Διονύσης Δεσύλλας

Ο φοβερός Παναθηναϊκός του Ιβάν επιστρέφει ξανά εκεί που πρέπει!

Η επιστροφή στις κούπες είναι το πρώτο σημάδι της επιστροφής στην Παναθηναϊκή κανονικότητα! Γράφει στο sportfm.gr για τη νίκη του «τριφυλλιού» επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ, ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Μια πολύ πιεστική χρονιά ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό! Μετά την επιστροφή στην Ευρώπη, οι «πράσινοι» κομάντος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέκτησαν και το Κύπελλο Ελλάδας, επέστρεψαν έπειτα από 8 χρόνια στους τίτλους και γέμισαν ξανά με χαρά και υπερηφάνεια τους εκατομμύρια φίλους τους σε όλη την Ελλάδα. Επιτέλους! Έπειτα από χρόνια ταλαιπωρίας, το «τριφύλλι» φαίνεται να ανθίζει ξανά. Όλοι οι φετινοί στόχοι κατακτήθηκαν και το σημερινό τρόπαιο είναι και πρέπει να είναι η αρχή για τα επόμενα.

*Το γκολ του Αϊτόρ, έπειτα από καθαρό πέναλτι στον Γκατσίνοβιτς, ήταν και αυτό που έκρινε τον τελικό. Ένας από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της φετινής σεζόν, ήταν και ο χρυσός σκόρερ του τελικού. Ενός τελικού, που ήταν επεισοδιακός, με καθυστερημένη έναρξη λόγω δακρυγόνων και διακοπή λόγω της ηλιθιότητας κάποιων να πετάξουν πέτρα στον Ισπανό άσο, όταν αυτός πανηγύριζε. Αθάνατη Ελλάδα…

*Το ματς ήταν αμφίρροπο από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι πράσινοι είχαν δυο-τρεις καλές ευκαιρίες να σημειώσουν και άλλο τέρμα, με κυριότερη αυτή του Γκατσίνοβιτς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Είδαν, όμως και τον ΠΑΟΚ να πιέζει μέχρι το τέλος και να χάνει και αυτός σημαντικές ευκαιρίες. Οι νικητές, όμως, άντεξαν. Δεν λύγισαν. Με αποφασιστικότητα, πάθος και καθαρό μυαλό όταν χρειάστηκε, απομάκρυναν κάθε φάση του «δικεφάλου», με τη σωτήρια επέμβαση του Κώτσιρα πάνω στη γραμμή από κεφαλιά του Σβαμπ να ξεχωρίζει. Είχαν και τύχη προς το τέλος οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και αυτή χρειάζεται σε τέτοια ματς.

*Οι τελικοί, συνήθως, κερδίζονται όταν έχεις νοοτροπία νικητή, πάθος και ομοψυχία. Και από αυτά, διέθετε μπόλικα και απόψε στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος επανέφερε τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας στο «τριφύλλι», κάτι που τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί. Έκανε, επίσης, ένα σύνολο μαχητών, με δίψα για διάκριση. Μπράβο στον Ιβάν, μπράβο και σε όλους όσοι δούλεψαν φέτος στην ομάδα από το καλοκαίρι και την προετοιμασία της Ολλανδίας μέχρι και σήμερα.

*Η σημερινή κούπα είναι ένα πρώτο βήμα για την επιστροφή στην Παναθηναϊκή κανονικότητα. Απόψε ο Σύλλογος Μεγάλος γιορτάζει, το γλεντάει και από αύριο άπαντες κοιτάζουν το αύριο με αισιοδοξία, αλλά και αποφασιστικότητα για ακόμη καλύτερα πράγματα. Οι βάσεις φέτος μπήκαν. Είναι στο χέρι όλων, όλα όσα πέρασε αυτή η τεράστια ομάδα να μείνουν πίσω, να αποτελέσουν κακές αναμνήσεις και από τη νέα σεζόν να δημιουργηθεί η συνέχεια αυτής της… version του Παναθηναϊκού, που θα διεκδικεί πρωταθλήματα και θα ξαναγίνει αυτός που ήταν. Πάμε για τα καλύτερα!

Υ.Γ.: Ο διαιτητής Λαόθ τα έκανε μούσκεμα. Ευτυχώς που δεν καθόρισε το αποτέλεσμα. Έχασε πολλές φάσεις με κυριότερη τη μη αποβολή του Αουγκούστο σε φάση-καρατιά του ΠΑΟΚ, την οποία βλέποντας τη ξανά και ξανά απορείς πώς ο χαφ του «δικεφάλου» δεν αποβλήθηκε…



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x