Nations League

Με... ρέκορντμαν Κριστιάνο η Πορτογαλία, deja vu στο Γαλλία-Κροατία!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο... καθάρισε ξανά για την Πορτογαλία κόντρα στην Σουηδία (0-2) και έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος με 100+ γκολ σε διεθνές επίπεδο! Θύμισε τον τελικό το Γαλλία-Κροατία (4-2).

Βγήκε μπροστά, για ακόμη μια φορά, και καθάρισε για την Πορτογαλία ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο 34χρονος σούπερ σταρ πέτυχε δύο πανέμορφα τέρματα, έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος με περισσότερα από 99 γκολ (σσ. 101) σε διεθνές επίπεδο και οδήγησε την Πορτογαλία στο 2/2 στον όμιλό της με το 2-0 στην έδρα της Σουηδίας!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Κριστιάνο με τρομερή εκτέλεση φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Όλσεν για το 1-0. Μια φάση που το κακό ήταν... διπλό για τους Σουηδούς, αφού ο Σβένσον αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 72ο λεπτό δε, η πίεση των Πορτογάλων οδήγησε σε ένα δεύτερο γκολ που... κλείδωσε το τρίποντο με τον Ρονάλντο να σκοράρει με πανέμορφο πλασέ στο απέναντι «Γ» της εστίας από το ύψος της περιοχής και αριστερά για το τελικό 2-0.

Στο Παρίσι, η Γαλλία ζορίστηκε από την Κροατία αλλά επικράτησε με το ίδιο σκορ που είχε κερδίσει και στον τελικό του Μουντιάλ του 2018: 4-2! Deja vu, λοιπόν, για τις δύο ομάδες, με τους Γάλλους να τα βρίσκουν... σκούρα πάντως στο σημερινό αγώνα, σε σύγκριση με τον τελικό που είχαν κερδίσει πιο άνετα.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Λόβρεν με... σεντερφορίσια κίνηση, τρομερή ντρίμπλα και άπιαστο σουτ νίκησε τον Γιορίς και «πάγωσε» τους Γάλλους στο 17'. Πριν, όμως, βγει το ημίχρονο οι γηπεδούχοι σκόραραν δις και έφεραν... τούμπα το ματς. Πρώτα στο 43' ο Γκριζμάν με βολέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και αφού νωρίτερα οι συμπαίκτες του την είχαν... κρύψει και τρία λεπτά μετά ο Λοβάκοβιτς με αυτογκόλ μετά από προσπάθεια του Μαρσιάλ, έδωσε το προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα στους Γάλλους.

Ο Κόβατσιτς στο 55' έφτιαξε το 2-2 που σκόραρε ο Μπρέκαλο, αλλά ο Ουπαμεκανό με το παρθενικό του τέρμα με το εθνόσημο στο στήθος δέκα λεπτά αργότερα, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Ζιρού στο 77' από την άσπρη βούλα, σε μια παράβαση που κακώς καταλογίστηκε πάνω στον Μπρόζοβιτς αφού η μπάλα είχε πάει στο χέρι από το γόνατό του, διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για την Γαλλία που έφτασε και αυτή στο 2/2 στον όμιλο.

Και σε αυτό το ματς, πάντως, είχαμε ένα ιστορικό ρεκόρ αφού ο Καμαβινγκά έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Γαλλίας που κάνει ντεμπούτο με την εθνική από το 1914 και έπειτα, σε ηλικία 17 ετών και 303 ημερών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x