Stoiximan Super League

Άρης-Παναθηναϊκός: Μάχη με φόντο την Ευρώπη

Το ντέρμπι Άρης-Παναθηναϊκός είναι ένα ματς που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες όσον αφορά την Ευρώπη. Πώς θα παίξουν οι Θεσσαλονικείς και το «τριφύλλι».

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ντέρμπι Άρης-Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες όσον αφορά την έξοδο στην Ευρώπη, αν και έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας (μαζί με τα πλέι οφ) για να διαμορφωθεί η τελική κατάταξη στη βαθμολογία.

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στη δεύτερη θέση (μαζί με την ΑΕΚ) με 33 βαθμούς, ενώ οι «πράσινοι» είναι πέμπτοι με 25. Οι «κίτρινοι» θα ήθελαν να ξεφύγουν τουλάχιστον από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ψάχνει τρόπο να ψαλιδίσει τη διαφορά με τις ομάδες που είναι πάνω από εκείνον (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη).

Ο Άκης Μάντζιος δεν υπολογίζει ξανά τον Φακούντο Μπερτόλιο, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, και δεν έχει αλλά αγωνιστικά προβλήματα. Από την πλευρά του, ο Λάζλο Μπόλονι θα παρατάξει το «τριφύλλι» χωρίς τους Βιγιαφάνες, Κουρμπέλης και Σαβιέρ.

Ο Άρης θα ξεκινήσει με τον Μπουσέ κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα στην άμυνα θα αποτελέσουν οι Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν και Σάκιτς. Στα χαφ θα είναι ο Ματίγια και ο Τζέκο, με τον Σίλβα και τον Γκάμα στα πλάγια. Μαντσίνι και Λόπεθ θα είναι στη γραμμή κρούσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κουέστα, Σιαμπάνης, Γκαρσία, Σάσα, Κάτσε, Δεληζήσης, Γκάνεα, Μάνος, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης και Χατζηπιρπιρίδης.

Ο Παναθηναϊκός, από τη μεριά του, θα παίξει με τον Διούδη στα γκολπόστ, ενώ στην άμυνα θα ξεκινήσουν οι Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Χουάνκαρ. Ως αμυντικά χαφ θα είναι ο Βέλεθ και ο Αλεξανδρόπουλος, με τους Εμανουηλίδη και Ιωαννίδη ως εξτρέμ. Μπουζούκης και Μακέντα «κλειδώνουν» την ενδεκάδα. Στον πάγκο θα καθίσουν οι Διούδης, Χριστογεώργος, Αγιούμπ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Αϊτόρ, Μαουρίσιο και Καμπετσής

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο κ. Σιδηρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Κωσταρά και Μεϊντάνα. Τέταρτος θα είναι ο κ. Κουτσιαύτης. Στο VAR θα βρίσκονται οι κ.κ. Κουμπαράκης και Μπαλτάς.

Οι πιθανές συνθέσεις

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Μαντσίνι, Σίλβα, Γκάμα, Λόπεθ.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπολόνι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Εμμανουηλίδης, Ιωαννίδης, Μπουζούκης, Μακέντα.

Μεταξύ τους

Ο Άρης πέτυχε νίκη μέσα στο «Σπύρος Λούης» μετά από 13 χρόνια, στο ξέφρενο ξεκίνημα που έκανε στο πρωτάθλημα. Είχε κερδίσει και το πρώτο της περσινής σεζόν στην έδρα του, αλλά όχι τα τρία επόμενα. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα πέντε από τα εννέα τελευταία.

Ο Άρης δεν έχει να κάνει διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού από το 2006-07 όταν επικράτησε και στα δύο παιχνίδια της σεζόν με 1-0. Ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει στα δύο από τα πέντε τελευταία και ο Άρης σε ένα από τα τέσσερα. Σε κανένα από τα έξι τελευταία δεν έχουν σκοράρει και οι δύο.

Νίκες Άρη: 24
Ισοπαλίες: 27
Νίκες Παναθηναϊκού: 64

Διαβάστε ακόμη

Στα λευκά το «Κλεάνθης Βικελίδης» (pics)
Άρης-Παναθηναϊκός: Η χρηματιστηριακή σύγκριση των ρόστερ
Κοντά σε μέσο ο Παναθηναϊκός, ποια τα δεδομένα για Μεντόσα
Μάντζιος: «Προσπαθούμε να ξεκουραστεί και να φρεσκαριστεί η ομάδα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x