Super League 2

Απόλλων με πλάνο, ποιότητα αλλά... δίχως κόσμο

Ο Γιώργος Τσανάκας γράφει για τα πρώτα δείγματα του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα της Super League 2, τον εξαιρετικό Λαρέα, τους μεσοεπιθετικούς που κάνουν την διαφορά και τον κόσμο που... αγνοείται.

Έδειξε τα... δόντια του από νωρίς ο Απόλλων Σμύρνης!

Η Ελαφρά Ταξιαρχία επιβεβαίωσε από την πρώτη αγωνιστική τον τίτλο του φαβορί καθώς όχι μόνο επικράτησε με ευκολία του Εργοτέλη (3-0) αλλά έπαιξε κατά διαστήματα και ωραίο, στρωτό ποδόσφαιρο. Κάτι που δύσκολα συναντάς στην δεύτερη κατηγορία από οποιαδήποτε ομάδα και όταν το παρακολουθείς σου κάνει εντύπωση.

Βέβαια, για να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά κανενός, έγινε απλά το πρώτο βήμα από τα... 32 και εάν ο Απόλλων θέλει να πάρει την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο στην Super League 1 θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να περάσει από δύσκολες έδρες. Όπως αυτή των Χανίων, την ερχόμενη αγωνιστική. Το καλό μεν, για τους «κυανόλευκους» είναι πως ήδη από την πρώτη αγωνιστική έχουν πάρει μια διαφορά από τις ομάδες που θεωρητικά θα παλέψουν για την άνοδο όπως ο ΠΑΣ Γιάννενα, ο Λεβαδειακός και η Παναχαϊκή. Ας μην ξεγράφουμε όμως και τον Πλατανιά, ο οποίος από πέρυσι έχει δείξει πως διαθέτει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, οι πρώτες εντυπώσεις από τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι άκρως θετικές και μερικά στοιχεία είναι ήδη ευδιάκριτα. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έχει σαφέστατο πλάνο μέσα στο γήπεδο. Οι βαθιές μπαλιές είναι ελάχιστες, οι «κυανόλευκοι» παίζουν με κάτω την μπάλα-στρωτό ποδόσφαιρο και προσπαθούν να δημιουργήσουν πολλά τρίγωνα, τα οποία βασίζονται στην γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Η κατοχή κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι παίκτες του Παπδόπουλου πιέζουν ψηλά και υποχρεώνουν τους αντιπάλους τους σε αρκετά λάθη και γεμίσματα από την άμυνα.

Μεγάλο ρόλο στο καλό ποδόφαιρο που θέλει να παίξει ο Απόλλων, παίζουν τα χαφ του. Ο Λαγός τρέχει για... όλους και μαρκάρει, έχοντας δίπλα του την εμπειρία του Μπλάζιτς, ενώ ο Παυλίδης έδειξε πως διαθέτει μεγάλη ποιότητα και με την μπάλα να περνάει πολύ από τα πόδια του, η ομάδα έχει εξαιρετική κυκλοφορία και είναι γρήγορη στο passing game και στο transition. Την ίδια ώρα, ο Μπεντινέλι δείχνει ότι θα κάνει ξανά τη διαφορά, ενώ η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Λαρέα. Ευχάριστη γιατί δεν τον γνωρίζαμε και ο Αργεντινός δείχνει πως είναι σταθερός, ξέρει ποδόσφαιρο και βοηθάει στο build-up, βγάζοντας σωστά την μπάλα μπροστά! Σίγουρα, μιλάμε για πρώτη αγωνιστική αλλά απλά καταγράφουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

Η μόνη... παραφωνία στο όλο θέμα είναι ο κόσμος! Η παρουσία των φίλων του Απόλλωνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν απογοητευτική, αφού δεν έφταναν ούτε τους 450. Η κόντρα που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο χρόνο μεταξύ οργανωμενων και διοίκησης είναι απόρροια αυτού του γεγονότος. Γιατί δεν είναι μόνο τα 30 άτομα που έλειπαν λόγω αυτής της κόντρας και λόγω των εξώδικων που τους έχει στείλει η διοίκηση αλλά και αρκετοί ακόμη που δεν πηγαίνουν στο γήπεδο γιατί θέλουν να τους συμπαρασταθούν.

Και είναι κρίμα η φετινή ομάδα, που είναι δεδομένα η καλύτερη που έχει φτιάξει η διοίκηση Μονεμβασιώτη την εξαετία που είναι στον σύλλογο, να μην έχει δίπλα της τον κόσμο... Όλοι μαζί, κόσμος, διοίκηση και ποδοσφαιριστές να πορευτούν την φετινή σεζόν, η οποία θα έχει πάρα πολλές χαρές και λιγοστές... στεναχώριες και καλώς εχόντων των πραγμάτων, να πανηγυρίσουν παρέα την επιστροφή στην κατηγορία που ανήκει ο Απόλλων Σμύρνης!

ΥΓ. Μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν είναι το τρίποντο στην πρεμιέρα. Και αυτό είναι σημαντικό καθώς ξεκινάς το πρωτάθλημα με μια εμφατική νίκη. Το σημαντικότερο είναι πως παρότι έχουν γίνει πολλές μεταγραφές, η ομάδα έχει προλάβει ήδη να δεθεί και να γίνει μια... γροθιά! Κάτι στο οποίο έχουν παίξει ρόλο ο Νίκος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, ο Έκτορας Μονεμβασιώτης που έχει ενεργό ρόλο και οι χαρακτήρες των παικτών, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί. Φάνηκε άλλωστε αυτό το... δέσιμο στο 1-0, όταν έγιναν όλοι μια γροθιά και πανηγύρισαν παρέα. Βασικοί, αναπληρωματικοί και τεχνικό επιτελείο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x