Europa Conference League

Ράγκμπι και... Χολέμπας: Το γήπεδο-στολίδι που θα φιλοξενήσει το Μποέμιαν-ΠΑΟΚ

Η αναμέτρηση της Μποέμιαν με τον ΠΑΟΚ δεν θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα των Ιρλανδών αλλά στο εντυπωσιακό “AVIVA Stadium”.

Το βράδυ της Τρίτης ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο ματς ενάντια στην Μποέμιαν με φόντο τα playoffs του Europa Conference League, ωστόσο η αναμέτρηση δεν θα γίνει σε κάποιο μικρό, γραφικό γηπεδάκι του Δουβλίνου.

Οι «τσιγγάνοι», όπως είναι το προσωνύμιο του συλλόγου, χρησιμοποιούν φέτος το “AVIVA Stadium” ως έδρα για τα ευρωπαϊκά τους ματς, αφήνοντας τη φυσική τους έδρα, “Dalymount Park”, που χωρά μόλις 3.640 οπαδούς.

ΠΑΟΚ: Το γήπεδο όπου θα παίξει με την Μποέμιαν

Κόντρα στην Στιάρναν, στον Α’ προκριματικό γύρο, η Μποέμιαν είχε την στήριξη 6.000 οπαδών και ενάντια στην Ντουντελάνζ 8.000, νούμερο που αντιστοιχεί και στους οπαδούς που θα βρεθούν στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Η συνολική χωρητικότητα του εντυπωσιακού γηπέδου αγγίζει τους 51.700, όμως οι περιορισμοί ελέω κορωνοϊού κατεβάζουν το νούμερο.

Το “AVIVA”, που ονομάζεται έτσι λόγω χορηγίας, ακούει κανονικά στα ονόματα “Lansdowne Road” και “Ireland’s Stadium” και ανεγέρθηκε το 2010. Χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες ράγκμπι, ενώ αποτελεί και έδρα της –ποδοσφαιρικής- εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας.



Αξίζει να σημειωθεί πως εκεί έχει δώσει αγώνα στο παρελθόν η εθνική Ελλάδας, που είχε επιβληθεί των Ιρλανδών με 1-0 σε φιλική αναμέτρηση τον Νοέμβριο του 2012, χάρη σε γκολ του Χοσέ Χολέμπας.


Το “AVIVA Stadium” είχε συμπεριληφθεί στη λίστα της UEFA για να φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες στο πρόσφατο Euro όμως οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού δεν επέτρεψαν στο Δουβλίνο να μείνει εντός πλάνο. Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε τον ορισμό του τελικού του Europa League του 2024 στο ιρλανδικό γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x