Stoiximan Super League

Χρήματα εδώ και τώρα

Την αναγκαιότητα για άμεση εισροή ρευστού στα ταμεία της ΑΕΚ τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναγκαία είναι η εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και η ταχύτερη δυνατή ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Επίσης χαρακτήρισε σταθερή κι επαναλαμβανόμενη τη βούληση του Δημήτρη Βιντιάδη να επενδύσει, αλλά στάθηκε στις δυσκολίες της υπόθεσης. Παράλληλα τόνισε πως με σωστή διαχείριση είναι εφικτή η εξασφάλιση αδειοδότησης της ΠΑΕ, ενώ τόνισε πως είναι βάσιμες οι ελπίδες για εκχώρηση στο Δημόσιο των χρημάτων από την υπόθεση Ψωμιάδη.

Αναλυτικά, ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

- την τοποθέτησή του πως «αν δεν μπουν χρήματα, η ΑΕΚ αντέχει ως το τέλος του μήνα»: «Ήταν η απάντηση σε μία ερώτηση με βάσει κάποια στοιχεία που είχαμε πει και στο παρελθόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια εταιρεία είναι το οικονομικό. Θα πρέπει να μπουν χρήματα στην ομάδα για να επιβιώσει. Αν αυτό σημαίνει ότι θα μπουν σε 10 ή 20 μέρες εξαρτάται από τη ροή των υπόλοιπων καταστάσεων. Είναι διαφορετικό π.χ. να έχεις εισπράξεις από ένα ματς και άλλο να μην έχεις ούτε ένα σεντ στα ταμεία σου».

- το αν υπάρχει κίνδυνος «λουκέτου» στην ΠΑΕ ΑΕΚ: «Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να πάει για κλείσιμο ή λουκέτο η ΑΕΚ, απλώς δεν θα μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Και τώρα η ΑΕΚ δεν είναι συνεπής. Υπάρχουν μια σειρά από υποχρεώσεις που πρέπει να δρομολογηθούν».

- την αναγκαιότητα ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο: «Το ποσό που απαιτείται θα εξαρτηθεί από τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο. Άλλο να έχουμε 48 κι άλλο 10 δόσεις. Προσπαθούμε στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας να ρυθμίσουμε τα χρέη όσο καλύτερα γίνεται. Ο κ. Βιντιάδης λέει πως το ποσό που θα απαιτείται μηνιαίως για να υπάρχει ρευστότητα θα πρέπει να είναι γύρω στις 350.000 ευρώ το μήνα. Είναι ένα νούμερο που αντέχει κάποιος που έχει διάθεση να επενδύσει στην ομάδα».

- τις προθέσεις του Δ. Βιντιάδη: «Έχω συναντηθεί μαζί του στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεν προκύπτει κάτι καινούριο. Υπάρχει σταθερή κι επαναλαμβανόμενη βούληση ενός επιχειρηματία να μπει στην ομάδα. Όσον αφορά στο θέμα των ρυθμίσεων, είναι μια αγωνία όλων των επιχειρήσεων, όχι μόνο των ΠΑΕ. Η ασυνέπεια οφείλεται και στην αντίστοιχη ασυνέπεια στο θέμα του φορολογικού. Λέγαμε τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο, το Δεκέμβριο ότι θα περάσει το φορολογικό και δεν έγινε. Αυτό δεν εξαρτάται από μας, αλλά από την Πολιτεία. Δεν νομίζω πως ο κ. Βιντιάδης πρέπει να πείσει τη διοίκηση, αλλά πρώτα από όλα τους μετόχους και τον κόσμο. Μην ξεχνάτε το γεγονός ότι από τον Αύγουστο που ξεκίνησε αυτή η ιστορία έχει δημιουργηθεί στον κόσμο μια κούραση με αυτό το θέμα. Επειδή έχω ζήσει και στο παρελθόν τη μεταβίβαση των μετοχών, δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη. Έχει κρατήσει αυτή η ιστορία 4 και 5 μήνες. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που χρειάστηκαν ένα και ενάμιση χρόνο για να μπουν καινούριοι επενδυτές».

- το πρόβλημα της αδειοδότησης: «Η ΑΕΚ δεν έχει πολυτέλεια να περιμένει. Έχουμε το θέμα της αδειοδότησης μπροστά μας και νομίζω ότι ως ένα μεγάλο βαθμό θα τα καταφέρουμε με διακανονισμούς. Όσον αφορά στους πιστωτές, έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία γιατί το κάναμε από τη στιγμή που ζήτησε ο κ. Βιντιάδης το κούρεμα. Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι οι οφειλές προς το Δημόσιο. Αν γίνει μια σωστή αναδιάρθρωση της ομάδας, η ΑΕΚ θα ‘βγει’».

- τις χθεσινές αποφάσεις της ΓΣ: «Χθες η απόφαση της ΓΣ ήταν σωστή. Από τη μία προκήρυξε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ως τις 25 Φεβρουαρίου και από την άλλη αποφάσισε να κάνει νέα γενική συνέλευση σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση. Στο δεύτερο σενάριο θα προκηρυχτεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα την προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο».

- το ενδεχόμενο ορισμού διοίκησης Πρωτοδικείου: «Το μόνο που προσφέρει η λύση Πρωτοδικείου είναι πως όποιοι αναλάβουν διοίκηση δεν θα έχουν ευθύνη για τα παλιά χρέη, παρά μόνο για όσα προκύψουν στη συνέχεια. Αυτοί που θα αποφασίσουν να αναλάβουν να εκπροσωπούν την ΑΕΚ με την υπογραφή τους, θα βρεθούν την ίδια στιγμή σε πολύ δύσκολη θέση. Να είστε βέβαιοι πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα των χρεών με μια διοίκηση Πρωτοδικείου. Άλλο πράγμα το εμπορικό δίκαιο κι άλλο το αθλητικό. Ας έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Δεν νομίζω ότι το Πρωτοδικείο είναι λύση».

- την τελευταία φορά που έβαλαν χρήματα οι μεγαλομέτοχοι: «Νομίζω πως η τελευταία φορά που έβαλε χρήματα ο κ. Νοτιάς ήταν στην αρχή του καλοκαιριού. Δεν συμμετείχε στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που είχαν προκηρυχτεί τότε, είχε παραιτηθεί του δικαιώματος. Υπάρχει ένα κομμάτι από τους Supporters, που είναι ο δεύτερος μεγαλομέτοχος και κατά καιρούς βάζουν κάποια χρήματα».

- την προσπάθεια εκχώρησης χρημάτων από την υπόθεση Ψωμιάδη στο Δημόσιο: «Θα μιλήσω ως οικονομικός διευθυντής. Εμείς έχουμε την ευθύνη να κάνουμε προϋπολογισμούς με πραγματικά δεδομένα. Η διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρονοβόρα και κανένας οικονομικός διευθυντής δεν θα ήταν σώφρων υπολογίζοντας λεφτά από οποιαδήποτε δικαστική υπόθεση. Αυτό που συζητήθηκε είναι το θέμα της εκχώρησης των χρημάτων στο ελληνικό Δημόσιο από την υπεξαίρεση. Πρέπει να το κάνει γιατί είναι μια διαδικασία στην οποία συμμετέχει. Η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αν έχετε έναν ενοικιαστή και δεν σας πληρώνει τα ενοίκια, μπορείτε να εκχωρήσετε τα χρήματα που σας χρωστά. Είναι κάτι που προβλέπεται. Μιλάμε για απόφαση του Υπουργείου που αφορά τον συμψηφισμό χρεών. Δεν χάνει κάτι το Δημόσιο ούτε σου χαρίζει κάτι. Αν δεν πάρει τα χρήματα από την εκχώρηση, πάλι θα τα χρωστά η ομάδα. Δεν ζητάμε να χάσει το Δημόσιο ή να μας χαρίσει κάτι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x