Stoiximan Super League

Κιντής: «Ντέμη, έγινες θιασώτης του αξιώματος Big Mac»

Ο Γιώργος Κιντής, με μέιλ που κοινοποίησε μέσω ιστοσελίδας, αμφισβήτησε τη τελευταία ρύθμιση που είχε κάνει ο Ντέμης Νικολαϊδης, πριν την αποχώρηση του

Άλλη μια μετωπική επίθεση προς τον Ντέμη Νικολαϊδη εξαπέλυσε ο Γιώργος Κιντής, καθώς σε μέιλ που είδε το φως τις επικαιρότητας τον κατηγορεί πως έγινε θιασώτης του «αξιώματος Big Mac», σύμφωνα με το οποίο ο επόμενος πληρώνει τον προηγούμενο.

Αναλυτικά το μέιλ:

"Επειδή διαπιστώνω ότι, όχι μόνο δε γουστάρεις να μου μιλάς, αλλά ούτε να μου γράφεις, παρά μόνο να βάζεις να μου γράφουν: Όπως θα δεις από το συνημμένο πίνακα από τη σ. 57 του διαχειριστικού ελέγχου που δημοσίευσε ο Αδαμίδης (τον θυμάσαι, αυτός που αποθέωναν πολλοί απ' όσους σε στηρίζουν σήμερα) κατά τη διάρκεια της θητείας σου η ΠΑΕ ΑΕΚ υπήγαγε σε ρυθμίσεις οφειλές συνολικού ύψους €12.841.966,47 (μη συμπεριλαμβανομένης μιας εγγραφής ύψους ενός εκατομμυρίου περίπου που αφορά «Βεβαιωμένα άρθρου 44 φορολογικός έλεγχος ΣΔΟΕ» που δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι είναι). Επειδή στις 30/6/2005 η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είχε καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο (και πώς να έχει άλλωστε, αφού το άρθρο 44 ήταν πρόσφατο), προφανώς αυτές οι ρυθμισμένες οφειλές δημιουργήθηκαν επί των ημερών σου.

Τώρα, αν αυτό το ποσό αποτελείτο όλο από πρωτογενείς οφειλές ή έκανες ρύθμιση στη ρύθμιση, αυτό το γνωρίζεις καλύτερα εσύ κι ο αγνώστου διαμονής οικονομικός διευθυντής σου. Αυτό όμως που προκύπτει αναμφισβήτητα από τον πίνακα είναι ότι οι ρυθμίσεις αυτές επιβάρυναν την ΑΕΚ με προσαυξήσεις ύψους €1.081.567,67.

Από τον πίνακα όμως προκύπτει και κάτι ακόμη: Στις 6 Απριλίου 2009 (με διοίκηση «τι λέτε ρε») η ΠΑΕ ΑΕΚ υπήγαγε στη ρύθμιση 322/6.4.2009 -ΠΟΛ 1109/2003 οφειλές ύψους €3.239.640,12 που αφορούν το οικονομικό έτος 2008. Η ρύθμιση αυτή επιβάρυνε την ΑΕΚ με €596.093,76. Όπως γνωρίζεις, ήσουν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 2008-μπορεί βέβαια τις οφειλές να τις δημιούργησα εγώ μετά την 1η Δεκεμβρίου που ήμουν πρόεδρος (δίνω ιδέες, έτσι; Κώστα εσύ γιατί δεν το σκέφτηκες αυτό;). Αν αφαιρέσει κανείς τις προσαυξήσεις, προκύπτει ένα υπόλοιπο ύψους €2.643.546,36-κοντά στα €2.442.570,67 που αναφέρει ως ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ο τελευταίος ισολογισμός που υπέγραψες, με ημερομηνία 30/6/2008. Αυτό το ποσό λοιπόν, άφησες (αρύθμιστο) στους επόμενους.

Πέραν αυτού όμως, όπως θα δεις από την τρίτη στήλη του πίνακα (εκεί που λέει χρόνος αποπληρωμής) κι οι ρυθμίσεις που έκανες μεταβιβάζουν στις επόμενες διοικήσεις το μεγαλύτερο μέρος του βάρους αποπληρωμής των χρεών αυτών. Φαίνεται ότι, με τον καιρό, έγινες κι εσύ θιασώτης του περίφημου «αξιώματος Big Mac»: «ο επόμενος πληρώνει τον προηγούμενο» (όπως τουλάχιστον μας το μεταφέρει ο όψιμος φίλος του Σταύρου Αδαμίδη, Αντώνης Πανούτσος-έγραφε προχθές ότι «δεν αμφιβάλλω ότι αν ο Σταύρος Αδαμίδης έχει στην πάντα 9 εκατομμύρια ευρώ, είναι έτοιμος να βάλει 10. Ο Αδαμίδης μπορεί να πληρώνει διατροφή στην αλήθεια, αλλά ΑΕΚτζής είναι μέχρι που φτάνει το μάτι»). Όπως εξάλλου κι ο Big Mac, θα προσέθετα.

Τέλος, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι, αν το 2003 σου έλεγε κάποιος ότι το 2013 θα σε στήριζαν αυτοί που σε στηρίζουν σήμερα, μάλλον θα είχες κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Γιώργος"

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x