Champions League

Ατλέτικο με... σπρώξιμο

Με πέναλτι του Γκριεζμάν, που όμως έπρεπε να είχε καταλογιστεί φάουλ, αφού η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής, η Ατλέτικο επικράτησε της Λέστερ (1-0) και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά.

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League πραγματοποίησε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που επιβλήθηκε με 1-0 της Λέστερ στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Γκριεζμάν από το σημείο του πέναλτι, σε μια παράβαση όμως που κανονικά έπρεπε να δοθεί φάουλ και όχι η εσχάτη των ποινών, αφού ο Ολμπράιτον ανέτρεψε τον Γάλλο εκτός περιοχής.

Οι «ροχιμπλάνκος» ήταν φανερά ανώτεροι των «αλεπούδων» σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, παρ' όλα αυτά η αμυντική συνέπεια και πειθαρχία των φιλοξενούμενων ήταν τέτοια που της επέτρεπε να μην δέχεται κλασικές ευκαιρίες και ουσιαστικά να μην της ξεφύγει το ματς από την ασφυκτική πίεση που δεχόταν σε χρονικά διαστήματα του παιχνιδιού.

Το ματς

Από το πρώτο δεκάλεπτο η Ατλέτικο επέβαλε το ρυθμό της και έκανε ξεκάθαρο στη Λέστερ στο ότι θα την περιορίσει σε ρόλο... κομπάρσου στο ματς, αφού έφερε όλο το παιχνίδι στην έστια του Σμάιχελ.

Με κάθε πιθανό τρόπο, πλαγιοκοπήσεις και μακρινά σουτ, οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε προσπαθούσαν να διασπάσουν το τείχος των φιλοξενούμενων, ωστόσο στο 4' ο Σμάιχελ είχε κλείσει καλά τη γωνία του σε σουτ του Τόρες, στο 5' ο Κόκε τράνταξε το δοκάρι σε σουτ εκτός περιοχής και στο 9' ο Καράσκο έστειλε την μπάλα άουτ σε κοντινό σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η λύση τελικά δόθηκε από τον ρέφερι της αναμέτρησης, Γιόνας Έρικσον, που στο 27' είδε την ανατροπή του Ολμπράιτον στον Γκριεζμάν, αλλά έκρινε λανθασμένα ότι η παράβαση έγινε εντός περιοχής, ενώ ο Γάλλος ήταν εκτός. Την ευθύνη ανέλαβε ο Γκριεζμάν που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σμάιχελ, που δεν επέλεξε τη σωστή γωνία.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ατλέτικο έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 37', με το μακρινό σουτ του Κόκε να περνά άουτ.

Στο β' μέρος η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» ναι μεν διατηρούσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν έβγαιναν τόσο επιθετικά, όσο στο πρώτο 45λεπτο, αφού ξέροντας ότι η Λέστερ θέλει μισή ευκαιρία για το γκολ, είχαν στο νου τους και τα αμυντικά καθήκοντα.

Στο 55' ο Μαχρέζ έκανε το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Ομπλάκ, σε μια φάση που αποδείχθηκε ότι ήταν και επί της ουσίας τελευταία τελική για τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν μπόρεσε να φτάσει σε κλασικές ευκαιρίες, παρά μόνο σε υποψίες, αφού στο τελευταίο δεκάλεπτο ναι μεν άσκησαν αφόρητη πίεση, αλλά και πάλι η αμυντική γραμμή της Λέστερ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, εμποδίζοντας το δεύτερο γκολ.

Το τελικό 1-0 ναι μεν δίνει προβάδισμα στην Ατλέτικο, αλλά η Λέστερ έχει δικαίωμα στο όνειρο, ειδικά μέσα στην έδρα της, όπως άλλωστε τα κατάφερε και με τη Σεβίλλη.



Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουάνφραν, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (65' Κορέα), Γκριεζμάν, Τόρες (75' Παρτέι).

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μπεναλουάν, Χουτ, Φουξ, Εντιντί, Ντρίνκγουότερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι (46' Κινγκ), Βάρντι (77' Σλιμανί).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x