Stoiximan Super League

Αποτελείωσε τον Πλατανιά ο Κόντε!

Ο νόμος του Κόντε. «Χτυπώντας» δις (όπως και με τον Παναθηναϊκό) οδήγησε τον ΠΑΣ σε νίκη (3-0) επί του Πλατανιά και τον κράτησε σε επαφή με την πεντάδα. Μηδαμινές ελπίδες για παραμονή οι Κρητικοί.

Κόντε και ΠΑΣ ψαλίδισαν κι άλλο τις ελπίδες του Πλατανιά.

Η ομάδα των Ιωαννίνων δυσκολεύτηκε μόλις για ένα ημίχρονο στα Περιβόλια, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ισπανός φορ πήρε το… όπλο και με δύο γκολ οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε νίκη, σκοράροντας δις (47’, 51’), ενώ το τρίτο τέρμα πέτυχε ο Μπέριος στο 86 λεπτό.

Με αυτό το γκολ, ο 30χρονος επιθετικός έφθασε τα 13 σε 18 αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας δύο για δεύτερο σερί παιχνίδι έπειτα από αυτά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι Ηπειρώτες έφθασαν τους 28 βαθμούς και διατηρήθηκαν σε επαφή με την πρώτη πεντάδα. Αντιθέτως, οι Κρητικοί παρέμειναν στους 10 σε 22 ματς και ουσιαστικά θα πρέπει να ξεκινήσουν τα πλάνα τους για Football League, καθώς είναι κάτω από Απόλλωνα (16), Κέρκυρα (18), Λαμία (20) και ΑΕΛ (22), που έχει και ματς λιγότερο.

inner

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το ματς


Σε… δύο μέρη χωρίστηκε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα είχαν από τρεις και δύο μεγάλες στιγμές αντίστοιχα ώστε να ανοίξουν το σκορ. Οι Ηπειρώτες φανέρωσαν την ανωτερότητά τους (ποιοτικά) στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, μπαίνοντας αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αγγίξουν το 1-0 μόλις στο 3’, όταν ο Χαλκιαδάκης «κλώτσησε» τη καλή ευκαιρία που είχε, έπειτα από βόλεϊ στα αντίπαλα καρέ, αστοχώντας με δυνατό σουτ από πλεονεκτική θέση. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά όχι κάποια καλή στιγμή όπως αυτή στο ξεκίνημα.

Ο Πλατανιάς σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του, ήταν πιο επιθετικός και ξεκίνησε να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, λίγο έλειψε αυτή η άνοδός του να συνδυαστεί με γκολ, που δεν ήρθε λόγω του Ουντζότζι. Ο Ενσικουλού τον τροφοδότησε, αλλά ο 31χρονος επιθετικός νικήθηκε από τον Περιστερίδη (18’). Μετά από εκείνο το σημείο, οι δύο αντίπαλοι φλέρταραν (μέχρι την ανάπαυλα) έντονα με το 1-0 δύο φορές και με κάποιον μαγικό τρόπο παρέμεινε το 0-0.

inner

Για την ακρίβεια λόγω του δοκαριού που είχε ο Μπετρά στο 33’ και της αδράνειας του Κόντε στο 42’, έπειτα από το γύρισμα του Αποστολόπουλου, με τον Ισπανό να σπαταλάει ευκαιρία που συνήθως τέτοιου είδους την κάνει γκολ. Ενδιάμεσα, ο Πλατανιάς λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, σε μια φάση διαρκείας που τα σουτ των Πετρόπουλου, Πατράλη, Νίλι να βρίσκουν σε σώματα και την μπάλα να απομακρύνεται την ύστατη στιγμή προ του Ενσικουλού.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αλλιώς, καθώς «μίλησε» -ως συνήθως- ο Κόντε, που δεν χαρίστηκε στον Πλατανιά, που δεν κατάλαβε πως βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά να… κυνηγάει, έχοντας δύο γκολ στην πλάτη του. Ο 30χρονος φορ αρχικά στο 47’ (με τη βοήθεια της τύχης), άνοιξε το σκορ, με σουτ σχεδόν από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, όπου η μπάλα κόντραρε και αναπαύτηκε στα δίχτυα. Ήταν να μην πάρει φόρα ο Κόντε και με άψογο πλασέ στο 51’ νίκησε τον Κλάγιτς για δεύτερη φορά μέσα σε ένα πεντάλεπτο, έπειτα από πάσα του Χαλκιαδάκη, από τον οποίο ξεκίνησε και το πρώτο γκολ. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα.

inner

Ο Πλατανιάς παρέπαιε, ο ΠΑΣ είχε πάρει τα πάνω του και ο Μιχαήλ που όταν σκοράρει το κάνει με κεφαλιά, παραλίγο να σκοράρει δύο λεπτά μετά με εντυπωσιακό γυριστό έπειτα από γέμισμα του Τζημόπουλου, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Σε πιο χαμηλό τέμπο και με αρκετά άναρχο τρόπο παιχνιδιού, κύλησε το τελευταίο μισάωρο, καθώς οι γηπεδούχοι πέταξαν λευκή πετσέτα. Απλά, ο Μπέριος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 86’ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Βιντάλ.

inner



Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλάγιτς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Στάμου, Πλιάτσικας, Πατράλης, Μάλσα, Ουντότζι (49' Κασάλιτσα), Νίλι (76' Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού, Πετρόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος (76' Μπέριος), Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης (71' Νικολιάς), Βιντάλ, Χαλκιαδάκης (58' Γιάκος), Μπερτά, Κόντε

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος.
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Ιωάννης Κουράκης
Τέταρτος Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x