

Την έστειλε… σπίτι της (video)

Τι και αν ήταν το αουτσάιντερ; Η Λιντς κόντρα στα προγνωστικά, επικράτησε 2-1 της Τότεναμ για τους "16" του Κυπέλλου Αγγλίας και την άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού.

Την πρόκριση στην φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας πανηγύρισε κόντρα στην Τότεναμ η Λιντς, με το 2-1 στο «Έλαντ Ρόουντ» να στέλνει την ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ στον επόμενο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού και αυτήν του Αντρέ Βίλας-Μπόας… σπίτι της!

Τα «παγώνια» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Βάρνεϊ (15’) και ΜακΚόρμακ (50’), με τους Λονδρέζους απλά να μειώνουν στο τελικό 2-1 με τον Ντέμπσεϊ στο 58’.

Η Τότεναμ έγινε με αυτόν τον τρόπο η τέταρτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που γνωρίζει τον αποκλεισμό από ομάδα μικρότερης κατηγορίας στον 4ο γύρο του FA Cup μετά τις Άστον Βίλα, ΚΠΡ και Νόριτς.

Το ματς:

Χωρίς κάτι σημαντικό πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Με τη συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών αγώνα οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Βάρνεϊ κατάφερε να νίκησε τον Φρίντελ και να «γράψει» μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-0 για την ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ. Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ανέλαβαν άμεσα ην πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες, ωστόσο καμία από αυτές δεν κατέληξε σε γκολ και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους.

Με γκολ για τη Λιντς ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 50’ Ελ Χατζί Ντιούφ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον ΜακΚόρμακ και ο τελευταίος με πολύ ωραίο τρόπο διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Οι «Spurs» πάντως αυτήν την φορά αντέδρασαν άμεσα και οκτώ λεπτά αργότερα ο Ντέμπσεϊ, μετά από σέντρα του Μπέιλ από αριστερά, μείωσε με κεφαλιά σε 2-1. Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του, ωστόσο οι αλλαγές και η πίεση που άσκησαν οι παίκτες του στο τελευταίο ημίωρο δεν άλλαξε κάτι στο ματς. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «16» και τους φιλοξενούμενους να αποχωρούν με σκυμμένα κεφάλια.


L2-1T www.fasthighlights.com από 2013fasthighlights

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λιντς: Άσνταουν, Μπίραμ, Λιζ, Πελτιέ, Γουάιτ, Γκριν, Όστιν, Μπράουν, Βάρνεϊ, Ντιούφ (90+1’ Πιρς), ΜακΚόρμακ (90+2’ Σόμα)

Τότεναμ: Φρίντελ, Νιούτον (66’ Γουόκερ), Κόκερ, Βερτόνχεν, Ασού-Εκοτό, Χάντλστοουν (58’ Ομπίκα), Λένον, Πάρκερ, Σίγκουρντσον (59’ Ντεμπελέ), Μπέιλ, Ντέμπσεϊ

Πηγή: England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x