Stoiximan Super League

Αεράτος και πρώτος Ολυμπιακός, με «καυτό» Ελ Αραμπί

Καρέ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 4-0 της Λαμίας και παρέμεινε μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα (ανεξαρτήτως του ντέρμπι), με τον Ελ Αραμπί να σημειώνει χατ-τρικ.

Έκανε… βόλτα στη Λαμία και παρέμεινε στην κορυφή ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν μόνο για ένα ημίχρονο στο ΔΑΚ και επικράτησαν 4-0 των Φθιωτών (που τελείωσαν με 10 το παιχνίδι), με τον Ελ Αραμπί να σημειώνει χατ-τρικ.

Ο Μαροκινός άνοιξε το σκορ στο 40’ με καρφωτή κεφαλιά και άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη. Ο ίδιος παίκτης «χτύπησε» και στο 51’ με… ψυχρή εκτέλεσε με το αριστερό. Στο 70’ ο Βαλμπουενά «κλείδωσε» τη νίκη με πέναλτι που κέρδισε ο Τσιμίκας, από σκληρό μαρκάρισμα του Πλιάτσικα, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Ο Ελ Αραμπί έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με πλασέ από κοντά για το 13ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Έτσι ξεκίνησαν
Εκπλήξεις επιφύλασσε ο Πέδρο Μαρτίνς στις επιλογές του. Παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Γκασπάρ να παίρνει τη θέση του Ομάρ στο δεξί άκρο της άμυνας και τους Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας. Μπουχαλάκης, Καμαρά και Μπενζιά στην τριπλέτα στον άξονα, ενώ οι Μασούρας και Βαλμπουενά πλαισιώνουν τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Με τους Θεοδωρόπουλο, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικα, Ρόμανιτς, Δημούτσο, Μπαχανάκ, Τιρόνε, Βασιλόγιαννη και Καραμάνο ξεκίνησε τη Λαμία ο Άκης Μάντζιος.

Το ματς
Την… αναμενόμενη εικόνα είχε το ματς από την αρχή. Ο Ολυμπιακός είχε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να επιβάλλει απόλυτα τους δικούς του κανόνες. Δεν έπαιξε, βέβαια, με μεγάλη ένταση σε μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Έχοντας ένα ελαφρυντικό για αυτό το γεγονός. Τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο, που ήταν αρκετά βαρύς λόγω της βροχής. Στην αντίπερα όχθη, η Λαμία ήταν καλά οχυρωμένη πίσω και περίμενε τους «ερυθρόλευκους». Σε αρκετά διαστήματα, ακόμα και μέσα στην περιοχή της. Οι Πειραιώτες είχαν λίγες, αλλά καλές στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά.

Ο Σεμέδο νικήθηκε από τον Θεοδωρόπουλο στην εξ’ επαφής κεφαλιά που έπιασε στο 5’ και ο Ελ Αραμπί στο δυνατό του σουτ στο 19’. Οι δύο μεγάλες στιγμές (πριν το γκολ) των Πειραιωτών σημειώθηκαν πιο μετά. Η συνεργασία του Βαλμπουενά με τον Μπουχαλάκη ήταν πολύ καλή, αλλά όχι και το τελείωμα του διεθνή μέσου, που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό του αντίπαλου γκολκίπερ. Στο 33’, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, με τον Μπα να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με σκαστή κεφαλιά. Ο Ελ Αραμπί έδειξε κε πάλι ότι δεν χρειάζεται παραπάνω από δύο με τρεις τελικές για να… ανοίξει λογαριασμό.

Ο Βαλμπουενά σέντραρε γλυκά λίγο έξω από την περιοχή, ο Μαροκινός ξεμαρκαρίστηκε από τον Αντέτζο και με άπιαστη κεφαλιά νίκησε τον Θεοδωρόπουλο. Πλέον, τα δεδομένα ήταν αρκετά διαφορετικά. Αφού, μπορεί να χώριζε μόνο ένα γκολ τις δύο ομάδες, αλλά πλέον, ο Ολυμπιακός είχε βγάλει την πίεση από πάνω του και οι γηπεδούχοι έπρεπε να εφαρμόσουν plan b και να βγουν πιο μπροστά.

Με καλό ρυθμό στο παιχνίδι εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και μέσα σε ένα πεντάλεπτο περίπου είχε μια καλή ευκαιρία και ένα γκολ. Το συρτό σουτ του αμαρκάριστου, Βαλμπουενά, αλλά και το 2-0 του Ελ Αραμπί με το αριστερό, κερδίζοντας την κόντρα από τον Πλιάτσικα μέσα στην περιοχή, έπειτα από το λάθος γύρισμα του Βάντερσον. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί (ή να γραφτεί) ότι κάπου εκεί κρίθηκαν όλα.

Οι ρυθμοί έπεσαν κάπως από εκείνο το σημείο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» χρειαζόντουσαν μια απλώς καλή διαχείριση για να πάρουν τη νίκη, ενώ οι Φθιωτοί έδειξαν να μην το πιστεύουν για κάτι καλό. Σίγουρα, πάντως, τα πάντα τελείωσαν στο 70’, όταν ο Βαλμπουενά… έστειλε τον Θεοδωρόπουλο στη δεξιά του γωνία και την μπάλα στην αντίθετη πλευρά στο πέναλτι που εκτέλεσε. Και το οποίο κέρδισε ο Τσιμίκας στο πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Πλιάτσικα, που δικαιολογημένα αποβλήθηκε (με δεύτερη κίτρινη).

Ο Μασούρας στο 81’ δεν μπόρεσε από κοντά να μπει στη λίστα των σκόρερ, αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο και για τον… ασταμάτητο, Ελ Αραμπί που δεν δυσκολεύτηκε να σφραγίσει το χατ τρικ, παρά το γεγονός ότι είχε αρκετά σώματα μπροστά του.

Οι συνθέσεις

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπαχανάκ (87' Βλαχομήτρος), Τιρόνε (77' Μπουλούλης), Βασιλογιάννης (72' Σάλιακας), Καραμάνος.

Στον πάγκο έμειναν: Καχριμάν, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλος, Καραγιάννης

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπενζιά (64' λ.τρ. Λοβέρα), Μασούρας, Βαλμπουενά (77' Γκερέρο), Ελ Αραμπί (85' Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος).

Στον πάγκο έμειναν: Αλέν, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μεριά

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Μιχαήλ Καρσιώτης 4ος Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας
VAR: Αθανάσιος Σέζος - AVAR: Χρήστος Τζιότζιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x