Στις 5 Ιουνίου 2019 η Μάντσεστερ Σίτι προσέφυγε στο CAS με σκοπό να ακυρωθεί η εις βάρος της απόφαση του συμβουλίου οικονομικού ελέγχου της UEFA για παραβίαση του Financial Fair Play.

Το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου είχε παραπέμψει την έκδοση οριστικής απόφασης στο δικαστικό μέρος του συμβουλίου, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας του Μάντσεστερ προσέφυγαν στο CAS υποστηρίζωντας πως τα στοιχεία που είχαν οι άνθρωποι της UEFA προέρχονταν από υποκλοπές και έτσι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Ωστόσο, το CAS εξέδωσε πλέον απόφαση, με την οποία απεφάνθη ότι η προσφυγή των «πολιτών» δεν γίνεται δεκτή, καθώς δεν είναι αυτό αρμόδιο για απόφαση που δεν είναι ακόμα οριστική και θα πρέπει πρώτα να αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο της UEFA.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι : «Η άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης μιας ομοσπονδίας, ενός σωματείου ή ενός οργανισμού που σχετίζεται με τον αθλητισμό μπορεί να κατατεθεί στην CAS εάν η αναιρεσείουσα έχει εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που διαθέτει πριν από την άσκηση της προσφυγής. Στην προκειμένη περίπτωση, η απόφαση που παρέχεται δεν είναι οριστική και συνεπώς δεν μπορεί να προσβληθεί απευθείας στην CAS».

Έτσι, ο κίνδυνος τιμωρίας της Σίτι από την UEFA για παραβίαση του Financial Fair Play και ο αποκλεισμός μέχρι και ενός έτους από το Champions League παραμένει ορατός.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος