Europa League

«Άστραψαν» Χόφενχαϊμ και Ερυθρός Αστέρας

Το «2 στα 2» στον 12ο όμιλο του Europa League έκανε η Χόφενχαϊμ, 3-0 τη Γάνδη. Καταιγιστικός ο Ερυθρός Αστέρας, 5-1 τη Σλόβαν Λίμπερετς.

Αφεντικό στον 12ο όμιλο του Europa League έγινε η Χόφενχαϊμ, η οποία πέρασε από το Βέλγιο, επικρατώντας 4-1 της Γάνδης και κάνοντας το «2 στα 2». Από την άλλη, η βελγική ομάδα γνώρισε τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες και έμεινε μόνη στην τελευταία θέση.

Με άγριες διαθέσεις μπήκε στο ματς η Χόφενχαϊμ, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τους Ρούντι (4’) και Πος (11’). Τρία λεπτά αργότερα, η Γάνδη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γιάρεμτσουκ από τον Πος, αλλά ο παθών νικήθηκε από τον Μπάουμαν, που έπεσε σωστά και απέκρουσε. Η γερμανική ομάδα ήταν απόλυτη κυρίαρχος και έχανε συνεχώς ευκαιρίες για το 1-0. Σειρά πήραν οι Μπεμπού (20’), Σεσενιόν (24’) και Σκοφ (27’), αλλά η υπεροχή καρποφόρησε στο 36’ με τον Μπελφοντίλ από το σημείο του πέναλτι για χέρι του Ν’γκαντέ. Ένα δίκαιο προβάδισμα για τη Χόφενχαϊμ, που έχασε πολλές ευκαιρίες.

Η γερμανική ομάδα έβαλε ακόμη πιο γερά θεμέλια για τη δεύτερη νίκη της στο 52’, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό των Πος, Μπεμπού και Γκρίλιτς, ο τελευταίος έκανε το 2-0. Η Χόφενχαϊμ έβγαζε στο γήπεδο όλη την ποιότητά της και προσπαθούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Μπελφοντίλ, Ρούντι και Σκοφ έχασαν ευκαιρίες για το 3-0, το οποίο τελικά έγινε στο 73’ με τον Γκατσίνοβιτς. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, οι καθυστερήσεις «έκρυβαν» άλλα δύο γκολ. Στο τρίτο λεπτό, η Γάνδη πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Κλάιντινστ και με τη σέντρα, η Χόφενχαϊμ πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Μπάουμγκαρτνερ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-1.



Πεντάρα ο Ερυθρός Αστέρας

Την πρώτη νίκη του στον όμιλο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο πανηγύρισε ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος συνέτριψε με 5-1 τη Σλόβαν Λίμπερετς στο Βελιγράδι. Οι Σέρβοι πήραν τους πρώτους βαθμούς και έπιασαν τους Τσέχους στους 3, τους οποίους πήραν στην πρεμιέρα.

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε με.. φόρα και μόλις στο 7’ άνοιξε το σκορ με τον Μπεν. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κάταϊ έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά νικήθηκε από τον Ν’γκουγέν. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες. Η σερβική ομάδα ήταν πιο εύστοχη και στο 22’ ξανά με τον Μπεν, έκανε το 2-0. Στο 37’ ο Κάταϊ στάθηκε άτυχος, αφού το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι κι εκεί που θα γινόταν το 3-0, έγινε το 2-1 στο 41’, με τη Σλόβαν να μειώνει με τον Μάτουσεκ. Ένα γκολ που δικαιούνταν και αυτή με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Γκάγιτς στο 50’, ξαναφέρνοντας τη διαφορά από την αντίπαλό του στα δύο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά σε μια προσπάθεια να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς και το πλήρωσαν. Στο 67’ ο Κάταϊ… λυτρώθηκε, κάνοντας το 4-1 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Οι Σέρβοι δεν έβγαζαν το πόδι από το γκάζι και τρία λεπτά αργότερα, πέτυχαν και πέμπτο γκολ με τον Φαλτσινέλι. Κάπου εκεί, είπαν να βάλουν φρένο κι έτσι, αφού δεν άλλαξε κάτι στο τελευταίο εικοσάλεπτο, το 5-1 ήταν το τελικό σκορ.

12ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
Ερυθρός Αστέρας- Σλόβαν Λίμπερετς 5-1
(7’, 22’ Μπεν, 50’ Γκάγιτς, 67’ Κάταϊ, 70’ Φαλτσινέλι - 41’ Μάτουσεκ)

Γάνδη-Χόφενχαϊμ 1-4
(90’+3’ Κλάιντινστ - 36’ πεν. Μπελφοντίλ, 52’ Γκρίλιτς, 73’ Γκατσίνοβιτς, 90’+4’ Μπάουμγκαρτνερ)

Βαθμολογία:
1. Χόφενχαϊμ 6 (6-1)
2. Ερυθρός Αστέρας 3 (5-3)
3. Σλόβαν Λίμπερετς 3 (2-5)
4. Γάνδη 0 (1-5)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική 05/11 (22:00):
Ερυθρός Αστέρας-Γάνδη
Χόφενχαϊμ-Σλόβαν Λίμπερετς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x