Stoiximan Super League

Ατσάλινη ΑΕΚ απέδρασε με κεφαλιά-κανονιά από το Περιστέρι!

Η ΑΕΚ επικράτησε με κεφαλιά του Κρίστιτσιτςαπό ασίστ του Σιμάνσκι, 1-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι και διατηρείται με άνεση στην 3η θέση της βαθμολογίας με 41 πόντους.

Η ΑΕΚ με τον Κρίστιτσιτς να γίνεται ο 15ος διαφορετικός σκόρερ της στην σεζόν, επικράτησε 1-0 στο Περιστέρι. Μια νίκη που ήρθε χωρίς τον Μάνταλο και με διαιτησία προβληματική σε βάρος της από τον Τάσο Σιδηρόπουλο, αφού κιτρίνισε οκτώ παίκτες της (η 9η κάρτα ήταν η αποβολή του Σέρβου), με τον Κρίστιτσιτς πάντως να λείπει τελικά από το ματς με τον Παναιτωλικό, αφού αποβλήθηκε εσκεμμένα για να μείνει έξω μόνο από αυτό το παιχνίδι, αλλά τον Σιμόες να χάνει τα παιχνίδια με ΠΑΟ και Άρη, από τη στιγμή που λόγω του κανονισμού, δεν γίνεται να εκτιθούν ποινές στα δύο τελευταία ματς.

Η Ένωση είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς με τον Αραούχο ν’ αγωνίζεται σαν βασικός, δίπλα στον Λιβάια. Υπέροχο ματς από τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς, έδωσε πνοή ο Βέρντε που μπήκε στο 52’ αντί του Τσίνο. Η Ένωση είχε ευκαιρίες και στο πρώτο μέρος, ενώ θα μπορούσε προς το τέλος να διευρύνει το σκορ. Δύο μεγάλες στιγμές είχε ο Ατρόμητος με Γιακουμάκη στο 53’ και στο 83’ με τον Στρούγγη σε μια φάση που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αφού ολοκληρώθηκε η φάση, αλλά το γκολ θα μετρούσε κανονικά με το VAR,αν ο στόπερ του Ατρόμητου είχε σημαδέψει σωστά.

Ο Σιδηρόπουλος είχε θέματα ειδικά στο πρώτο μέρος με τον πειθαρχικό έλεγχο, αφού στο 35' χαρίστηκε στον Κιβρακίδη για 2η κίτρινη κάρτα. Ο δεύτερος βοηθός έκανε λάθος στη φάση του Στρούγγη στο 85', αλλά είχε αφήσει την φάση να ολοκληρωθεί ενώ ο παίκτης των γηπεδούχων αστόχησε. Αν είχε σημειώσει το γκολ ο στόπερ των γηπεδούχων, με την χρήση VAR το γκολ θα μετρούσε κανονικά.

Πώς έπαιξαν

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 3-5-2 και επιθετικό δίδυμο τους Αραούχο και Λιβάια.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι και από τα πολλά στημένα που κέρδισε, ήρθε η πρώτη φάση μόλις στο 6ο λεπτό με τον Αραούχο να πιάνει την κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Λόπες, αλλά ο Κιβρακίδης έδιωξε την μπάλα στην γραμμή. Ο Λιβάια έβγαλε στο 13’ τον Λόπες σε θέση για καλή σέντρα, ο Πορτογάλος σημάδεψε το δεύτερο δοκάρι τον Αραούχο που σημάδεψε όμως άσχημα, αφού δεν έκανε το άλμα στο σωστό τάιμινγκ.

Η ΑΕΚ με την πίεση που ασκούσε ψηλά, υποχρέωσε τον Ατρόμητο σε πολλά λάθη και παραχωρήσεις κατοχής, με την κατοχή να έχει φτάσει στο 38-62% μέχρι το 25ο λεπτό. Στο 20’ η Ένωση είχε μια ακόμα καλή στιγμή, με την σέντρα του Λιβάια, την κεφαλιά του Σιμάνσκι που αλλοιώθηκε πάνω στον Στρούγγη, για να χτυπήσει η μπάλα ελάχιστα στο δοκάρι και να φύγει κόρνερ. Στο 22’ σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του Ατρόμητου στο πρώτο μέρος, ο Μπακάκης στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έδιωξε την μπάλα κόρνερ, πολύ κοντά από την εστία.

Στο 30’ έγινε η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, όταν ο Κρίστιτσιτς έδωσε στον Λιβάια, αυτός πέρασε στον Αραούχο που άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια, για να φτάσει στον Σιμάνσκι, με τον Πολωνό να πλασάρει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Μέγιερι. Το ματς που ήδη είχε αρκετά σκληρές μονομαχίες, ξέφυγε στο τελευταίο τέταρτο, αφού τα μαρκαρίσματα πλέον γινόντουσαν με μεγάλη συχνότητα και σφοδρότητα. Στο 35’ ο Κιβρακίδης σήκωσε τον Αραούχο στον αέρα, αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε, όπως έπρεπε, την δεύτερη κίτρινη, στον δεξιό μπακ του Ατρόμητου. Την ίδια στιγμή κιτρίνιζε με μεγάλη ευκολία τους Ενωσίτες, με τους Σιμόες και Κρίστιτσιτς να βλέπουν την 7η κάρτα τους για φέτος. Τα ματς με ΠΑΟ και Άρη θα χάσει ο Σιμόες, μόνο με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο, θα λείψει ο Κρίστιτσιτς που στο φινάλε αποβλήθηκε.

Το ματς έγινε πολύ κακό προς το φινάλε του πρώτου μέρους, δίχως να υπάρχει ρυθμός με αποτέλεσμα οι δύο αντίπαλοι να πάνε ισόπαλοι χωρίς τέρματα, με τον Μάσιμο Καρέρα, να σπεύδει με την λήξη να συγκρατήσει τους παίκτες του, ώστε να εμπλακούν σε κοκορομαχίες με τους αντιπάλους.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν κατεβάσει τους τόνους και με τον Καρέρα, να προχωρά στην αντικατάσταση του Αραούχο από τον Βέρντε, κρατώντας πάντως το σχήμα σε 3-5-2. Αμέσως μετά την αλλαγή ο Ατρόμητος έκανε την καλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι με τον Γιακουμάκη να χάνει την ευκαιρία με κεφαλιά, ύστερα από υπέροχη σέντρα του Ανδρούτσου από αριστερά. Στο 63’ η ΑΕΚ που άρχισε να στρώνει καλύτερα το παιχνίδι της, είχε σημαντική στιγμή με την μπαλιά του Σβάρνα στην πλάτη της άμυνας για τον Βέρντε που αστόχησε από κοντά. Στο 64’ ο Ιταλός πάτησε όμορφα για τον Σιμάνσκι που έβγαλε υποδειγματική σέντρα από δεξιά, ο Κρίστιτσιτς πάτησε περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 0-1, αφού δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μέγιερι. Με αυτόν τον τρόπο ο Σέρβος έγινε ο 15ος διαφορετικός σκόρερ της ΑΕΚ για φέτος.

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε και με τον Μπακάκη απείλησε εκ νέου στο 69’ αναγκάζοντας τον Μέγιερι σε δύσκολη επέμβαση. Ο Σάββας Παντελίδης θα προχωρήσει σε διπλή αλλαγή με τους Βέλλιο και Ούμπιντες να περνούν στο ματς αντί των Ανδρούτσου και Μπουσούλαζιτς στο 71ο λεπτό. Στο 75΄ ο Παντελίδης πέρασε στο ματς και τον Ντε Πο αντί του Νταβιώτη. Το ματς διεκόπη για ένα τετράλεπτο, λόγω τραυματισμού του Γιακουμάκη, ενώ στο 83’ ο Στρούγγης σε φάση που υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ, αστόχησε από κοντά με δεξί σουτ. Στο 90+3’ ο Αλμπάνης θα σουτάρει μετά τις κόντρες σε σουτ του Λόπες, αλλά ο Μέγιερι θα αποκρούσει. Στο 90+6' ο Κρίστιτσιτς θα αποβληθεί εσκεμμένα με 2η κίτρινη, για να λείψει μόνον με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης, Κατράνης, Στρούγγης, Γούτας, Χαρίσης, Μπουσουλάτζιτς (71’ Ούμπιντες), Ανδρούτσος (71’ Βέλλιος), Νταβιώτης (75’ λ.τρ Ντε Πο), Ενσικουλού, Γιακουμάκης

Στον πάγκο έμειναν οι: Μανδάς, Καχίλα, Γκάλο, Μπαένα,

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μπακάκης, Αραούχο (52’ Βέρντε), Λιβάγια (90+1’ Λιβάια)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Χουλτ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάο, Σαμπανάτζοβιτς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x