Super League 2

Απόλλων: Ο πλουραλισμός στην επίθεση και το μηδέν στην άμυνα

Ο Απόλλων Σμύρνης είναι η μόνη ομάδα που διατηρεί το απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και κοιτάζοντας τα στατιστικά της ομάδας μπορεί κανείς να βγάλει αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα.

Η μόνη ομάδα που διατηρεί το απόλυτο μετά το πέρας τριών αγωνιστικών στην Super League 2 είναι ο Απόλλων Σμύρνης.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία θέλει να επιβεβαιώσει από νωρίς πως είναι το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης και να πάρει την άνοδο στην Super League 2. Τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (με Εργοτέλη, Χανιά, Απόλλωνα Πόντου), με τους «κυανόλευκους» να έχουν πλουραλισμό στην επίθεση αλλά και να κρατάνε το μηδέν στην άμυνα (8-0 τέρματα).

Ο Απόλλων έχει σκοράρει, λοιπόν, οκτώ τέρματα (τα περισσότερα στην κατηγορία) με πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Ο Τόμας Μπεντινέλι μετράει τρία γκολ, ενώ δύο έχει ο Μαρκόφσκι. Από ένα μετράνε οι Βάρκας, Μπαστιάνος και Λαρέα. Επίσης, τα τέσσερα από τα οκτώ γκολ τα έχουν δημιουργήσει οι Παυλίδης, Κυριακίδης, Μπαστιάνος και Μπεντινέλι!



Την ίδια ώρα, η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει κερδίσει δύο πέναλτι με τους Μπεντινέλι και Μαρκόφσκι, όπου οι ίδιοι ποδοσφαιριστές τα μετέτρεψαν σε γκολ.

Στο θέμα της άμυνας, ο Απόλλων είναι η μοναδική ομάδα με μηδέν παθητικό στην κατηγορία. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η εξαιρετική απόδοση μέχρι στιγμής του Χουάντερσον. Ο Βραζιλιάνος πορτιέρε με μερικές μεγάλες επεμβάσεις έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του και «όρθιο» τον Απόλλωνα ειδικά στα δύο πρώτα ματς. Στο πρώτο με τον Εργοτέλη και με το σκορ στο 0-0... βγάζει το φάουλ του Προβιδάκη και λίγο αργότερα ο Μπεντινέλι δίνει το προβάδισμα στην Ελαφρά Ταξιαρχία, ενώ στο δεύτερο με τα Χανιά, κάνει μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Κουσκουνά κι ενώ η ομάδα του προηγείται με 1-0.

Φυσικά, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου παρουσιάζει και καλή αμυντική εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών. Ο Ζησόπουλος με την εμπειρία του και ο Λαρέα με την ταχύτητά του και με την ικανότητα να διαβάζει το ματς, έχει ως αποτέλεσμα να έχει ο Απόλλων Σμύρνης ένα στιβαρό δίδυμο στα στόπερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x