Stoiximan Super League

Απόλλων: Το πρόγραμμα... βουνό, τα στοχευμένα παιχνίδια και οι λύσεις που «έρχονται»

Πέντε ματς σε 19 ημέρες καλείται να δώσει ο Απόλλων Σμύρνης, με τα δύο από αυτά να αποτελούν must-win.

Χρόνος για σκέψεις και στεναχώριες δεν υπάρχουν στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το ματς με τον Άρη αποτελεί παρελθόν, το ανταγωνιστικό πρόσωπο του δευτέρου μέρους είναι κάτι που πρέπει να κρατηθεί και να αποτελέσει οδηγό αλλά πλέον άπαντες στην Ελαφρά Ταξιαρχία πρέπει να επικεντρωθούν στη συνέχεια. Άλλωστε δεν έχουν και πολύ χρόνο μπροστά τους, αλλά λίγες μόλις ημέρες για το ερχόμενο ματς!

Στον Απόλλωνα καλούνται να διαχειριστούν το πρόγραμμα-βουνό μέχρι την επόμενη διακοπή στα μέσα Νοεμβρίου για λογαριασμό των εθνικών ομάδων. Ένα απαιτητικό πρόγραμμα με 5 παιχνίδι σε 19 ημέρες και αναλογικά ένα ματς ανά τέσσερις ημέρες. Το δύσκολο για την Ελαφρά Τξιαρχία σε αυτό είναι η λειψή προετοιμασία που έχει κάνει και το γεγονός πως έχει χτιστεί μέσα σε μικρό διάστημα η ομάδα. Κάτι που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή ζητούμενο είναι να έρχονται αποτελέσματα και στη συνέχεια να φτιάξει η εικόνα της.

Τετάρτη-Κυριακή, λοιπόν, καλείται αυτή την εβδομάδα να παίξει ο Απόλλων και δίνει δύο ματς από τα λεγόμενα... must win. Πρώτα, υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής, ενώ στη συνέχεια φιλοξενεί την Λαμία! Δύο ομάδες με ίδιους στόχους, στα μέτρα του και που μίνιμουμ πρέπει να αποκτηθούν τέσσερις βαθμούς ώστε να προστεθούν στους τρεις που έχει ήδη πάρει κόντρα στην ΑΕΛ στην πρεμιέρα του. Εάν έρθουν έξι βαθμοί δε, θα είναι το ιδανικό σενάριο για τους «κυανόλευκους» και το ξεκίνημα θα είναι εξαιρετικό.

Αυτά τα δύο ματς είναι εμφανώς στοχευμένα, κυκλωμένα θα λέγαμε από τον Γιώργο Παράσχο και τους συνεργάτες του και ακολουθεί μία δύσκολη τριάδα αγώνων, στα οποία θα κληθεί η Ελαφρά Ταξιαρχία να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, να δείξει καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο και αν... τσιμπήσει βαθμούς θα είναι ευχής έργον. Πρώτα, λοιπόν, παίζει με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 31/10, ακολουθεί το εξ αναβολής ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (03/11) και αυτή η σειρά αγώνων ολοκληρώνεται με το εντός έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ (08/11).

Σιγά-σιγά, πάντως, θα πρέπει στον Απόλλωνα να αρχίσει να ανοίγει και να μεγαλώνει το rotation, ώστε να αντέξει σε αυτό τον μίνι-μαραθώνιο αφού πρόκειται για ομάδα που μονταρίστηκε σε ένα μήνα και η προετοιμασία της ήταν σαφώς διαφορετική κα πιο... σύντομη από των άλλων συλλόγων. Οι δύο νεοφερμένοι Κάρλο Μπρούσιτς και Ρίτσι Κιτόκο ίσως να κληθούν να μπούνε στα βαθιά από νωρίς, ενώ θα αρχίσει να ενεργοποιείται σιγά-σιγά ο Τάσος Λαγός. Σημαντικό για τον Απόλλωνα θα είναι να μπούνε στην εξίσωση τόσο ο Αντονί Μουνιέ που χθες μπήκε και... τράβηξε τους συμπαίκτες του στην επίθεση και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και επιθετικός, όσο και ο Ίσρα Κολ που είναι ένας πολύ ποιοτικός (σσ. εσωτερικός ή ανασταλτικός) χαφ.

ΥΓ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε έναν σχηματισμό με τριάδα στον άξονα στον Απόλλωνα. Με τον Φατιόν καθαρό κόφτη και τους πολύ ποιοτικούς Σλίβκα, Κολ ως εσωτερικούς χαφ που θα βοηθούν στην δημιουργία του παιχνιδιού και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας.

ΥΓ2. Νεότερα για τον τραυματισμό του Φατιόν από αύριο. Δεν θα είναι διαθέσιμος όπως φαίνεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα... τρέξει για Λαμία. Ας μην κάνουμε προβλέψεις από σήμερα, αύριο Δευτέρα τα νεότερα! Χτυπήθηκε δις ήδη ο Απόλλων, πάντως, από τραυματισμούς. Ευτυχώς για την ομάδα, δεν είναι τόσο σοβαρός του Φατιόν, όπως για παράδειγμα με τον Ραΐλι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x