Έτσι, οι ιθύνοντες της Βαλένθια «επιτέθηκαν» κατά του Ιταλού τεχνικού των «μπεργκαμάσκι», κατηγορώντας τον για ερασιτεχνική συμπεριφορά που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές συνανθρώπων του.

Αναλυτικά: «Η Βαλένθια θα ήθελε να εκφράσει δημόσια την έκπληξή της για τα σχόλια που έγιναν από τον τεχνικό της Αταλάντα Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι και τα οποία εμφανίστηκαν την Κυριακή στον ιταλικό Τύπο.

Σχόλια, όπου δήλωνε πως τόσο την παραμονή του δεύτερου αγώνα των δύο ομάδων, όσο και την ημέρα του αγώνα της 10ης Μαρτίου στο ‘Μεστάγια’, ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας στη φάση των "16" του Champions League είχε γνώση πως υπέφερε από συμπτώματα που θεωρητικά ήταν συμβατά με αυτά του κορονοϊού, χωρίς, όμως, να πάρει κάποια προληπτικά μέτρα.

Τέτοιες συμπεριφορές, όπως και αυτή, θα έβαζαν σε κίνδυνο πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της παραμονής του στην Βαλένθια. Πρέπει να θυμίσουμε ότι αυτό το παιχνίδι διεξήχθη πίσω από κλειστές πόρτες εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας, με εντολή των ισπανικών υγειονομικών αρχών, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του COVID-19, ακριβώς λόγω της παρουσίας ατόμων από μια περιοχή που έχει ήδη ταξινομηθεί δημοσίως ως "σε κίνδυνο" εκείνη τη στιγμή».